Visa användningsrapporter för Classroom

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Som Google Workspace-administratör kan du se användningstrender och övervaka användaraktivitet i Classroom i organisationen. Du kan till exempel se antalet aktiva klasser och inlägg som skapats av lärare och elever.

Öppna rapporten

Du kan se data från den 8 december 2016 och senare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avRapporterföljt avApprapporterföljt avClassroom.
  3. Scrolla och peka på ett diagram om du vill se statistik för specifika datum.
  4. Längst ned i Skapade inlägg markerar eller avmarkerar du en ruta för att sortera efter lärare eller elever.
  5. (Valfritt) Gör så här om du vill ta bort eller lägga till ett diagram:
    1. Klicka på Hantera rapporter högst upp.
    2. Klicka på Ta bort  eller nedåtpilen  och sedan på diagrammet.
    3. Klicka på Spara.

Ladda ned en rapport

1. Öppna rapporten (anvisningar ovan).
  2. Klicka på Ladda ned i det övre hörnet av ett diagram.
  3. Välj ett format och klicka på Ladda ned.

Granska användningsdata för Classroom för en användare

Du kan granska antalet klasser och inlägg som skapats och tid för senaste användning i Classroom.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avRapporterföljt avAnvändarrapporterföljt avAppanvändning.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avAnvändarnamn.
  4. Ange användarens namn eller e-postadress följt av klicka på namnet i listan.

Ta bort extra kolumner

Kolumnerna som hänvisar till Classroom är Classroom – tid för senaste användning, Skapade klasser och Skapade inlägg.

Obs! Användes senast – senaste gången användaren utförde en åtgärd i Classroom, till exempel att skapa, betygsätta, skicka tillbaka eller skicka in arbete eller göra inlägg i klassens flöde.

Så här tar du bort kolumner från rapporten:

1. Klicka på Hantera kolumner .
  2. Klicka på Ta bort bredvid en kolumn.
  3. Klicka på Spara.

Se aktiva användare av Classroom

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till menyn följt av Rapporteringföljt avÖversikt i administratörskonsolen.
  3. Scrolla till Vilken användaraktivitet är aktiv i olika appar? och klicka på Classroom.
  4. Peka på diagrammet om du vill se data för ett visst datum.

Relaterade ämnen