Se bruksrapporter for Classroom

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer.

Som Google Workspace-administrator kan du se brukstrender og overvåke Classroom-brukeraktivitet i organisasjonen din. Du kan for eksempel se antallet aktive kurs samt innlegg som er opprettet av lærere og elever.

Åpne rapporter

Du kan se data fra 8. desember 2016 og senere.

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Klikk på Classroom til venstre under Apprapporter.
  3. Rull og pek på et diagram for å se datospesifikk statistikk.
  4. Nederst i Opprettede innlegg merker du av eller fjerner avmerkingen for å sortere etter lærere eller elever.
  5. (Valgfritt) Slik fjerner du et diagram eller legger til et igjen:
    1. Klikk på Administrer rapporter øverst.
    2. Klikk på Fjern eller nedoverpilen og deretter på diagrammet.
    3. Klikk på Lagre.

Last ned rapporter

1. Åpne en rapport (se instruksjonene ovenfor).
  2. Klikk på Last ned øverst i hjørnet av et diagram.
  3. Velg et format, og klikk på Last ned.

Sjekk Classroom-bruksdata for en bruker

Du kan se hvor mange kurs og innlegg som er opprettet, og siste aktive tidspunkt i Classroom.

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Klikk på Bruk av apper til venstre, under Brukerrapporter.
  3. Klikk på Legg til et filterog deretterBrukernavn.
  4. Skriv inn brukerens navn eller e-postadresse og deretter klikk på brukerens navn i listen.

Fjern ekstra kolonner

Kolonnene som henviser til Classroom, er Classroom – sist brukt, Opprettede kurs og Opprettede innlegg.

Merk: «Sist brukt» er den forrige gangen brukeren utførte en handling i Classroom, for eksempel oppretting, karaktersetting, returnering eller innsending av arbeid, eller publisering av innlegg i kursstrømmen.

Slik fjerner du kolonner fra rapporten:

1. Klikk på Administrer kolonner .
  2. Klikk på Fjern ved siden av en kolonne.
  3. Klikk på Lagre.

Se aktive brukere av Classroom

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Høydepunkter-siden ruller du til Hvordan er brukeraktiviteten i ulike apper? og klikker på Classroom.
  3. Pek på diagrammet for å se data for en bestemt dato.

Beslektede emner