Gebruiksrapporten over Classroom bekijken

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders.

Als Google Workspace-beheerder kun je gebruikstrends en gebruikersactiviteit in Classroom zien voor je organisatie. Je kunt bijvoorbeeld het aantal actieve lesgroepen zien en de posts die door docenten en leerlingen zijn gemaakt.

Het rapport openen

Je kunt gegevens bekijken van 8 december 2016 en later.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Rapportageand thenRapportenand thenApp-rapportenand thenClassroom.
  3. Scroll door de tabel en plaats de muisaanwijzer op het diagram om datumspecifieke statistieken te bekijken.
  4. Vink onderaan Gemaakte posts een vakje aan of haal het vinkje weg om te sorteren op docenten of leerlingen.
  5. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een diagram te verwijderen of weer toe te voegen:
    1. Klik bovenaan op Rapporten beheren.
    2. Klik op Verwijderen  of de pijl-omlaag  en vervolgens op het diagram.
    3. Klik op Opslaan.

Een rapport downloaden

1. Open het rapport (instructies hierboven).
  2. Klik in de bovenhoek van een diagram op Downloaden .
  3. Kies een indeling en klik op Downloaden.

Classroom-gebruiksgegevens bekijken voor een gebruiker

Je kunt zien hoeveel lesgroepen en posts een gebruiker heeft gemaakt en wanneer een gebruiker voor het laatst actief was in Classroom.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenRapportenand thenGebruikersrapportenand thenApp-gebruik.
  3. Klik op Een filter toevoegenand thenGebruikersnaam.
  4. Voer de naam of het e-mailadres van de gebruiker inand thenklik op de naam in de lijst.

Extra kolommen verwijderen

De kolommen die verwijzen naar Classroom zijn Classroom: laatste keer gebruikt, Gemaakte lesgroepen en Gemaakte posts.

Opmerking: Laatste keer gebruikt: De laatste keer dat de gebruiker een actie heeft uitgevoerd in Classroom, zoals werk maken, nakijken, teruggeven of inleveren, of posten in de lesgroepupdates.

Ga als volgt te werk om kolommen uit het rapport te verwijderen:

1. Klik op Kolommen beheren .
  2. Klik naast een kolom op Verwijderen .
  3. Klik op Opslaan.

Actieve gebruikers van Classroom bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Rapportageand thenOverzicht.
  3. Scroll naar Wat is de gebruikersactiviteit in verschillende apps? en klik op Classroom.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het diagram om gegevens voor een specifieke datum te bekijken.