Gebruiksrapporten over Classroom bekijken

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders

Als G Suite-beheerder kun je gebruikstrends en gebruikersactiviteit in Classroom zien voor je organisatie. Dit zijn de beschikbare waarden:

• Het aantal actieve gebruikers in de afgelopen week
  • Het aantal actieve lesgroepen in de afgelopen veertien dagen
  • Het aantal gemaakte lesgroepen
  • Het aantal gemaakte posts door docenten en leerlingen
  • Voor specifieke gebruikers: het aantal gemaakte lesgroepen en posts en de laatste keer dat de gebruiker actief was in Classroom

Opmerking: De waarden zijn alleen beschikbaar voor datums na 8 december 2016.

Zie G Suite-rapporten en -controles voor meer informatie over G Suite-rapporten.

Hoogtepunten bekijken

In het rapport Hoogtepunten zie je een overzicht van de belangrijkste waarden en trends in Classroom, inclusief app-gebruiksactiviteit en gedeelde documenten.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Rapporten.

Het rapport Hoogtepunten wordt weergegeven. In het bovenste diagram staat de Apps-gebruiksactiviteit van Gmail, Google Drive, Google Agenda, Google+ en Classroom.

3. Plaats de muisaanwijzer op het diagram of klik op een gegevenspunt om het aantal gebruikers te zien voor elke app op een bepaalde datum.

Meer informatie over 'Apps-gebruiksactiviteit' en 'Status gedeelde documentlink'.

Verzamelrapporten bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Rapporten en vervolgens Verzamelrapporten.

Opmerking: De gebruikersinterface wordt ingedeeld volgens de laatst gekozen instellingen.

3. Als er geen Classroom-rapporten worden weergegeven, klik je op Kolommen selecteren en controleer je of Classroom-rapporten zijn geselecteerd.
  4. Als je alleen de gegevens over Classroom wilt zien, haal je het vinkje weg voor alle andere producten.
  5. Je kunt deze waarden selecteren voor Classroom:
    • Actieve lesgroepen
    • Gemaakte lesgroepen
    • Posts gemaakt door docenten en leerlingen
  6. Selecteer de gewenste opties en klik op Toepassen.
  7. Als je gegevens van een bepaalde datum wilt zien, plaats je de muisaanwijzer op het diagram of klik je op een gegevenspunt.

Gebruiksactiviteit bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Rapporten en vervolgens Apps-gebruiksactiviteit.

Opmerking: De gebruikersinterface wordt ingedeeld volgens de laatst gekozen instellingen.

3. Als er geen Classroom-rapporten worden weergegeven, klik je op Kolommen selecteren en controleer je of Classroom-rapporten zijn geselecteerd.
  4. Als je alleen de gegevens over Classroom wilt zien, haal je het vinkje weg voor alle andere producten.
  5. Je kunt deze waarden selecteren voor Classroom:
    • Classroom: laatste keer gebruikt
    • Gemaakte lesgroepen
    • Gemaakte posts
  6. Selecteer de gewenste opties en klik op Toepassen.

Onder een rapportdiagram staan de geselecteerde waarden. Welk diagram er wordt getoond, hangt af van de geselecteerde waarden. Als je het diagram wilt wijzigen, klik je bovenaan de pagina op de naam van het diagram en selecteer je een ander diagram uit het dropdownmenu.

7. Als je gegevens van een bepaalde datum wilt zien, plaats je de muisaanwijzer op het diagram of klik je op een gegevenspunt in het diagram.

Opmerking: Standaard worden de waarden getoond voor alle gebruikers. Je kunt de zoekopdracht echter verfijnen tot de activiteiten van één gebruiker.

8. Als je de activiteiten van een specifieke gebruiker wilt zien, voer je onder Filters de naam van de gebruiker in.