Classroomin käyttöraporttien tarkastelu

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille

G Suite ‑järjestelmänvalvojana voit tarkastella käyttötrendejä ja Classroomin käyttäjien toimintaa organisaatiossasi. Saatavilla olevat mittarit:

• aktiiviset käyttäjät viikoittain
  • kuluneen 14 päivän aikana aktiivisten kurssien lukumäärä
  • luotujen kurssien lukumäärä
  • opettajien ja oppilaiden luomien viestien lukumäärä
  • yksittäisten käyttäjien luomien kurssien ja julkaisemien viestien lukumäärä sekä edellisen Classroom-kirjautumisen ajankohta.

Huom. Tiedot ovat saatavilla vuoden 2016 joulukuun 8.:sta päivästä eteenpäin.

Saat lisätietoja G Suite ‑raporteista G Suiten raportit ja valvonta ‑ohjeartikkelista.

Kohokohtien näyttäminen

Kohokohdat-raportti luo yhteenvedon Classroomin tärkeimmistä tilastoista ja trendeistä, kuten sovellusten käytöstä ja dokumenttien jakamisesta.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Klikkaa Raportit.

Kohokohdat-raportti ilmestyy. Ylin kaavio näyttää Gmail-, Google Drive-, Google Kalenteri-, Google+- ja Classroom-sovellusten käytön.

3. Näet kunkin sovelluksen käyttäjämäärän tiettynä päivänä viemällä kursorin kaavion päälle tai klikkaamalla arvopistettä.

Lisätietoja Sovellusten käytön ja dokumenttilinkkien jakamistilanteen asetuksista.

Koosteraporttien tarkastelu

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse Raportit ja sitten Koosteraportit.

Huom. Käyttöliittymä käyttää oletuksena viimeisimpiä asetuksia.

3. Jos Classroom-raportit eivät näy, klikkaa Valitse sarakkeet sarakepoimija ja varmista, että Classroom-raportit on valittu.
  4. Voit tarkastella ainoastaan Classroomin tietoja poistamalla muiden tuotteiden valinnan.
  5. Voit valita seuraavista Classroomin tiedoista:
    • aktiiviset kurssit
    • luodut kurssit
    • opettajien ja oppilaiden luomat viestit.
  6. Valitse haluamasi asetukset ja klikkaa Käytä.
  7. Voit tarkastella tietyn päivän tietoja viemällä kursorin kaavion päälle tai klikkaamalla arvopistettä.

Käyttötietojen tarkastelu

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse Raportit ja sitten Sovellusten käyttötiedot.

Huom. Käyttöliittymä käyttää oletuksena viimeisimpiä asetuksia.

3. Jos Classroom-raportit eivät näy, klikkaa Valitse sarakkeet sarakepoimija ja varmista, että Classroom-raportit on valittu.
  4. Voit tarkastella ainoastaan Classroomin tietoja poistamalla muiden tuotteiden valinnan.
  5. Voit valita seuraavista Classroomin tiedoista:
    • Classroom – käytetty viimeksi
    • luodut kurssit
    • luodut viestit.
  6. Valitse haluamasi asetukset ja klikkaa Käytä.

Valitut tilastotiedot näytetään kuvaajan alla. Näytettävä kuvaaja voi vaihdella sen mukaan, mitkä tilastotiedot valitset. Voit vaihtaa kuvaajan klikkaamalla sen nimeä sivun yläreunassa ja valitsemalla pudotusvalikosta toisen kuvaajan.

7. Voit tarkastella tietyn päivän tietoja viemällä kursorin kaavion päälle tai klikkaamalla arvopistettä.

Huom. Näytettävät tilastotiedot koskevat oletusarvoisesti kaikkia käyttäjiä. Voit kuitenkin rajata raportin näyttämään kenen tahansa yksittäisen käyttäjän toimintatiedot.

8. Voit tarkastella yksittäisen käyttäjän toimintoja kirjoittamalla käyttäjän nimen Suodattimet-kohtaan.