Classroomin käyttöraporttien tarkastelu

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille.

G Suite ‑järjestelmänvalvojana voit tarkastella käyttötrendejä ja Classroomin käyttäjien toimintaa organisaatiossasi. Näet esimerkiksi aktiivisten ryhmien sekä opettajien ja oppilaiden luomien postausten määrän.

Raportin avaaminen

Näet 8.12.2016 kerätyn datan.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Reports.
  3. Valitse vasemmalta Sovellusraportit-kohdasta Classroom.
  4. Vieritä katso päiväkohtaiset tilastot osoittamalla kaaviota
  5. Voit lajitella opettajien tai oppilaiden mukaan valitsemalla Luodut postaukset ‑kohdan alareunassa olevan valintaruudun tai poistamalla sen valinnan.
  6. (Valinnainen) Kaavion poistaminen tai lisääminen:
    1. Valitse yläreunasta Hallinnoi raportteja.
    2. Klikkaa Poista "" tai alanuoli "" ja avaa sitten kaavio.
    3. Valitse Tallenna.

Raportin lataaminen

1. Avaa raportti (ohjeet yllä).
  2. Valitse kaavion yläkulmasta Lataa "".
  3. Valitse muoto ja klikkaa Lataa.

Käyttäjän Classroom-käyttötietojen tarkastaminen

Voit katsoa luotujen ryhmien ja postausten määrän sekä edellisen Classroom-kirjautumisen ajankohdan

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Reports.
  3. Valitse vasemmalta Käyttäjäraportit-kohdasta Sovellusten käyttö.
  4. Valitse Lisää suodatinja sittenKäyttäjän nimi.
  5. Kirjoita käyttäjän nimi tai sähköpostiosoiteja sittenvalitse käyttäjän nimi luettelosta.

Ylimääräisten sarakkeiden poistaminen

Classroomiin viittaavat sarakkeet ovat Classroom – käytetty viimeksi, Luodut ryhmät ja Luodut postaukset. Sarakkeiden poistaminen raportista:

1. Valitse Käsittele sarakkeita "".
  2. Valitse sarakkeen vierestä Poista "".
  3. Klikkaa Tallenna.

Classroomin aktiivisten käyttäjien katsominen

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Reports.
  3. Vieritä Kohokohdat-sivulla Millaista käyttäjien toiminta on eri sovelluksissa? ‑kohtaan ja valitse Classroom.
  4. Näet yksittäisen päivän datan osoittamalla kaaviota.

Liittyvät aiheet