Kalenterien käyttäminen opettajan roolissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Sinä ja oppilaasi näette kussakin ryhmässä opettajan ja oppilaiden yhteisen Classroom-kalenterin ja Google Kalenterin. Jos et näe ryhmiisi liittyviä kalentereja, järjestelmänvalvojasi on todennäköisesti poistanut Kalenterin käytöstä tililläsi.

Mitä eri kalentereilla voi tehdä

Huom. Classroom-kalenteria voi käyttää ainoastaan tietokoneella, ei mobiililaitteilla.

Google Kalenteri Classroom-kalenteri
  • Kotitehtävien palautuspäivien tarkistaminen
  • Seuraavien katsominen ja lisääminen:
    • henkilökohtaiset muistutukset
    • tapaamisajankohdat
    • ryhmän tapahtumat.
  • Kotitehtävien palautuspäivien tarkistaminen
  • Voit avata kohteen Classroomissa
    klikkaamalla

Kalenterien kohteiden katsominen

Tehtävien katsominen Classroom-kalenterissa

Kun luot tehtäviä ja kysymyksiä, joissa on viimeinen palautus- tai vastauspäivä, ne lisätään kalenteriin. Sinä ja oppilaasi näette tehtävät Classroom-kalenterissa ja Google Kalenterissa.

Tehtävien katsominen Classroom-kalenterissa:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko .

Valitse Valikko

3. Klikkaa Kalenteri.

Valitse Kalenteri

4. Valitse avattava tehtävä tai kysymys.

5. (Valinnainen) Jos haluat katsella menneitä tai tulevia töitä, klikkaa päivämäärän vierestä Edellinen Back tai Seuraava Seuraava.

Klikkaa nuolta
    Huom. Voit palata kuluvaan päivään valitsemalla yläreunasta Tänään Today.

6. (Valinnainen) Jos haluat nähdä kaikkien ryhmiesi tehtävät, klikkaa Kaikki ryhmät.
    Jos haluat nähdä vain tietyn ryhmän tehtävät, klikkaa ensin Kaikki ryhmät ja valitse sitten haluamasi ryhmä.

Valitse Kaikki ryhmät

Tehtävien ja tapahtumien katsominen Google Kalenterissa

Sinä ja oppilaasi voitte nähdä tehtävien palautuspäivät sekä opintoretket, koepäivät ja muut Google Kalenteriin lisätyt tapahtumat .

Tehtävien ja tapahtumien katsominen Google Kalenterissa:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google KalenteriGoogle Kalenteri.
    Google Kalenteri avautuu uuteen ikkunaan.​
  4. (Valinnainen) Voit katsoa tehtävän tai tapahtuman tiedot klikkaamalla sitä Kalenterissa.

Kohteiden lisääminen Google Kalenteriin

Ryhmän tapahtumien lisääminen

Voit lisätä opintoretkiä, koepäiviä ja muita tapahtumia Google Kalenteriisi. Oppilaat voivat katsoa tapahtumat avaamalla Google Kalenterin.
Ryhmän tapahtuman lisääminen:
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google KalenteriGoogle Kalenteri.
    Google Kalenteri avautuu uuteen ikkunaan.
  4. Katso lisäohjeet kohdasta Tapahtuman luominen .​

Henkilökohtaisten muistutusten lisääminen

Voit lisätä Google Kalenteriin henkilökohtaisia muistutuksia, jotka näkyvät ainoastaan sinulle.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google KalenteriGoogle Kalenteri.
    Google Kalenteri avautuu uuteen ikkunaan.
  4. Katso tarkat ohjeet kohdasta Muistutusten lisääminen.