Kalenterien käyttäminen opettajan roolissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Sinä ja oppilaasi näette kussakin ryhmässä opettajan ja oppilaiden yhteisen Classroom-kalenterin ja toisen kalenterin Google Kalenterissa. Jos et näe ryhmiisi liittyviä kalentereja, järjestelmänvalvojasi on todennäköisesti poistanut Kalenterin käytöstä tililläsi.

Mitä eri kalentereilla voi tehdä?

Google Kalenteri (millä tahansa laitteella) Classroomin kalenteri (vain tietokoneella)
  • Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Ryhmän tapahtumien tarkistaminen
  • Henkilökohtaisten muistutusten lisääminen
  • Tapahtumien lisääminen (esim. opintopiirit)

Huom. Lisäämäsi tiedot eivät näy Classroomin kalenterissa.

• Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Voit avata kohteen Classroomissa
    klikkaamalla

Huom. Et voi lisätä tietoja Classroomin kalenteriin.

Kalenterien kohteiden katsominen

Huom. Yksittäisille oppilaille osoitetut kohteet näkyvät Classroom-kalenterissasi. Ne eivät näy Google Kalenterissa.

Tehtävien katsominen Classroom-kalenterissa

Kun luot tehtäviä ja kysymyksiä, joissa on viimeinen palautus- tai vastauspäivä, ne lisätään kalenteriin. Sinä ja oppilaasi voitte nähdä tehtävät Classroom-kalenterissa tai Google Kalenterissa.

Tehtävien katsominen Classroom-kalenterissa:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Klikkaa Kalenteri.

Valitse Kalenteri

4. Valitse avattava tehtävä tai kysymys.

5. (Valinnainen) Jos haluat katsella menneitä tai tulevia töitä, klikkaa päivämäärän vierestä Edellinen "" tai Seuraava "".

Klikkaa nuolta
    Huom. Voit palata kuluvaan päivään valitsemalla yläreunasta Tänään "".

6. (Valinnainen) Jos haluat nähdä kaikkien ryhmiesi tehtävät, klikkaa Kaikki ryhmät.
    Jos haluat nähdä vain tietyn ryhmän tehtävät, klikkaa ensin Kaikki ryhmät ja valitse sitten haluamasi ryhmä.

Valitse Kaikki ryhmät

Tehtävien ja tapahtumien katsominen Google Kalenterissa

Sinä ja oppilaasi voitte nähdä tehtävien palautuspäivät sekä opintoretket, koepäivät ja muut lisätyt tapahtumat Google Kalenterista.

Tehtävien ja tapahtumien katsominen Google Kalenterissa:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenTehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google Kalenteri "".
  4. (Valinnainen) Katso tarkemmat tiedot klikkaamalla tehtävää tai tapahtumaa Kalenterista.

Kohteiden lisääminen Google Kalenteriin

Ryhmän tapahtumien lisääminen
Voit lisätä opintoretkiä, koepäiviä ja muita tapahtumia Google Kalenteriin. Oppilaat voivat nähdä tapahtumat avaamalla Google Kalenterin.
Ryhmän tapahtuman lisääminen:
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenTehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google Kalenteri "".
  4. Katso lisäohjeet kohdasta Tapahtuman luominen .​
Henkilökohtaisten muistutusten lisääminen
Voit lisätä Google Kalenteriin henkilökohtaisia muistutuksia, jotka näkyvät ainoastaan sinulle.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenTehtävät.
    Valitse Kalenteri
  3. Klikkaa Google Kalenteri "".
  4. Toimi Muistutusten lisääminen Google Kalenteriin ‑artikkelin ohjeiden mukaan.

Muuta aiheeseen liittyvää