Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen UKK

Tämä artikkeli on tarkoitettu huoltajille ja opettajille.

Jos olet huoltaja tai opettaja, voit etsiä ratkaisuja huoltajien sähköpostiyhteenvetojen ongelmatilanteisiin näiden tietojen avulla.

Huoltajille…

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Miksi en ole saanut sähköpostikutsua?
Et saa sähköpostikutsua seuraavissa tapauksissa:
  • Oppilaan koulussa ei ole otettu käyttöön huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.
  • Oppilaan opettajat eivät käytä huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.
  • Et ole oppilaan huoltaja.
Jos et ole saanut kutsua, tarkista, onko se roskapostikansiossa. Jos et löydä kutsua, pyydä uusi kutsu oppilaan koulusta.
Haluan, että huoltajan yhteenvedot lähetetään toiseen sähköpostiosoitteeseen. Voinko muuttaa osoitetta?
Kyllä. Katso tarkemmat tiedot Yhteenvedoissa käytetyn sähköpostiosoitteen muuttaminen ‑osiosta.
Miten huoltajan sähköpostiasetuksia voi hallinnoida?
Katso tarkat tiedot Yhteenvetojen hallinnointi ‑osiosta.
Miten saan sähköpostiyhteenvedot oppilaan tehtävistä? Oppilas käyttää Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä. Voinko saada sähköpostiyhteenvedot?
Et. Huoltaja voi saada yhteenvetoja vain, jos oppilas käyttää Classroomia Google Workspace ‑tilillä. Lue lisää Classroomin käyttäjätileistä.
Olen hyväksynyt kutsun. Minne sähköpostit lähetetään?

Jos sinulla on Google-tili

1. Siirry Classroomin sähköpostiasetussivulle.
  2. Kirjaudu Classroomiin, niin voit tarkistaa, mihin sähköpostiosoitteeseen yhteenvedot lähetetään.

Jos sinulla ei ole Google-tiliä

Huoltajan sähköpostiyhteenvedot lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla rekisteröidyit. Kyseessä on se sähköpostiosoite, johon kutsu lähetettiin.

Lisätietoja on Classroomin sähköpostiyhteenvetojen tilaamista käsittelevässä artikkelissa.

Tarvitsenko Gmail-osoitteen tai Google-tilin?
Et. Voit saada sähköpostiyhteenvetoja koskevan kutsun mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen. Kun hyväksyt kutsun, saat viikoittaiset yhteenvedot kyseiseen osoitteeseen. Google-tilin avulla voit kuitenkin muuttaa sähköpostiyhteenvetojen asetuksia. Voit esimerkiksi muuttaa yhteenvetojen lähetystiheyttä.

Liittyvät aiheet

Voinko kirjautua oppilaan Classroomiin?
Et. Huoltajat eivät pääse Classroomiin tai oppilaiden tehtäviin tietosuojalakien vuoksi. Huoltajat saavat sähköpostiyhteenvetoja vain, jos lapsen opettaja sallii sen.
Miten lopetan yhteenvetojen tilauksen?

Opettajille…

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Voinko lisätä huoltajia ryhmän koodin avulla?
Et. Opettajan tai järjestelmänvalvojan täytyy kutsua huoltajat sähköpostilla. Katso ohjeet Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen määrittäminen ‑artikkelista.
Näkevätkö huoltajat oppilaiden tekemät tehtävät tai striimin?
Eivät. Kutsutut huoltajat eivät näe striimiä eivätkä Tehtävät-, Henkilöt- tai Arvosanat-sivuja. Huoltajat saavat sen sijaan sähköpostiyhteenvedon oman oppilaansa tehtävistä. He saavat tiedot puuttuvista ja tulevista tehtävistä ja ryhmän toiminnasta. Lisätietoja on Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkelista.
Onko sama huoltaja kutsuttava jokaiseen ryhmään erikseen?
Ei. Kun huoltaja hyväksyy kutsun yhteen ryhmään, hänet yhdistetään oppilaaseen kaikissa tämän ryhmissä. Huoltaja saa sähköpostiyhteenvedot kaikista ryhmistä, joissa ne ovat käytössä.
Miksi en näe toimintoa, jolla kutsutaan huoltajia?
Et näe huoltajien kutsutoimintoa seuraavissa tapauksissa:
Voiko koulu tai koulupiiri lisätä useita huoltajia kerralla?
Kyllä. Koulun järjestelmänvalvoja voi kutsua tai poistaa useita huoltajia kerralla. Pyydä järjestelmänvalvojaa katsomaan tarkemmat tiedot Huoltajien kutsuminen tai poistaminen verkkotunnuksessa ‑osiosta.
Mitä jos en halua, että ryhmääni käsitellään huoltajien sähköpostiyhteenvedoissa?
Huoltajien sähköpostiyhteenvedot ovat oletuksena poissa käytöstä ryhmän asetuksissa. Jos otat yhteenvedot käyttöön, voit poistaa ne käytöstä milloin tahansa. Katso huoltajien yhteenvetojen käyttöön ottamisen ja käytöstä poistamisen ohjeet.