Lägga till anteckningar på ditt arbete

I nuläget går det bara att skriva och rita på hemuppgifter på mobila enheter med Android och iOS.

I Classroom-appen kan du rita eller skriva på hemuppgifterna. Du kan stryka under ord, markera text, rita figurer och lämna kommentarer. Det går till exempel markera att en mening, färglägga en karta, rita en växtcell eller visa hur du har löst ett matteproblem.

Det går att rita och skriva kommentarer på följande filtyper:

• Google Dokument, Kalkylark och Presentationer
  • Microsoft Office-dokument
  • JPEG eller GIF
  • PDF

Skriva och spara kommentarer

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Öppna hemuppgiften för filen du vill skriva i.
  3. Tryck på Utforska på kortet Ditt arbete
  4. Välj ett alternativ:
    • Om filen är bifogad i en hemuppgift trycker du på den för att öppna den.
    • Om du vill öppna en ny fil trycker du på Lägg till bilaga och laddar upp filen. Därefter trycker du på den.
  5. Tryck på Redigera uppe till höger.
  6. Skriv eller rita något.
    (Läs mer om färger och pennstorlekar nedan.)
  7. Välj ett alternativ för att spara dina anteckningar:
    • Tryck på Mer på en Android-enhetföljt avSpara.
    • Tryck på Spara om du har en iOS-enhet.
  8.  Välj ett alternativ för att slänga ändringarna:
    • Tryck på Tillbaka följt avSläng om du har en Android-enhet.
    • Tryck på Tillbaka följt avSläng om du har en iOS-enhet.

Hur sparas anteckningar?

Ursprungligt filformat Filen sparas som
Google Dokument-fil Separat PDF-fil
Microsoft Office-dokument Separat PDF-fil
JPEG- eller PNG-bildfil Redigerad fil som ersätter originalfilen
PDF-fil redigerad fil som ersätter originalfilen

Välja verktyg

Du hittar verktygen längst ned på appskärmen.

Verktyg Användningsområde
Välj Välj en anteckning som du vill ändra storlek på eller flytta.
Radera Radera anteckningar.
Skriv Skriv och rita linjer med en penna.
Markera Skriv och rita linjer med en markeringspenna.
Markering Markera text eller bilder.
Lägg till text Lägg till anteckningar i en text.

Ändra färg eller storlek på ett verktyg

Du kan använda skriv- och markeringsverktygen i olika storlekar och färger.

1. Tryck snabbt två gånger på Skriv , Markera eller Överstrykning  om du vill se färg- och storleksalternativ.

2. Tryck på uppåtpilen för att visa fler färger.

3. Tryck på en färg eller pennstorlek för att använda den.

Lägga till text

1. Tryck på Lägg till text .

2. Skapa ett textfält genom att dra med fingret.
  3. Skriv in ditt meddelande.
  4. (Valfritt) Så här anpassar du texten:
    • Förstora texten genom att markera den och dra isär två fingrar.
    • Förminska texten genom att markera den och nypa med två fingrar.
    • Tryck på ett hörn i textrutan och dra det med fingret om du vill ändra storlek på rutan.

Radera ett märke

1. Tryck på Radera .

2. Tryck på ett märke om du vill ta bort det.
  3. (Valfritt) Om du vill radera alla märken på sidan trycker du snabbt två gånger på Radera följt avRensa sida.

Ändra storlek på eller flytta en anteckning eller bild

Du kan ändra storlek på eller flytta en anteckning eller bild. Om du vill flytta eller ändra storlek på en sparad anteckning eller bild måste du först redigera den innan du kan markera den.

1. Lägg till en anteckning eller bild.
  2. Tryck på Välj välj och sedan på anteckningen eller bilden.
  3. Ändra storleken genom att nypa med eller dra isär två fingrar på anteckningen eller bilden.
  4. Flytta anteckningen eller bilden genom att trycka och dra den.

Zooma in och ut på en anteckning

• Zooma in genom att dra isär två fingrar.
  • Zooma ut genom att nypa ihop två fingrar på anteckningen.
  • Panorera över teckningen genom att dra två fingrar över sidan.

Ångra eller göra om åtgärder

• Tryck på Ångra eller Gör om när du vill avbryta eller göra om en åtgärd omedelbart. Om du vill ångra eller göra om flera åtgärder i följd trycker du på den upprepade gånger.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.