Skriv og tegn på oppgaver

Foreløpig kan du skrive og tegne på oppgaver kun på Android- og iOS-mobilenheter.

I Classroom-mobilappen kan du tegne og skrive på oppgavene dine. Du kan understreke ord, markere og fremheve tekst, tegne figurer og skrive kommentarer. Du kan for eksempel markere en setning, fargelegge et kart, tegne en plantecelle eller vise hvordan du har jobbet med et matematisk problem.

Du kan tegne og skrive på disse typene filer:

• Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner
  • Microsoft Office-dokumenter
  • JPEG- eller GIF-filer
  • PDF

Skriv og lagre kommentarer

1. Trykk på Classroom og deretterkurset.
  2. Åpne oppgaven for filen du vil skrive på.
  3. På kortet Arbeidet ditt trykker du på Vis
  4. Velg et alternativ:
    • Hvis du vil åpne en fil som allerede er vedlagt oppgaven, trykker du på filen.
    • Hvis du vil åpne en ny fil, trykker du på Legg til vedlegg, laster opp filen og trykker på den.
  5. Trykk på Endre øverst til høyre.
  6. Skriv eller tegn det du ønsker.
    (Finn ut mer om farger og pennestørrelser nedenfor.)
  7. Velg et alternativ for å lagre det du har skrevet eller tegnet:
    • På Android-enheter: Trykk på Mer og deretterLagre.
    • På iOS-enheter: Trykk på Lagre.
  8.  Velg et alternativ for å forkaste endringene:
    • På Android-enheter: Trykk på Tilbake og deretterForkast.
    • På iOS-enheter: Trykk på Tilbake og deretter Forkast.

Slik lagres kommentarer og tegninger

Opprinnelig filformat Lagres som
Google Dokumenter-fil Separat PDF
Microsoft Office-dokument Separat PDF
JPEG- eller PNG-bildefil Redigert fil som erstatter originalen
PDF Redigert fil som erstatter originalen

Velg verktøy

Du finner alle verktøyene nederst på appskjermen.

Verktøy Hva du kan bruke det til
Velg Velg en kommentar eller tegning for å endre størrelse på den eller flytte den.
Viskelær Slett en kommentar eller tegning.
Penn Skriv eller tegn pennestreker.
Tusj Skriv eller tegn tusjstreker.
Markeringspenn Fremhev tekst eller bilder.
Legg til tekst Skriv en kommentar.

Bytt farge eller endre størrelse på verktøy

Du kan bruke forskjellige størrelser og farger med verktøyene for skriving og markering.

1. Dobbelttrykk på pennen , tusjen eller markeringspennen  for å se alternativene for farger og størrelser.

2. For å se flere farger, trykk på pil opp .

3. Trykk på en farge eller punktstørrelse for å bruke den.

Skriv kommentarer

1. Trykk på Legg til tekst .

2. Dra med fingeren for å opprette et tekstfelt.
  3. Skriv inn tekst.
  4. (Valgfritt) Slik kan du tilpasse teksten:
    • For å gjøre teksten større, merk den og før to fingre fra hverandre.
    • For å gjøre teksten mindre, merk den og klyp to fingre sammen.
    • For å endre størrelsen på tekstboksen, trykk på et hjørne av boksen og dra med fingeren.

Visk ut merker

1. Trykk på viskelæret .

2. Trykk på et merke for å viske det ut.
  3. (Valgfritt) For å slette alle merker på siden kan du dobbelttrykke på viskelæret og deretterTøm siden.

Endre størrelse på eller flytt kommentarer eller tegninger

Du kan endre størrelse på eller flytte en ny kommentar eller tegning. Før du kan velge lagrede kommentarer eller bilder for å endre størrelse på dem eller flytte dem, må du endre dem.

1. Legg til en kommentar eller tegning.
  2. Trykk på Velg velg og trykk på kommentaren eller tegningen.
  3. Endre størrelse på kommentaren eller tegningen ved å klype to fingre sammen eller føre dem fra hverandre.
  4. Dra kommentaren eller tegningen for å flytte den.

Zoom inn eller ut på kommentarer og tegninger

• For å zoome inn, før to fingre fra hverandre på kommentaren eller tegningen.
  • For å zoome ut, klyp to fingre sammen på kommentaren eller tegningen.
  • For å panorere over kommentaren eller tegningen, dra to fingre over siden.

Angre handlinger eller utfør dem om igjen

• Trykk på Angre eller Utfør likevel for å straks kansellere en handling eller utføre den om igjen. Du kan gjøre dette flere ganger for etterfølgende handlinger.

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.