Notities maken in je werk

In de mobiele Classroom-app kun je tekenen en schrijven in je opdrachten met de notitietool. Je kunt woorden onderstrepen, tekst markeren, vormen tekenen en notities maken. Je kunt bijvoorbeeld een zin markeren, een kaart inkleuren, een plantencel tekenen of je uitwerking van een wiskundeprobleem laten zien.

Je kunt tekenen en schrijven in deze bestandstypen:

• Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties
  • Microsoft® Office®-documenten
  • Jpeg- of gif-bestanden
  • Adobe® PDF®-bestanden

Opmerking: Momenteel kun je alleen op mobiele Android- en iOS-apparaten schrijven en tekenen op je werk. Deze functie is niet beschikbaar op de computer.

Notities maken en opslaan

1. Tik op Classroom Classroomen vervolgens de lesgroep.
  2. Open de opdracht met het bestand waarin je wilt schrijven.
  3. Kies een optie om een bestand te openen:
    • Als je een bestand wilt openen dat al is bijgevoegd bij de opdracht, tik je erop.
    • Als je een nieuw bestand wilt openen, tik je op Bijlage toevoegen. Upload het bestand en tik erop.
  4. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken om de notitietool te openen.
  5. Maak notities of tekeningen.
    (Hieronder staat meer informatie over kleuren en pengroottes.)
  6. Kies een optie om de notities op te slaan:
    • Tik op een Android-apparaat op Meer Meeren vervolgens Opslaan.
    • Tik op een iOS-apparaat op Opslaan.
  7. (Optioneel) Kies een optie om de wijzigingen te verwijderen:
    • Tik op een Android-apparaat op Terug Terugen vervolgens Niet opslaan.
    • Tik op een iOS-apparaat op Terug Terugen vervolgens Niet opslaan.

Hoe notities worden opgeslagen

Oorspronkelijke bestand Wordt opgeslagen als
Google Documenten-bestand Afzonderlijke pdf
Microsoft Office-document Afzonderlijke pdf
Jpeg- of png-afbeeldingsbestand Bewerkt bestand dat het origineel vervangt
Pdf Bewerkt bestand dat het origineel vervangt

De teken- en schrijftools gebruiken

Een tool kiezen

Alle tools staan onderaan het scherm van de app.

Tool Gebruik
Selecteren selecteren Selecteer een notitie om de grootte ervan te wijzigen of deze te verplaatsen.
Wissen Wissen Wis een notitie.
Schrijven Schrijven Schrijf of teken lijnen met een pen.
Markeren Markeren Schrijf of teken lijnen met een markeerstift.
Highlighten Markeren Highlight tekst of afbeeldingen.
Tekst toevoegen Tekst toevoegen Voeg een tekstnotitie toe.

De kleur of grootte van een tool wijzigen

De schrijf-, markeer- en highlighttools zijn in verschillende groottes en kleuren beschikbaar.

1. Als je opties voor kleuren en groottes wilt zien, tik je op Schrijven Schrijven, Markeren Markeren of Highlighten Markeren.

Kleur en formaat kiezen

2. Tik op de pijl-omhoog Pijl-omhoog om meer kleuren te bekijken.

Kleur kiezen

3. Tik op een kleur of pengrootte om deze te selecteren.

Een tekstnotitie toevoegen

1. Tik op Tekst toevoegen Tekst toevoegen.

2. Sleep met je vinger om een ​​tekstveld te creëren.
  3. Voer je bericht in.
  4. (Optioneel) Pas de tekst aan:
    • Als je de tekst groter wilt maken, selecteer je de tekst en beweeg je twee vingers uit elkaar.
    • Als je de tekst groter wilt maken, selecteer je de tekst en beweeg je twee vingers naar elkaar toe.
    • Tik op een hoek van het tekstvak en versleep deze om de grootte van het vak te wijzigen.

Een markering wissen

1. Tik op Gum Wissen.

2. Tik op een markering om deze te wissen.
  3. (Optioneel) Dubbeltik op Gum Wissen en vervolgens Pagina wissen om alle markeringen op de pagina te verwijderen.

Een notitie of afbeelding verplaatsen of de grootte ervan wijzigen

Je kunt een nieuwe notitie of afbeelding verplaatsen of de grootte ervan wijzigen. Als je de grootte van een opgeslagen notitie of afbeelding wilt wijzigen of deze wilt verplaatsen, moet je deze eerst wijzigen voordat je deze kunt selecteren.

1. Voeg een tekstnotitie of afbeelding toe.
  2. Tik op Selecteren selecteren en tik op de notitie of afbeelding.
  3. Beweeg twee vingers uit elkaar of knijp ze samen op de notitie of afbeelding om de grootte te wijzigen.
  4. Versleep de notitie of afbeelding om deze te verplaatsen.

In- of uitzoomen op een notitie

• Beweeg twee vingers uit elkaar op de notitie om in te zoomen.
  • Knijp twee vingers samen op de notitie om uit te zoomen.
  • Sleep twee vingers over de pagina om de notitie te verschuiven.

Acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren

• Tik op Ongedaan maken Ongedaan maken om een actie meteen te annuleren. Je kunt dit meerdere keren achter elkaar doen om opeenvolgende acties ongedaan te maken.

Ongedaan maken

• Tik op Opnieuw Opnieuw om een actie opnieuw uit te voeren. Je kunt dit meerdere keren achter elkaar doen om opeenvolgende acties opnieuw uit te voeren.