Muistiinpanojen lisääminen tehtäviin

Tällä hetkellä tehtäviin voi kirjoittaa ja piirtää vain Android- ja iOS-mobiililaitteilla.

Classroom-mobiilisovelluksessa voit piirtää ja kirjoittaa tehtäviin. Voit alleviivata sanoja, korostaa tekstiä, piirtää muotoja ja lisätä muistiinpanoja. Voit esimerkiksi korostaa virkkeitä, värittää kartan, piirtää kasvisolun tai näyttää ratkaisun matematiikan tehtävään.

Voit piirtää ja kirjoittaa muistiinpanoja seuraaviin tiedostotyyppeihin:

• Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostot
  • Microsoft Office ‑dokumentit
  • JPEG ja GIF
  • PDF.

Muistiinpanojen kirjoittaminen ja tallentaminen

1. Napauta Classroom ja sittenvalitse ryhmä.
  2. Avaa tehtävä, jonka tiedostoon haluat kirjoittaa.
  3. Napauta Omat tehtäväsi ‑kortista Laajenna
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Jos haluat avata tehtävään jo liitetyn tiedoston, napauta tiedostoa.
    • Jos haluat avata uuden tiedoston, napauta Lisää liite, lataa tiedosto ja napauta sitten tiedostoa.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa
  6. Tee haluamasi muistiinpanot tai piirrokset.
    (Lisätietoa väreistä ja kynien koosta on alla.)
  7. Valitse muistiinpanojesi tallennusvaihtoehto:
    • Napauta Android-laitteella Lisää ja sittenTallenna.
    • Valitse iOS-laitteella Tallenna.
  8.  Valitse muutosten hylkäämisvaihtoehto:
    • Napauta Android-laitteella Takaisin ja sittenHylkää.
    • Napauta iOS-laitteella Takaisin ja sittenHylkää.

Muistiinpanojen tallentaminen

Alkuperäinen tiedosto Tallennettava muoto
Google Docs ‑tiedosto Erillinen PDF-tiedosto
Microsoft Office ‑dokumentti Erillinen PDF-tiedosto
JPEG- tai PNG-kuvatiedosto Muokattu tiedosto, joka korvaa alkuperäisen tiedoston
PDF Muokattu tiedosto, joka korvaa alkuperäisen tiedoston

Työkalun valinta

Kaikki työkalut löytyvät sovellusnäkymän alareunasta.

Työkalu Käyttötarkoitus
Valinta Siirrä muistiinpanoa tai muuta sen kokoa valitsemalla.
Pyyhekumi Pyyhi muistiinpano.
Kynä Kirjoita tai piirrä viivoja kynällä.
Tussi Kirjoita tai piirrä viivoja tussilla.
Korostuskynä Korosta tekstiä tai kuvia.
Teksti Lisää tekstimuistiinpano.

Työkalun värin tai koon muuttaminen

Voit käyttää kirjoitus- ja korostustyökaluissa erilaisia kokoja ja värejä.

1. Kaksoisnapauta Kirjoita , Merkitse tai Korosta , niin näet väri- ja kokovaihtoehdot.

2. Saat lisää värivaihtoehtoja napauttamalla ylänuolta .

3. Napauta haluamaasi väriä tai kokoa.

Tekstikommentin lisääminen

1. Napauta Teksti .

2. Luo tekstikenttä vetämällä sormella.
  3. Kirjoita kommentti.
  4. (Valinnainen) Tekstin muokkaaminen:
    • Suurenna tekstiä valitsemalla se ja levittämällä kaksi sormea erilleen.
    • Pienennä tekstiä valitsemalla se ja nipistämällä kaksi sormea yhteen.
    • Muuta tekstikentän kokoa napauttamalla kentän kulmaa ja vetämällä sormella.

Merkinnän pyyhkiminen

1. Napauta Pyyhekumi .

2. Poista merkintä napauttamalla sitä.
  3. (Valinnainen) Voit poistaa kaikki sivulla olevat merkinnät kaksoisnapauttamalla Pyyhekumi ja sittenTyhjennä sivu.

Muistiinpanon tai kuvan siirtäminen tai koon muuttaminen

Uutta muistiinpanoa tai kuvaa voi siirtää ja sen kokoa voi muuttaa. Jos haluat siirtää tallennettua muistiinpanoa tai kuvaa tai muuttaa sen kokoa, sinun on muokattava sitä ensin.

1. Lisää tekstimuistiinpano tai kuva.
  2. Napauta Valinta valitse ja napauta muistiinpanoa tai kuvaa.
  3. Muuta muistiinpanon tai kuvan kokoa levittämällä tai nipistämällä kahta sormea sen päällä.
  4. Siirrä muistiinpanoa tai kuvaa vetämällä sitä.

Muistiinpanon lähentäminen tai loitontaminen

• Lähennä muistiinpanoa levittämällä kaksi sormea erilleen sen päällä.
  • Lähennä muistiinpanoa nipistämällä kaksi sormea yhteen sen päällä.
  • Panoroi piirroksen yllä vetämällä kaksi sormea sivun poikki.

Toimintojen kumoaminen tai toistaminen

• Napauta Kumoa tai Toista kumotaksesi tai toistaaksesi toiminnon välittömästi. Tee tämä useampaan kertaan, jos haluat toistaa tai kumota useita peräkkäisiä toimintoja.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.