Rita eller skriva i elevernas arbeten

Den här artikeln är för lärare.

På mobila enheter kan du ge feedback direkt i elevernas arbeten med hjälp av rit- och skrivverktygen i Classroom. Du kan stryka under ord, markera text, rita figurer och anteckna i Google Dokument-filer, Adobe® PDF®-filer och Microsoft ® Office®-dokument.

Rit- och skrivverktygen är endast tillgängliga i Classroom-appen för Android och Apple® iOS®.

Så här skriver du anteckningar

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassenföljt avhemuppgiften.
  3. Tryck på Elevens arbete.
  4. Tryck på elevens namnföljt avbilagan.
  5. Tryck på Redigera .

6. Skriv eller rita något. Mer information finns i Använda rit- och skrivverktyg nedan.
  7. Spara dina anteckningar genom att trycka på Merföljt avSpara.
    Obs!: När du sparar ändringarna bifogas en ny fil med dina anteckningar till elevens hemuppgift.

Om du inte vill spara ändringarna trycker du på Tillbaka följt avSläng.

8. Valfritt) Om du vill öppna arbetet i Google Drive trycker du på den nya filenföljt avNy flik .

Så här sparas anteckningar

Om den ursprungliga filen var en sparas den som en
Google Dokument-fil separat PDF-fil
Office-fil separat PDF-fil
JPG- eller PNG-bildfil redigerad fil som ersätter originalfilen
PDF-fil redigerad fil som ersätter originalfilen

Använda rit- och skrivverktyg

Välja verktyg

Du hittar verktygen längst ned på appskärmen.

Verktyg Användningsområde
Välj Välj en ny anteckning som du vill ändra storlek på eller flytta.
Radera Radera anteckningar.
Skriv Skriv och rita linjer med en penna. Bredden på linjerna ändras beroende på hur snabbt du ritar med pennan.
Märk Skriv eller rita linjer som alltid har samma bredd med en märkpenna.
Markera Markera text eller bilder.
Lägg till text Lägg till anteckningar i en text.

Ändra färg eller storlek på ett verktyg

Verktygen för att skriva och markera finns i olika storlekar och färger.

1. Visa färg- och storleksalternativ genom att trycka snabbt två gånger på Skriv , Markera eller Markering .

2. Tryck på uppåtpilen  för att visa fler färger.

Svep nedåt för att dölja alternativen.

Lägga till text

1. Tryck på Lägg till text .
  2. Dra fingret för att skapa ett textfält i elevens arbete.
  3. Skriv meddelandet.
    • Dra isär två fingrar om du vill förstora texten.
    • Nyp med två fingrar om du vill förminska texten.
    • Tryck på ett hörn i textrutan och dra det med fingret om du vill ändra storlek på rutan.

Radera ett märke

1. Tryck på Radera .

2. Radera ett märke genom att trycka på det.
  3. (Valfritt) Om du vill radera alla märken på sidan trycker du snabbt två gånger på Radera följt avRensa sida.

Ändra storlek på eller flytta en anteckning eller bild

Du kan ändra storlek på eller flytta en anteckning eller bild. Om du vill flytta eller ändra storlek på en sparad anteckning eller bild måste du först redigera den innan du kan markera den.

1. Lägg till en anteckning eller bild.
  2. Tryck på Välj välj och sedan på anteckningen eller bilden.
  3. Ändra storleken genom att nypa med eller dra isär två fingrar på anteckningen eller bilden.
  4. Flytta anteckningen eller bilden genom att trycka och dra den.

Zooma in och ut på en anteckning

• Zooma in genom att dra isär två fingrar.
  • Zooma ut genom att nypa ihop två fingrar på anteckningen.
  • Panorera över teckningen genom att dra två fingrar över skärmen.

Ångra eller göra om åtgärder

• Tryck på Ångra för att ångra föregående åtgärd. Om du vill ångra flera åtgärder i följd trycker du på den upprepade gånger.

• Tryck på Gör om när du vill göra om en åtgärd. Om du vill göra om flera åtgärder i följd trycker du på den upprepade gånger.