Tegn eller skriv på elevarbeid

Denne artikkelen er for lærere.

På en mobilenhet kan du bruke tegne- og skriveverktøyene i Classroom til å gi tilbakemeldinger direkte i elevenes arbeid. Du kan understreke ord, fremheve tekst, tegne figurer og skrive kommentarer i Google-dokumenter, Adobe® PDF®-er og Microsoft® Office®-dokumenter.

Tegne- og skriveverktøyene er kun tilgjengelige i Classroom-mobilappen for Android og Apple® iOS®.

Slik skriver og tegner du på oppgaver

1. Trykk på Classroom .
  2. Trykk på kursetog deretteroppgaven.
  3. Trykk på Elevarbeid.
  4. Trykk på elevens navnog derettervedlegget.
  5. Trykk på Endre .

6. Skriv eller tegn det du ønsker. Finn ut mer ved å gå til Bruk tegne- og skriveverktøy nedenfor.
  7. For å lagre kommentarene og illustrasjonene dine, trykk på Mer og deretterLagre øverst til høyre.
    Merk: Når du lagrer endringene, blir en ny fil med kommentarene og illustrasjonene dine lagt ved elevoppgaven.

Hvis du ikke vil lagre endringene, trykker du på Tilbake og deretterForkast.

8. (Valgfritt) For å åpne elevens arbeid i Google Disk, trykk på den nye filen og deretterNy fane.

Slik lagres kommentarer og illustrasjoner

Opprinnelig filformat Lagres som
Google Dokumenter-fil Separat PDF
Office-fil Separat PDF
JPG- eller PNG-bildefil Redigert fil som erstatter originalen
PDF Redigert fil som erstatter originalen

Bruk tegne- og skriveverktøyene

Velg verktøy

Du finner alle verktøyene nederst på appskjermen.

Verktøy Hva du kan bruke det til
Velg Velg en kommentar eller illustrasjon for å endre størrelse på den eller flytte den.
Viskelær Slett en kommentar eller illustrasjon.
Penn Skriv eller tegn pennestreker. Du kan endre bredden på strekene ved å variere hastigheten.
Tusj Skriv eller tegn tusjstreker med jevn bredde.
Markeringspenn Fremhev tekst eller bilder.
Legg til tekst Skriv en kommentar.

Bytt farge eller endre størrelse på verktøy

Du kan velge ulike størrelser og farger for pennen, tusjen og markeringspennen.

1. For å se alternativer for farger og størrelser, dobbelttrykk på pennen , tusjen eller markeringspennen .

2. For å se flere farger, trykk på oppoverpilen .

For å skjule alternativene, sveip ned.

Skriv kommentarer

1. Trykk på Legg til tekst .
  2. Opprett et tekstfelt ved å dra fingeren over elevens arbeid.
  3. Skriv inn tekst.
    • For å gjøre teksten større, før to fingre fra hverandre.
    • For å gjøre teksten mindre, klyp to fingre sammen.
    • For å endre størrelsen på tekstboksen, trykk på et hjørne av boksen og dra med fingeren.

Visk ut kommentarer og illustrasjoner

1. Trykk på viskelæret .

2. For å viske ut et merke, trykk på det.
  3. (Valgfritt) For å slette alle kommentarer og illustrasjoner på siden, dobbelttrykk på viskelæret og deretterTøm siden.

Endre størrelse på eller flytt kommentarer eller bilder

Du kan endre størrelse på eller flytte en ny kommentar eller illustrasjon. Hvis du vil endre størrelse på eller flytte en lagret kommentar eller illustrasjon, må du redigere den før du kan velge den.

1. Legg til en kommentar eller illustrasjon.
  2. Trykk på Velg velg og trykk på kommentaren eller illustrasjonen.
  3. Endre størrelse på kommentaren eller illustrasjonen ved å klype to fingre sammen eller føre dem fra hverandre.
  4. Dra kommentaren eller illustrasjonen for å flytte den.

Zoom inn eller ut på kommentarer og illustrasjoner

• For å zoome inn, før to fingre fra hverandre på kommentaren eller illustrasjonen.
  • For å zoome ut, klyp to fingre sammen på kommentaren eller illustrasjonen.
  • For å panorere over illustrasjonen, dra to fingre over siden.

Angre handlinger eller utfør dem likevel

• For å angre den forrige handlingen, trykk på Angre . Du kan bruke knappen flere ganger for å angre flere påfølgende handlinger.

• For å utføre en handling likevel, trykk på Utfør likevel . Du kan bruke knappen flere ganger for å gjøre om flere påfølgende handlinger.

Beslektede artikler