Over e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen.

Ouders/verzorgers kunnen alleen worden toegevoegd voor leerlingen die Classroom gebruiken met een G Suite-account. Zie Over Classroom-gebruikersaccounts voor meer informatie.

Wanneer je ouder/verzorger zich aanmeldt voor Classroom, krijgt hij regelmatig e-mails over je werk en lesgroepen. Deze e-mails, die 'e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers' worden genoemd, bevatten informatie over het volgende:

• Ontbrekend werk: werk dat te laat is op het moment dat de e-mail werd verzonden
  • Aankomend werk: werk dat vandaag en morgen moet worden ingeleverd (voor de dagelijkse e-mails) of in de komende week moet worden ingeleverd (voor de wekelijkse e-mails).
  • Lesgroepactiviteit: mededelingen, opdrachten en vragen die recentelijk door docenten zijn geplaatst

Een docent of schoolbeheerder kan een ouder/verzorger uitnodigen om e-mailoverzichten over jou te ontvangen. Wanneer er een ouder/verzorger voor jou wordt toegevoegd, ontvang je een e-mail met de naam en het e-mailadres van die ouder/verzorger. Herken je de ouder/verzorger niet, neem dan contact op met je docent.

Dit is een voorbeeld van een e-mail die je ouder/verzorger ontvangt:

Voorbeeld van een melding voor ouders/verzorgers