Verkkotunnukseen kuuluvien huoltajien hallinnointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille

Huoltajat voivat seurata oppilaan edistymistä huoltajien sähköpostiyhteenvetojen avulla. Sähköpostit sisältävät yhteenvedon oppilaan kursseista ja töistä. Katso esimerkki huoltajan sähköpostiyhteenvedosta.

G Suite ‑järjestelmänvalvojana päätät

• huoltajan sähköpostiyhteenvetojen käyttöönotosta koulussasi tai koulupiirissäsi
  • opettajien oikeudesta kutsua tai poistaa huoltajia.

Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit antaa huoltajille Classroomin tietojen käyttöoikeudet tai poistaa ne heiltä verkkotunnuksessasi. Oletusasetus riippuu koulun tyypistä:

• Perus- ja keskiasteen kouluissa huoltajilla on käyttöoikeudet.
  • Korkeakouluissa huoltajilla ei ole käyttöoikeuksia.

Kun huoltajille on annettu käyttöoikeudet, heidät linkitetään oppilaaseen ja he saavat sähköpostiyhteenvetoja.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, klikkaa Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, klikkaa Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Valitse Yleiset asetukset.
  4. Klikkaa Käyttö huoltajana ‑kohdasta Vanhemmat ja huoltajat saavat käyttää Classroomin tietoja.

Huom. Jos sallittujen verkkotunnusten oppilaat voivat liittyä verkkotunnuksessasi oleviin ryhmiin, vanhempien sähköpostiyhteenvedot on otettava käyttöön myös sallituissa verkkotunnuksissa. Jos sähköpostiyhteenvedot eivät ole käytössä, opettajat eivät voi kutsua kyseisten verkkotunnusten oppilaiden huoltajia. Lisätietoja verkkotunnuksen sallimisesta.

Huoltajien kutsu- ja poisto-oikeuksien muuttaminen

Voit määrittää, kenellä on oikeus kutsua ja poistaa huoltajia.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, klikkaa Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, klikkaa Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Valitse Yleiset asetukset.
  4. Valitse Käyttö huoltajana ja sitten Kuka voi hallinnoida vanhempia ja huoltajia? ‑kohdasta, onko huoltajien kutsumis- ja poisto-oikeus vahvistetuilla opettajilla vai verkkotunnuksen järjestelmänvalvojilla.
Huoltajien kutsuminen verkkotunnukseen tai poistaminen verkkotunnuksesta

Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja voi kutsua tai poistaa yhdellä kertaa useita huoltajia. Tämä onnistuu kahdella eri tavalla.

• GAM-komentorivityökalu on tarkoitettu G Suite ‑verkkotunnusten ja ‑käyttäjien hallinnointiin, ja sen avulla voit lähettää kutsun useille huoltajille yhdellä kertaa CSV-muodossa, katsella nykyisten huoltajien luetteloa sekä poistaa huoltajia.
  • Voit kutsua ja poistaa huoltajia myös Classroom-sovellusliittymän avulla. Saat lisätietoja sovellusliittymän käyttämisestä huoltajien hallinnointiin Google Developers ‑sivuston Managing guardians ‑kohdasta.

Huom. Oppilaalla voi olla enintään 20 huoltajaa.