Verkkotunnukseen kuuluvien huoltajien hallinnointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Huoltajat voivat seurata oppilaan edistymistä ja tehtäviä sähköpostiyhteenvetojen avulla. G Suite ‑järjestelmänvalvojana voit

• sallia huoltajien sähköpostiyhteenvedot oppilaitoksessasi tai koulupiirissäsi
  • sallia opettajien kutsua tai poistaa huoltajia.

Sähköpostiyhteenvetoja saavat huoltajat eivät kuitenkaan näe Classroomin Striimi-, Tehtävät-, Henkilöt- tai Arvosanat-sivuja.

ottaa huoltajien sähköpostiyhteenvedot käyttöön tai poistaa ne käytöstä

Huoltajien käyttöoikeudet ovat oletuksena käytössä perus‑ ja keskiasteen oppilaitoksissa. Huoltajien käyttöoikeudet ovat oletuksena poissa käytöstä korkea-asteen oppilaitoksissa. Kun huoltajille annetaan käyttöoikeudet, heidät linkitetään oppilaaseen ja he saavat sähköpostiyhteenvetoja. Katso esimerkki huoltajan sähköpostiyhteenvedosta.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse vaihtoehto hallintakonsolin etusivulta:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, klikkaa Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, klikkaa Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Valitse Yleiset asetukset.
  4. Klikkaa Käyttö huoltajana ‑kohdasta Vanhemmat ja huoltajat saavat käyttää Classroomin tietoja.

Huom. Jos sallit sallittujen luettelossa olevien verkkotunnusten oppilaiden liittyä ryhmiisi, huoltajien yhteenvedot on otettava käyttöön myös kyseisissä verkkotunnuksissa, jotta opettajat voivat kutsua verkkotunnusten oppilaiden huoltajia. Lue lisää

Huoltajien kutsu- ja poisto-oikeuksien muuttaminen

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse seuraavista:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, klikkaa Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, klikkaa Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. ValitseYleiset asetuksetja sittenHuoltajien käyttöoikeudet.
  4. Valitse vaihtoehto kohdasta Kuka voi päättää vanhemmista ja huoltajista?:
    • Kaikki vahvistetut opettajat
    • Vain verkkotunnuksen järjestelmänvalvojat
  5. Valitse Tallenna.

Huoltajien kutsuminen tai poistaminen verkkotunnuksessa

Voit kutsua tai poistaa useita huoltajia valitsemalla seuraavista:

• Voit kutsua ja poistaa huoltajia GAM-komentorivityökalulla, joka on tarkoitettu G Suite ‑verkkotunnusten ja ‑käyttäjien hallinnointiin. Sen avulla voit lähettää kutsun useille huoltajille yhdellä kertaa CSV-muodossa, katsella nykyisten huoltajien luetteloa sekä poistaa huoltajia. Lue lisää.
  • Voit kutsua ja poistaa huoltajia Classroom-sovellusliittymän avulla. Lue lisää.

Huom. Oppilaalla voi olla enintään 20 huoltajaa.