Verkkotunnukseen kuuluvien huoltajien hallinnointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Huoltajat voivat seurata oppilaan edistymistä ja tehtäviä sähköpostiyhteenvetojen avulla. Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit

• sallia huoltajien sähköpostiyhteenvedot oppilaitoksessasi tai koulupiirissäsi
  • sallia opettajien kutsua tai poistaa huoltajia.

Sähköpostiyhteenvetoja saavat huoltajat eivät kuitenkaan näe Classroomin Striimi-, Tehtävät-, Henkilöt- tai Arvosanat-sivuja.

ottaa huoltajien sähköpostiyhteenvedot käyttöön tai poistaa ne käytöstä

Huoltajien käyttöoikeudet ovat oletuksena käytössä perus‑ ja keskiasteen oppilaitoksissa. Huoltajien käyttöoikeudet ovat oletuksena poissa käytöstä korkea-asteen oppilaitoksissa. Kun huoltajille annetaan käyttöoikeudet, heidät linkitetään oppilaaseen ja he saavat sähköpostiyhteenvetoja. Katso esimerkki huoltajan sähköpostiyhteenvedosta.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto hallintakonsolin etusivulta:
    • Jos käytössäsi on Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille, klikkaa Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenClassroom.
    • Jos käytössäsi on Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus, klikkaa Sovelluksetja sittenGooglen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  3. Valitse Yleiset asetukset.
  4. Klikkaa Käyttö huoltajana ‑kohdasta Vanhemmat ja huoltajat saavat käyttää Classroomin tietoja.

Huom. Jos sallit sallittujen luettelossa olevien verkkotunnusten oppilaiden liittyä ryhmiisi, huoltajien yhteenvedot on otettava käyttöön myös kyseisissä verkkotunnuksissa, jotta opettajat voivat kutsua verkkotunnusten oppilaiden huoltajia. Lue lisää

Huoltajien kutsu- ja poisto-oikeuksien muuttaminen

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille, klikkaa Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenClassroom.
    • Jos käytössäsi on Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus, klikkaa Sovelluksetja sittenGooglen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  3. Valitse Yleiset asetuksetja sittenKäyttö huoltajana.
  4. Valitse vaihtoehto kohdasta Kuka voi päättää vanhemmista ja huoltajista?:
    • Kaikki vahvistetut opettajat
    • Vain verkkotunnuksen järjestelmänvalvojat
  5. Valitse Tallenna.

Huoltajien kutsuminen tai poistaminen verkkotunnuksessa

Voit kutsua tai poistaa useita huoltajia valitsemalla seuraavista:

• Voit käyttää GAM-komentorivityökalua Google Workspace ‑verkkotunnusten ja ‑käyttäjien hallinnointiin. Sen avulla voit lähettää kutsun useille huoltajille yhdellä kertaa CSV-muodossa, katsoa nykyisten huoltajien luetteloa ja poistaa huoltajia. Lue lisää.
  • Voit kutsua ja poistaa huoltajia Classroom-sovellusliittymän avulla. Lue lisää.

Huom. Oppilaalla voi olla enintään 20 huoltajaa.