Administrer værger på dit domæne

Denne artikel er til Google Workspace-administratorer. Undervisere kan få oplysninger her.

Værger kan få mailoversigter over elevens fremskridt og opgaver på et hold. Som Google Workspace-administrator kan du gøre følgende:

• Tillade mailoversigter til værger for din skole eller dit distrikt.
  • Give undervisere tilladelse til at invitere og fjerne værger.

Værger, der tilmelder sig mailoversigter, kan ikke se siderne Strøm, Opgaver, Personer og Karakterer i Classroom.

Slå mailoversigter til værger til eller fra

Værger har som standard adgang til mailoversigter på grundskoler og ungdomsuddannelser. Deres adgang er dog deaktiveret på videregående uddannelsesinstitutioner. Når der er givet adgang, knyttes værgerne til den pågældende elev, og værgerne kan modtage mailoversigter. Se et eksempel på en mailoversigt til en værge.

1. Log indGoogle Administrationskonsol.

Log ind med din administratorkonto (slutter ikke med @gmail.com).

2. Vælg en af mulighederne på startsiden i Administrationskonsol:
    • Hvis du bruger Google Workspace for Education eller Workspace til nonprofitorganisationer, skal du klikke på Apps og derefter Google Workspace og derefter Classroom.
    • Hvis du bruger Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, skal du klikke på Apps og derefter Yderligere Google-tjenester og derefter Classroom.
  3. Klik på Generelle indstillinger.
  4. Klik på Giv forældre og værger tilladelse til at få adgang til Classroom-oplysninger under Adgang for værger.

Bemærk! Hvis du tillader, at elever på de domæner, der er angivet på tilladelseslisten, tilmelder sig dine hold, skal disse domæner også aktivere mailoversigter til værger, så underviserne kan invitere værgerne for de pågældende elever. Få flere oplysninger

Vælg, hvem der kan invitere og fjerne værger

1. Log indGoogle Administrationskonsol.

Log ind med din administratorkonto (slutter ikke med @gmail.com).

2. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du bruger Google Workspace for Education eller Workspace til nonprofitorganisationer, skal du klikke på Apps og derefter Google Workspace og derefter Classroom.
    • Hvis du bruger Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, skal du klikke på Apps og derefter Yderligere Google-tjenester og derefter Classroom.
  3. Klik på Generelle indstillingerog derefterAdgang for værger.
  4. Vælg en af mulighederne under Hvem kan administrere forældre og værger?:
    • Alle bekræftede undervisere
    • Kun domæneadministratorer
  5. Klik på Gem.

Inviter eller fjern værger på dit domæne

Vælg en af mulighederne for at invitere eller fjerne flere værger ad gangen på dit domæne:

• Brug GAM, der er et kommandolinjeværktøj til administration af Google Workspace-domæner og -brugere, til at invitere flere værger ad gangen via CSV, se en liste over aktuelle værger og til at fjerne værger. Få flere oplysninger
  • Inviter og fjern værger med Classroom API.Få flere oplysninger

Bemærk! Der kan højst tildeles 20 værger pr. elev.