Få e-postsammanfattningar i Classroom (för vårdnadshavare)

Den här artikeln är för vårdnadshavare. Lärare besöker den här sidan och elever besöker den här sidan.

Som vårdnadshavare kan du få e-postsammanfattningar om elevens aktivitet i Classroom. E-postsammanfattningar innehåller inte betyg. Fråga eleven eller kontakta läraren för information om betyg.

I e-postsammanfattningar kan du granska:

• Sena arbeten – arbeten som var sena när sammanfattningen skickades.
  • Kommande arbete – uppgifter som ska lämnas in i dag och i morgon (i dagliga e-postmeddelanden) eller arbeten som ska lämnas in under den kommande veckan (i veckovisa e-postmeddelanden).
  • Kursaktiviteter – meddelanden, uppgifter och frågor som nyligen har lagts upp av lärare.

Om det inte finns någon aktivitet att rapportera eller om en lärare stänger av e-postaviseringar kanske du inte får någon e-postsammanfattning.

Innan du börjar

Du kan få e-postsammanfattningar till valfri e-postadress. Om du vill visa eller uppdatera inställningarna för e-postsammanfattningar måste du ha ett Google-konto. Med ett Google-konto kan du ange hur ofta du vill få e-post, uppdatera tidszonen, se vilka elever som är anslutna till ditt konto och avsluta prenumerationen på e-postsammanfattningar. Mer information finns i Skapa ett Google-konto.

Om du avslutar prenumerationen på e-postsammanfattningar är du fortfarande ansluten till en elev så länge du har ett Google-konto. Om du inte har ett Google-konto tas du bort som vårdnadshavare när du avslutar prenumerationen.

Eleven måste använda Classroom med ett Google Workspace-konto (som ser ut så här: elevens_namn@skola.edu) om det ska gå att få e-postsammanfattningar. Kontakta läraren eller skoladministratören om du är osäker.

Få e-postsammanfattningar

Om du vill få e-postsammanfattningar om en elevs arbete måste du acceptera en e-postinbjudan från en lärare eller administratör. Du har 120 dagar på dig att acceptera en inbjudan innan den löper ut. Du kan när som helst avsluta prenumerationen på sammanfattningar eller ta bort dig själv som vårdnadshavare.

1. Läraren eller administratören skickar dig en inbjudan till elevens klass via e-post.
  2. Öppna e-postinbjudan i ditt e-postprogram.
  3. Klicka på Godkänn.
    Om du inte är vårdnadshavare klickar du på Jag är inte vårdnadshavare.
  4. Bekräfta genom att klicka på Godkänn.

När du godkänner en inbjudan får både du och eleven en bekräftelse via e-post.

Hantera sammanfattningar

Visa eller uppdatera inställningarna för e-postsammanfattningar

1.  Klicka på Inställningar längst ned i någon av e-postsammanfattningarna i ditt e-postprogram.
  2. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.

3.   Under Frekvens klickar du på nedåtpilen  och väljer när du vill få sammanfattningar:
    • Varje vecka
    • Dagligen (måndag till fredag)
    • Inga sammanfattningar
  4. Under Tidszon   klickar du på nedåtpilen följt av och väljer tidszon.

Skapa ett Google-konto i e-postsammanfattningen för att få åtkomst till inställningar för sammanfattningar

Om e-postadressen som du får sammanfattningar till inte är ett Google-konto kan du skapa ett nytt Google-konto med den adressen. Sedan kan du visa och uppdatera inställningarna för e-postsammanfattningar.

1. Klicka på Inställningar längst ned i någon av e-postsammanfattningarna i ditt e-postprogram.
  2. Klicka på Skapa nytt konto på sidan för e-postinställningar.

3. Fyll i uppgifterna och skicka.

Ändra e-postadressen sammanfattningarna skickas till
Gör så här om du vill få meddelanden till vårdnadshavare skickade till en annan e-postadress:
  1. Kontakta elevens lärare eller skolan och be dem att ta bort den nuvarande e-postadressen och skicka en ny inbjudan till den nya adressen.
  2. Öppna ett inkognitofönster i webbläsaren.
  3. Logga in med din nya e-postadress.
  4. Kontrollera att du är utloggad från alla andra e-postkonton.
  5. Öppna inbjudan i ditt nya e-postkonto och klicka på Godkänn.

Avsluta prenumerationen på e-postsammanfattningar

Obs! Om du avslutar prenumerationen utan att ha ett Google-konto tas du bort som vårdnadshavare för eleven.

Du kan när som helst avsluta prenumerationen på e-postsammanfattningar. Klicka på Avsluta prenumeration längst ned i någon av e-postsammanfattningarna.

Ta bort dig själv som vårdnadshavare

Du kan när som helst ta bort dig själv som vårdnadshavare för en elev. Om du vill stå som vårdnadshavare utan att få sammanfattningar kan du avsluta prenumerationen på e-postsammanfattningar (mer information ovan).

Så här gör du om du har ett Google-konto:

1. Klicka på Inställningar längst ned i någon av e-postsammanfattningarna.
  2. Klicka på Radera  följt avTa bort bredvid elevens namn.

Så här gör du om du inte har ett Google-konto:

1. Klicka på Avsluta prenumeration längst ned i någon av e-postsammanfattningarna.
  2. Bekräfta genom att klicka på Avsluta prenumeration.

Eleven får ett e-postmeddelande om att du har tagit bort dig själv från kontot.