Få Classroom-sammendrag via e-post (for foresatte)

Denne siden er for foresatte. Klikk her hvis du er lærer, eller her hvis du er elev.

Som foresatt kan du få sammendrag via e-post om Classroom-aktivitetene til eleven du er foresatt for. Sammendrag via e-post inneholder ikke karakterer. Når det gjelder karakterer, kan du spørre eleven eller kontakte læreren.

I sammendrag via e-post kan du gjennomgå dette:

• Manglende innleveringer: Arbeid som ikke var levert da sammendraget ble sendt.
  • Kommende arbeid: Arbeid med leveringsfrist i dag og i morgen (for daglige e-poster) eller arbeid med frist den kommende uken (for ukentlige e-poster).
  • Kursaktiviteter: Kunngjøringer, oppgaver og spørsmål som lærerne nylig har lagt ut.

Hvis det ikke finnes noen aktivitet å rapportere, eller hvis en lærer slår av e-postvarsler, kan det hende at du ikke mottar sammendrag via e-post.

Før du begynner

Du kan motta sammendrag via e-post på en hvilken som helst e-postadresse. Du må imidlertid ha en Google-konto for å se eller oppdatere innstillingene for sammendrag via e-post. Med en Google-konto kan du angi hvor ofte du vil motta e-post. I tillegg kan du oppdatere tidssonen din, se hvilke elever som er tilknyttet kontoen din, og avslutte abonnementet på sammendrag via e-post. Finn ut mer ved å gå til Opprett en Google-konto.

Hvis du avslutter abonnementet på sammendrag via e-post, er du fortsatt tilknyttet en elev så lenge du har en Google-konto. Med andre kontotyper blir du fjernet som foresatt når du avslutter abonnementet.

Du kan bare motta sammendrag hvis eleven din bruker Classroom via en Google Workspace-konto, som har formatet elevens_navn@skole.edu. Hvis du er usikker, kan du spørre læreren eller skolens administrator.

Motta sammendrag via e-post

For å motta sammendrag via e-post om elevens arbeid må du godta en e-postinvitasjon fra en lærer eller administrator. Du har 120 dager på deg til å godta en invitasjon før den utløper. Du kan når som helst avslutte abonnementet på sammendrag eller fjerne deg selv som foresatt.

1. Læreren eller administratoren sender deg en invitasjon til å bli med på elevens kurs.
  2. Åpne e-postinvitasjonen i e-postprogrammet ditt.
  3. Klikk på Godta.
    Hvis du ikke er foresatt, klikk på Jeg er ikke denne elevens foresatte.
  4. Klikk på Godta for å bekrefte.

Når du godtar en invitasjon, får du og eleven en bekreftelse via e-post.

Administrer sammendrag

Se eller oppdater innstillingene for sammendrag via e-post

1.  I e-postprogrammet, nederst i et e-postsammendrag, klikker du på Innstillinger.
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke er pålogget.

3.  Under Frekvens klikker du på nedoverpilen  og velger når du skal motta sammendrag:
    • Ukentlig
    • Daglig (fra mandag til fredag)
    • Ingen sammendrag
  4. Under Tidssone klikker du på nedoverpilen og derettervelg tidssonen din.

Opprett en Google-konto i e-postsammendraget for å få tilgang til innstillingene for sammendrag

Hvis e-postadressen der du mottar sammendrag, ikke er en Google-konto, kan du opprette en ny Google-konto med den adressen. Deretter kan du se og oppdatere innstillingene for e-postsammendrag.

1. Klikk på Innstillinger nederst i et e-postsammendrag i e-postprogrammet ditt.
  2. Klikk på Opprett ny konto på siden med e-postinnstillinger.

3. Skriv inn den nødvendige informasjonen og send den inn.

Endre e-postadressen der du mottar sammendrag
Gjør dette hvis du vil motta sammendragene på en annen e-postadresse:
  1. Kontakt elevens lærer eller skole og be dem om å slette din nåværende adresse og invitere deg på nytt til den nye adressen.
  2. I nettleseren åpner du et inkognitovindu.
  3. Logg på e-postkontoen for den nye adressen.
  4. Sjekk at du er logget av alle andre e-postkontoer.
  5. Åpne invitasjonen via den nye e-postkontoen, og klikk på Godta.

Avslutt abonnementet på sammendrag via e-post

Advarsel: Hvis du ikke har noen Google-konto, fører denne handlingen til at du blir fjernet som foresatt for eleven.

Du kan når som helst avslutte abonnementet på sammendrag via e-post. Klikk på Avslutt abonnementet nederst i et e-postsammendrag.

Fjern deg selv som foresatt

Du kan når som helst fjerne tilknytningen din til en elev. Hvis du fortsatt vil være registrert som elevens foresatte, men du ikke vil motta sammendrag, kan du avslutte abonnementet på sammendrag via e-post (se detaljer ovenfor).

Hvis du har en Google-konto:

1. Klikk på Innstillinger nederst i et e-postsammendrag.
  2. Gå til elevens navn og klikk på Slett og deretterFjern.

Hvis du ikke har noen Google-konto:

1. Klikk på Avslutt abonnementet nederst i et e-postsammendrag.
  2. Klikk på Avslutt abonnementet for å bekrefte.

Eleven får en e-post der det står at du har fjernet deg selv fra vedkommendes konto.