E-mailoverzichten van Classroom ontvangen (voor ouders/verzorgers)

Dit artikel is bestemd voor ouders/verzorgers. Docenten kijken hier en leerlingen kijken hier.

Als ouder/verzorger kun je e-mailoverzichten krijgen met de activiteiten van je kind in Classroom. E-mailoverzichten bevatten geen cijfers. Vraag je kind om cijfers of neem contact op met de docent.

In e-mailoverzichten kun je het volgende bekijken:

• Ontbrekend werk: werk dat nog niet was ingeleverd toen het overzicht werd gestuurd.
  • Aankomend werk: werk dat vandaag en morgen moet worden ingeleverd (voor de dagelijkse e-mails) of in de komende week moet worden ingeleverd (voor de wekelijkse e-mails).
  • Lesgroepactiviteiten: mededelingen, opdrachten en vragen die recentelijk door docenten zijn gepost.

Als er geen activiteiten zijn om te melden of als een docent e-mailmeldingen uitschakelt, krijg je mogelijk geen e-mailoverzicht.

Voordat je begint

Je kunt e-mailoverzichten naar elk e-mailadres laten sturen dat je wilt. Als je echter instellingen voor e-mailoverzichten wilt bekijken of updaten, moet je een Google-account hebben. Met een Google-account kun je instellen hoe vaak je e-mails krijgt, je tijdzone updaten, zien welke leerlingen aan je account zijn gekoppeld en je afmelden voor e-mailoverzichten. Zie Een Google-account maken voor meer informatie.

Als je je afmeldt voor e-mailoverzichten, blijf je gekoppeld aan een leerling zolang je een Google-account hebt. Als je geen Google-account hebt, word je verwijderd als ouder/verzorger wanneer je je afmeldt.

Je kunt alleen overzichten krijgen als de leerling Classroom gebruikt met een Google Workspace-account. Dit lijkt op naam_leerling@school.edu. Als je niet zeker weet of je kind zo'n account heeft, vraag je dit aan de docent of de IT-beheerder van de school.

E-mailoverzichten ontvangen

Als je e-mailoverzichten van het werk van je kind wilt krijgen, moet je een e-mailuitnodiging van een docent of IT-beheerder accepteren. Je hebt 120 dagen de tijd om een uitnodiging te accepteren voordat deze verloopt. Je kunt je altijd weer afmelden voor overzichten of jezelf verwijderen als ouder/verzorger.

1. De docent of IT-beheerder stuurt je een e-mail met een uitnodiging om deel te nemen aan de lesgroep van de leerling.
  2. Open de e-mailuitnodiging in je e-mailprogramma.
  3. Klik op Accepteren.
    Als je niet de ouder/verzorger bent, klik je op Ik ben niet de ouder/verzorger.
  4. Klik op Accepteren om te bevestigen.

Als je een uitnodiging accepteert, krijgen jij en de leerling een e-mailbevestiging.

Overzichten beheren

Je instellingen voor e-mailoverzichten bekijken of updaten

1.  Klik in je e-mailprogramma, onderaan een e-mailoverzicht, op Instellingen.
  2. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.

3.  Klik onder Frequentie op de pijl-omlaag  en kies hoe vaak je overzichten wilt krijgen:
    • Wekelijks
    • Dagelijks (maandag-vrijdag)
    • Geen overzichten
  4. Klik onder Tijdzone,  op de pijl-omlaag and thenselecteer je tijdzone.

Een Google-account maken vanuit een e-mailoverzicht om toegang te krijgen tot instellingen voor overzichten

Als het e-mailadres waarop je de overzichten krijgt geen Google-account is, kun je een nieuw Google-account maken met dat adres. Dan kun je de instellingen voor e-mailoverzichten bekijken en updaten.

1. Klik in je e-mailprogramma, onderaan een e-mailoverzicht, op Instellingen.
  2. Klik op de pagina voor e-mailinstellingen op Nieuw account maken.

3. Vul de vereiste gegevens in en verzend het formulier.

Het e-mailadres wijzigen waarop je overzichten ontvangt
Ga als volgt te werk om e-mails voor ouders/verzorgers te ontvangen op een ander e-mailadres:
  1. Neem contact op met de docent of school van de leerling en vraag deze je huidige adres te verwijderen en je een nieuwe uitnodiging te sturen op het nieuwe adres.
  2. Open een incognitovenster in een webbrowser.
  3. Log in op het e-mailaccount van je nieuwe adres.
  4. Controleer of je bent uitgelogd van alle andere e-mailaccounts.
  5. Open de uitnodiging in je nieuwe e-mailaccount en klik op Accepteren.

Afmelden voor e-mailoverzichten

Waarschuwing: Als je deze actie uitvoert zonder Google-account, word je verwijderd als ouder/verzorger van je leerling.

Je kunt je altijd afmelden voor e-mailoverzichten. Klik onderaan een e-mailoverzicht op Afmelden.

Jezelf verwijderen als ouder/verzorger

Je kunt jezelf altijd verwijderen als de ouder/verzorger van een leerling. Als je ouder/verzorger wilt blijven, maar geen overzichten wilt krijgen, kun je je afmelden voor e-mailoverzichten (meer informatie hierboven).

Doe het volgende als je een Google-account hebt:

1. Klik onderaan een e-mailoverzicht op Instellingen.
  2. Klik naast de naam van de leerling op Verwijderen and thenVerwijderen.

Ga als volgt te werk als je geen Google-account hebt:

1. Klik onderaan een e-mailoverzicht op Afmelden.
  2. Klik op Afmelden om te bevestigen.

De leerling krijgt een e-mail waarin staat dat je jezelf uit het account hebt verwijderd.