Classroomin sähköpostiyhteenvetojen tilaaminen (huoltajille)

Tämä artikkeli on tarkoitettu huoltajille. Jos olet opettaja, siirry tänne. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Huoltaja voi saada sähköpostiyhteenvetoja oppilaan toiminnasta Classroomissa. Sähköpostiyhteenvedot eivät sisällä arvosanoja. Kysy arvosanoja oppilaalta tai opettajalta.

Sähköpostiyhteenvedoista näet seuraavat tiedot:

• Puuttuvat työt: Työt, joita ei ollut palautettu, kun yhteenveto lähetettiin.
  • Tulevat työt: Työt, joiden palautuspäivä on kuluvana tai seuraavana päivänä (päivittäiset sähköpostit) tai seuraavalla viikolla (viikoittaiset sähköpostit).
  • Ryhmän toiminta: Opettajien äskettäin julkaisemat ilmoitukset, tehtävät ja kysymykset.

Et välttämättä saa sähköpostiyhteenvetoa, jos raportoitavaa toimintaa ei ole tai jos opettaja poistaa sähköpostiyhteenvedot käytöstä.

Ennen kuin aloitat

Sähköpostiyhteenvetoja voidaan lähettää mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen. Tarvitset kuitenkin Google-tilin voidaksesi nähdä sähköpostiyhteenvetojen asetukset ja päivittää ne. Google-tilin avulla voit muuttaa sähköpostien lähetystiheyttä, päivittää aikavyöhykkeen, nähdä tiliisi liitetyt oppilaat ja peruuttaa sähköpostiyhteenvetojen tilauksen. Lisätietoja on Google-tilin luominen ‑artikkelissa.

Jos peruutat sähköpostiyhteenvetojen tilauksen, sinut on silti edelleen yhdistetty oppilaaseen niin kauan kuin sinulla on Google-tili. Muussa tapauksessa tilauksen peruminen poistaa sinut huoltajan roolista.

Voit saada yhteenvetoja vain, jos oppilas käyttää Classroomia Google Workspace ‑tilillä, jonka muoto on yleensä oppilaan_nimi@oppilaitos.edu. Varmista asia tarvittaessa opettajalta tai oppilaitoksen järjestelmänvalvojalta.

Sähköpostiyhteenvetojen tilaaminen

Jotta saat sähköpostiyhteenvedot oppilaan töistä, sinun on hyväksyttävä opettajan tai järjestelmänvalvojan lähettämä sähköpostikutsu. Sinulla on 120 päivää aikaa hyväksyä kutsu, ennen kuin se vanhenee. Voit milloin tahansa peruuttaa yhteenvetojen tilauksen tai poistaa itsesi huoltajan roolista.

1. Opettaja tai järjestelmänvalvoja lähettää sinulle kutsun liittyä oppilaan ryhmään.
  2. Avaa sähköpostikutsu sähköpostiohjelmassasi.
  3. Klikkaa Hyväksy.
    Jos et ole huoltaja, klikkaa En ole huoltaja.
  4. Vahvista klikkaamalla Hyväksy.

Kun hyväksyt kutsun, sinulle ja oppilaalle lähetetään sähköpostivahvistus.

Yhteenvetojen hallinnointi

Sähköpostiyhteenvetojen asetusten tarkistaminen ja päivittäminen

1.  Avaa sähköpostiohjelmasi ja klikkaa minkä tahansa sähköpostiyhteenvedon alareunasta Asetukset.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole vielä tehnyt sitä.

3.  Klikkaa Toistuvuus-kohdassa olevaa alanuolta  ja valitse, kuinka usein haluat saada yhteenvetoja:
    • Viikoittain
    • Päivittäin (maanantaista perjantaihin)
    • Ei yhteenvetoja
  4. Klikkaa Aikavyöhyke-kohdassa  olevaa alanuolta ja sittenvalitse aikavyöhyke.

Google-tilin luominen sähköpostiyhteenvedossa yhteenvetoasetuksiin pääsemiseksi

Jos saat yhteenvedot sähköpostitilille, joka ei ole Google-tili, voit luoda uuden Google-tilin käyttämällä kyseistä sähköpostiosoitetta. Näin voit nähdä ja päivittää sähköpostiyhteenvetojen asetukset.

1. Avaa sähköpostiohjelmasi ja klikkaa minkä tahansa sähköpostiyhteenvedon alareunasta Asetukset.
  2. Klikkaa sähköpostin asetussivulta Luo uusi tili.

3. Täytä ja lähetä pyydetyt tiedot.

Yhteenvedoissa käytetyn sähköpostiosoitteen muuttaminen
Jos haluat, että huoltajan sähköpostit lähetetään toiseen osoitteeseen, toimi seuraavasti:
  1. Ota yhteyttä oppilaan opettajaan tai kouluun ja pyydä, että nykyinen osoitteesi poistetaan ja että uuteen osoitteeseesi lähetetään uusi kutsu.
  2. Avaa incognito-ikkuna selaimella.
  3. Kirjaudu uuden sähköpostiosoitteen tilille.
  4. Varmista, että olet kirjautunut ulos muilta sähköpostitileiltä.
  5. Avaa kutsu uudella sähköpostitililläsi ja klikkaa Hyväksy.

Sähköpostiyhteenvetojen tilauksen peruuttaminen

Varoitus: Jos sinulla ei ole Google-tiliä ja suoritat tämän toiminnon, sinut poistetaan oppilaan huoltajista.

Voit peruuttaa sähköpostiyhteenvetojen tilauksen milloin tahansa. Klikkaa minkä tahansa sähköpostiyhteenvedon alareunasta Peruuta tilaus.

Poistuminen huoltajan roolista

Voit poistaa itsesi oppilaan huoltajan roolista milloin tahansa. Jos haluat edelleen jatkaa huoltajana mutta et halua yhteenvetoja, voit peruuttaa sähköpostiyhteenvetojen tilauksen (tarkemmat tiedot yllä).

Jos sinulla on Google-tili:

1. Klikkaa minkä tahansa sähköpostiyhteenvedon alareunasta Asetukset.
  2. Klikkaa oppilaan nimen vierestä Poista ja sittenPoista.

Jos sinulla ei ole Google-tiliä:

1. Klikkaa minkä tahansa sähköpostiyhteenvedon alareunasta Peruuta tilaus.
  2. Vahvista klikkaamalla Peruuta tilaus.

Oppilaalle ilmoitetaan sähköpostitse, että olet poistanut itsesi hänen tililtään.