Få mailoversigter i Classroom (til værger)

Denne artikel er for værger. Undervisere kan få oplysninger her, og elever kan få oplysninger her.

Som værge for en elev kan du få mailoversigter over elevens aktivitet i Classroom. Mailoversigter indeholder ikke karakterer. Du kan få karaktererne ved at spørge eleven eller kontakte underviseren.

I mailoversigterne kan du se:

• Manglende opgaver: Opgaver, der ikke var afleveret, da oversigten blev sendt.
  • Kommende opgaver: Opgaver, der skal afleveres i dag eller i morgen (ved daglige mails), eller opgaver, der skal afleveres ugen efter (ved ugentlige mails).
  • Holdaktiviteter: Meddelelser, opgaver og spørgsmål, der er oprettet af undervisere for nylig.

Hvis der ikke er nogen aktivitet at rapportere, eller hvis en underviser har deaktiveret mailnotifikationer, får du muligvis ikke en mailoversigt.

Før du begynder

Du kan få sendt mailoversigter til enhver mailadresse. Du skal dog have en Google-konto for at se eller opdatere indstillingerne for mailoversigter. Med en Google-konto kan du ændre hyppigheden af dine mails, opdatere din tidszone, se de elever, der er knyttet til din konto, og afmelde mailoversigter. Du kan få flere oplysninger ved at gå til Opret en Google-konto.

Hvis du afmelder mailoversigter for en elev, er du stadig knyttet til den pågældende elev, så længe du har en Google-konto. Hvis du ikke har en Google-konto, fjernes du derimod som værge, når du afmelder mailoversigterne.

Du kan kun få oversigter for en elev, hvis eleven bruger Classroom med en Google Workspace-konto, der har følgende format: elev_navn@skole.edu. Hvis du ikke er sikker på, om dette er tilfældet, kan du spørge underviseren eller skolens administrator.

Få mailoversigter

For at få mailoversigter over din elevs opgaver skal du acceptere en mailinvitation fra en underviser eller administrator. Du har 120 dage til at acceptere en invitation, før den udløber. Du kan til enhver tid afmelde oversigterne eller fjerne dig selv som værge.

1. Underviseren eller administratoren sender dig en mail med en invitation til at deltage i elevens hold.
  2. Åbn din mailinvitation i dit mailprogram.
  3. Klik på Acceptér.
    Hvis du ikke er værge, skal du klikke på Jeg er ikke værge.
  4. Klik på Acceptér for at bekræfte.

Når du accepterer en invitation, modtager du og eleven en bekræftelse via mail.

Administrer oversigter

Se eller opdater dine indstillinger for mailoversigter

1.  Klik på Indstillinger nederst i en mailoversigt i dit mailprogram.
  2. Log ind på din Google-konto, hvis du ikke allerede er logget ind på den.

3.  Under Hyppighed skal du klikke på den nedadvendte pil  og vælge, hvor ofte du vil modtage oversigter:
    • Ugentligt
    • Dagligt (mandag-fredag)
    • Ingen oversigter
  4. Under Tidszone skal du  klikke på den nedadvendte pil og dereftervælg din tidszone.

Opret en Google-konto i mailoversigten for at få adgang til indstillingerne for oversigten.

Hvis den mailadresse, du får oversigter sendt til, ikke er en Google-konto, kan du oprette en ny Google-konto med den pågældende adresse. Derefter kan du se og opdatere indstillingerne for mailoversigter.

1. Klik på Indstillinger nederst i en mailoversigt i dit mailprogram.
  2. Klik på Opret ny konto på siden med mailindstillinger.

3. Angiv de nødvendige oplysninger, og send.

Skift den mailadresse, du får sendt oversigter til
Sådan får du sendt mails til værger til en anden mailadresse:
  1. Kontakt elevens underviser eller skole, og bed om at få slettet din nuværende adresse og få tilsendt en ny invitation til den nye adresse.
  2. Åbn et inkognitovindue i din webbrowser.
  3. Log ind på mailkontoen for den nye adresse.
  4. Tjek, at du er logget ud af alle andre mailkonti.
  5. Åbn invitationen på din nye mailkonto, og klik på Acceptér.

Afmeld mailoversigter

Advarsel! Hvis du ikke har en Google-konto, vil denne handling fjerne dig som værge for din elev.

Du kan til enhver tid afmelde mailoversigter. Klik på Afmeld nederst i en mailoversigt.

Fjern dig selv som værge

Du kan til enhver tid fjerne dig selv som værge for en elev. Hvis du vil forblive værge, men ikke få oversigterne tilsendt, kan du afmelde mailoversigter (se flere oplysninger ovenfor).

Hvis du har en Google-konto:

1. Klik på Indstillinger nederst i en mailoversigt.
  2. Ud for elevens navn skal du klikke på Slet og derefterFjern.

Hvis du ikke har en Google-konto:

1. Klik på Afmeld nederst i en mailoversigt.
  2. Klik på Afmeld for at bekræfte.

Eleven får en mail om, at du har fjernet dig selv fra vedkommendes konto.