Classrooms funktioner och fördelar

Classroom är en kostnadsfri programsvit med produktivitetsverktyg för e-post, dokument och lagring. Classroom har utvecklats i samverkan med lärare för att hjälpa dem att spara tid, hålla kurserna organiserade och förbättra kommunikationen med eleverna.

Vill du hålla koll på vad som händer i Classroom? Du hittar de senaste uppdateringarna om nya funktioner i Vilka nyheter finns i Classroom?, du kan följa Google for Education på Twitter och du kan prenumerera på bloggen Google for Education.

Spara tid åt lärarna

Lägg till elever snabbt och enkelt – Elever kan gå med i en klass med hjälp av en kod så att du får mer tid över till undervisningen.

Hantera flera klasserÅteranvänd meddelanden, uppgifter eller frågor från andra klasser. Dela inlägg i flera klasser och arkivera klasser till ett senare tillfälle.

Undervisa tillsammans – Undervisa klasser tillsammans med upp till 20 andra lärare.

Berika hemuppgifterLägg till material i hemuppgifterna, till exempel YouTube-videor, Google Formulär-enkäter, PDF-filer och annat från Google Drive. Lärare och elever kan markera, anteckna och rita i dokument och PDF-filer mobilappen för Classroom.

Arbetsblad med ett klick – Bifoga ett arbetsblad i en hemuppgift och skapa en kopia för varje elev med ett klick.

Anpassa hemuppgifter – Lägg till betygskategorier, inlämningsdatum, poängvärden och ämnen i hemuppgifter du skapar.

Enskilda hemuppgifter – Lärare kan lägga upp arbeten och meddelanden till enskilda elever i en klass.

Förbered dig – Skriv utkast för meddelandenhemuppgifter och frågor eller schemalägg dem så att de läggs upp på ett visst klockslag.

Snabba utvärderingar och omröstningarLägg upp en fråga till eleverna och visa resultaten i Classroom.

Anpassa klassens tema – Ändra färgen eller temat som används som standard för klassen.

Spara resurser på ett och samma ställe – Skapa ett ämne för viktiga resurser så att eleverna alltid kommer åt material, t.ex. ett kalkylark där de kan skriva upp sig för besökstid, klassens läroplan eller en onlinetext.

Håll eleverna organiserade – I Classroom skapas en Google-kalender för varje klass och kalendern uppdateras med arbetsuppgifter och inlämningsdatum. Eleverna kan även visa kommande arbete med ett klick.

Håll lärarna organiseradeGranska elevernas arbeten, inklusive hemuppgifter, frågor, betyg och tidigare kommentarer. Visa arbeten för en eller alla klasser och sortera dem efter vad som måste granskas.

Håll klasserna organiserade – Lärare kan organisera sidan Klassuppgifter genom att skapa ämnen som enkelt kan sorteras.

Anpassa betygssättning – Välj ett betygssystem, skapa betygskategorier och se alla satta betyg för en klass på sidan Betyg.

Sätt betyg snabbt och enkelt – Sortera eleverna, se vem som har lämnat in sitt arbete, ge feedback, sätt betyg som du kan dela med eleverna senare eller skicka tillbaka betygsatta arbeten till alla elever med ett klick. Du kan dessutom lägga till anteckningar och visuell feedback i elevernas arbeten i mobilappen för Classroom.

Överför betygExportera slutbetyg till Google Kalkylark eller till en CSV-fil om du vill överföra dem någon annanstans. Du kan även föra över betyg direkt från Classroom till systemet för elevinformation om du deltar i betaprogrammet.

Integrera med andra populära undervisningsverktyg – Synkronisera befintliga Classroom-klasser med appar från våra partner.

Kommunicera och samarbeta

Åtkomst när du vill, var du vill – Få åtkomst till Classroom på webben eller via mobilappen Classroom på Android eller iOS.

Feedback i realtid – I betygsverktyget för Dokument kan du visa, kommentera och redigera elevernas arbete i realtid. Kommentera elevernas arbeten i mobilappen Classroom.

Skapa klassdiskussioner – På sidan Flödet kan du lägga upp meddelanden, få eleverna att delta i frågedrivna diskussioner, uppmuntra dem till att svara sina klasskamrater och flytta viktiga ämnen till överst på sidan.

Hantera klassdiskussioner – Styr vem som kan skriva inlägg på sidan Flödet och inaktivera enskilda elever så att de inte kan skriva inlägg eller kommentera.

Dela innehåll – Dela länkar, videor och bilder från webbplatser till Classroom med ett klick via tillägget Dela med Classroom.

Visa innehåll på elevernas skärmar – Visa webbplatser för eleverna i klassen direkt med hjälp av tillägget Dela med Classroom. Eleverna kan också dela sina skärmar med läraren.

Kommunicera med vårdnadshavare – Lärare på G Suite-domäner kan bjuda in föräldrar och vårdnadshavare till att registrera sig för e-postsammanfattningar med information om elevens kommande arbete eller sena arbeten.

Enkel support för administratörer

Prisvärt och säkert – Precis som våra andra kostnadsfria tjänster i G Suite for Education innehåller Classroom inga annonser, och innehåll och elevdata används aldrig i marknadsföringssyften.

En inloggning – Lärare och elever kan logga in i Classroom med sina G Suite for Education-konton.

Ange behörigheterAktivera eller inaktivera Classroom för alla användare, för specifika enheter i organisationen och för andra skoldistrikt som använder G Suite for Education. Du kan även ange vilka lärare som kan skapa och hantera klasser.

Integration med system för elevinformation – Med hjälp av Classroom API kan du konfigurera klasser och skapa elevlistor utifrån systemet för elevinformation. Du kan även överföra betyg direkt från Classroom systemet för elevinformation om du deltar i betaprogrammet.

Kompetensutveckling – Lärare som använder Classroom kan snabbt komma igång med vår kostnadsfria onlineutbildning i Googles utbildningscenter.

Kostnadsfri support dygnet runt – Har du stött på problem? Kontakta supporten dygnet runt eller besök hjälpcentret online.

Skydda personuppgifter – Classroom omfattas av de grundläggande användarvillkoren för G Suite for Education som uppfyller kraven i Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) från 1974. Administratörerna kan bestämma om domänanvändarna ska kunna ge appar från tredje part åtkomst till deras Classroom-data.

Användarstatistik i Classroom – Administratörer kan visa användningsrapporter för Classroom på administratörskonsolen.