Classrooms funktioner och fördelar

Classroom är en kostnadsfri programsvit med produktivitetsverktyg för e-post, dokument och lagring. Classroom har utvecklats i samverkan med lärare för att hjälpa dem att spara tid, hålla kurserna organiserade och förbättra kommunikationen med eleverna.

Vill du hålla koll på vad som händer i Classroom? Du hittar de senaste uppdateringarna om nya funktioner i Vilka nyheter finns i Classroom? Du kan följa Google for Education på Google+ eller Twitter och prenumerera på bloggen för Google for Education.

Spara tid åt lärarna

Lägg till elever snabbt och enkelt – Elever kan gå med i en kurs med hjälp av en kod så att du får mer tid över till undervisningen.

Hantera flera kurserÅteranvänd befintliga meddelanden, uppgifter eller frågor från andra kurser. Dela inlägg i flera kurser och arkivera kurser till ett senare tillfälle.

Undervisa tillsammans – Undervisa kurser tillsammans med upp till 20 andra lärare.

Skapa arbetsblad med ett klick – Utgå från en mall för arbetsblad och skapa ett enskilt dokument för varje elev med ett enda klick.

Uppgifter med multimediamaterialLägg till material i uppgifterna, till exempel YouTube-videor, Google Formulär-enkäter, PDF-filer och annat från Google Drive. Lärare och elever kan rita på, skriva anteckningar och markera dokument och PDF-filer i mobilappen för Classroom.

Anpassa uppgifterna – Lägg till valfria inlämningsdatum, skapa anpassade betygsvärden och spåra vilka uppgifter som har betygsatts.

Gör förberedelser – Skriv utkast till inlägg och uppgifter, eller schemalägg dem så att de läggs upp automatiskt i klassens flöde på angiven dag och tid.

Snabba utvärderingar och omröstningarLägg upp en fråga till eleverna och visa resultaten i Classroom.

Anpassa kursens tema – Ändra färgen eller temat som används som standard för kursen.

Förvara resurserna på ett och samma ställe – Skapa en resurssida för kursen för olika dokument, till exempel kursplanen eller reglerna i klassrummet.

Håll eleverna organiseradeI Classroom skapas en Google-kalender för varje kurs och kalendern uppdateras med arbetsuppgifter och inlämningsdatum. Eleverna kan visa kommande arbeten i kursflödet, på sin sida med arbeten eller i kursens kalender.

Håll lärarna organiseradeGranska elevernas arbeten, inklusive uppgifter, frågor, betyg och tidigare kommentarer. Visa arbeten för en eller alla kurser och sortera dem efter vad som måste granskas.

Håll kurserna organiserade – Lärare kan organisera klassens flöde genom att lägga till ämnen i inlägg och filtrera flödet utifrån ämne.

Sätt betyg snabbt och enkeltSortera eleverna efter för- eller efternamn, visa vem som har lämnat in sitt arbete, sätt betyg som du kan dela med eleverna senare och lägg till privata kommentarer. Du kan dessutom lägga till anteckningar och visuell feedback i elevernas arbeten i mobilappen för Classroom.

Överför betygExportera slutbetyg till Google Kalkylark eller till en CSV-fil om du vill överföra dem någon annanstans.

Integrera med andra undervisningsverktyg du gillar – Synkronisera befintliga Classroom-kurser med appar från våra partner.

Enskilda hemuppgifter – Lärare kan lägga upp arbeten och meddelanden till enskilda elever i en kurs.

Kommunicera och samarbeta

Åtkomst när du vill, var du vill – Få åtkomst till Classroom på webben eller via mobilappen Classroom på Android eller iOS.

Feedback i realtid – Visa, kommentera och redigera elevarbeten i realtid. Kommentera elevernas arbeten i mobilappen Classroom.

Skapa kursdiskussioner – I klassens flöde kan du lägga upp meddelanden, få eleverna att delta i frågebaserade diskussioner eller flytta viktiga ämnen högst upp.

Hantera kursdiskussionerStyr vem som kan skriva inlägg i klassens flöde och inaktivera enskilda elever så att de inte kan skriva inlägg eller kommentera.

Dela innehåll – Dela länkar, videor och bilder från webbplatser till Classroom med ett klick via tillägget Dela med Classroom.

Visa innehåll på elevernas skärmarVisa webbsidor för kursen direkt med hjälp av tillägget Dela med Classroom. Eleverna kan också dela sina skärmar med läraren.

Kommunicera med vårdnadshavare – Lärare kan bjuda in föräldrar och vårdnadshavare till att ta del av e-postsammanfattningar som innehåller information om elevens kommande eller sena arbeten. De får också meddelanden och frågor som har ställts av lärare i klassens flöde.

Enkel support för administratörer

Prisvärt och säkert – Precis som våra andra kostnadsfria tjänster i G Suite for Education innehåller Classroom inga annonser, och innehåll och elevdata används aldrig i marknadsföringssyften.

En inloggning – Lärare och elever kan logga in i Classroom med sina G Suite for Education-konton.

Ange behörigheterAktivera eller inaktivera Classroom för alla användare, för specifika enheter i organisationen och för andra skoldistrikt som använder G Suite for Education. Du kan även ange vilka lärare som kan skapa och hantera kurser.

SIS-integrering – Med Classroom API kan du konfigurera kurser och skapa elevlistor utifrån SIS-data.

Kompetensutveckling – Lärare som använder Classroom kan snabbt komma igång med vår kostnadsfria onlineutbildning i Googles utbilningscenter.

Gratis support dygnet runt – Har du problem? Kontakta supporten dygnet runt eller besök hjälpcentret online.

Skydda personliga uppgifter – Classroom omfattas av de grundläggande användarvillkoren för G Suite for Education som uppfyller kraven i Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) från 1974. Administratörerna kan bestämma om domänanvändarna ska kunna ge appar från tredje part åtkomst till deras Classroom-data.

Användarstatistik i Classroom – Administratörer kan visa användningsrapporter för Classroom på administratörskonsolen.