Feilsøking for elever

Denne artikkelen er for elever. Klikk her hvis du er lærer.

Her får du vite hvordan du løser problemer som kan oppstå i Classroom.

Jeg er logget på som elev, men jeg er en lærer med Google Workspace for Education-konto.

Be administratoren din om å endre kontoen din til lærerkonto. Hvem er administratoren min?

Jeg får ikke logget på Classroom

Det kan hende du prøver å logge på Classroom med feil konto. Sjekk at du bruker e-postadressen som er tilknyttet Classroom. Du logger på Classroom med én av disse typene kontoer:
  • Skolekonto: Denne kalles også en Google Workspace for Education-konto og kan opprettes av formelt godkjente skoler. Den har formatet du@skolendin.edu.
  • Personlig Google-konto: Denne er opprettet av deg eller en forelder eller foresatt. En personlig Google-konto brukes vanligvis for elever som ikke er tilknyttet noen skole, for eksempel i forbindelse med hjemmeundervisning. Den har formatet du@example.com.
  • Google Workspace-konto: Denne er opprettet av administratoren for organisasjonen din. Den har formatet du@bedriftendin.no.
Merk: Du må ha en aktiv internettilkobling for å logge på.
Hvis du ikke kan logge på med riktig e-postkonto og passord, kan det hende skolens administrator ikke automatisk aktiverer Classroom for nye elever og brukere. Spør læreren din.

Jeg har glemt passordet mitt

• Hvis skolen din bruker Google Workspace for Education: Be læreren om å kontakte administratoren for å tilbakestille passordet ditt.
  • Hvis du er elev og bruker en personlig Google-konto som ikke er tilknyttet noen skole: Se Endre eller tilbakestill passordet ditt.

Hvordan bytter jeg mellom ulike brukerkontoer?

Hvis du trenger å logge på med en annen brukerkonto, kan du gå til Bytt mellom kontoer.

Hvordan logger jeg av?

Når du logger av kontoen din, logger du av alle Google Workspace-produktene på enheten din.

1. Øverst til høyre i Classroom klikker du på bildet av deg eller kontobildet ditt Account image.
  2. Klikk på Logg av.

Kurskoden min virker ikke

• Hvis skolen din bruker Google Workspace for Education: Be læreren din om å sende deg en ny kurskode. Hvis den nye kurskoden ikke virker, må du be læreren din om å kontakte skolens administrator.
  • Hvis du er elev og bruker en personlig Google-konto utenfor skolen: Be læreren din om å sende deg en ny kurskode.

En kurskode består av seks eller sju alfanumeriske tegn, for eksempel hjhmgrk eller g5gdp1.

Merk: Du bruker kurskoden kun én gang – når du skal bli med på kurset. Du trenger ikke å bruke kurskoden igjen.

Jeg har slettet eller glemt kurskoden min

Hvis du har slettet, mistet eller glemt kurskoden før du får blitt med på et kurs, kan du be læreren om å sende koden på nytt eller opprette en ny kode.

Merk: Du bruker kurskoden kun én gang, når du skal bli med på kurset. Da er du påmeldt kurset, og du trenger ikke å bruke koden igjen.

Jeg har slettet kursinvitasjonen

Hvis du mister kursinvitasjonen før du har blitt med i et kurs, kan du be læreren din om å sende kursinvitasjonen på nytt.
Merk: Du bruker bare kursinvitasjonen én gang, for å registrere deg. Du trenger ikke å bruke kursinvitasjonen igjen.

Jeg har avregistrert meg fra et kurs og vil bli med i det igjen

Hvis du har avregistrert deg fra et kurs ved et uhell, kan du be læreren din om å sende deg en kurskode eller invitasjon på nytt.

Hvordan oppretter jeg kurs?

• Hvis skolen din bruker Google Workspace for Education: Elevene kan ikke opprette kurs.
  • Hvis du er elev og bruker en personlig Google-konto som ikke er tilknyttet noen skole: Se Opprett kurs.

Jeg får ikke lagt ut kommentarer

Læreren din har slått av innlegg for det kurset. Spør læreren din hvis du vil vite mer.

Hvordan opphever jeg slettingen av et innlegg?

Du kan ikke oppheve slettingen av innlegg. Læreren din kan imidlertid se alle de slettede innleggene dine.

Jeg kan ikke sende eller motta e-post

• Hvis skolen din bruker Google Workspace for Education: Det kan hende skolens administrator har deaktivert Gmail for elever. Be læreren din om å kontakte administratoren.
  • Hvis du er elev og bruker en personlig Google-konto som ikke er tilknyttet noen skole: Gå til brukerstøtten for Gmail.

Levér-knappen fungerer ikke

Hvis du får en feilmelding når du klikker på Levér, må du gi læreren beskjed om det.

Hvis du ikke kan levere inn et vedlegg som er tildelt deg, kan du prøve å gjøre dette:

1. For å lagre arbeid du har utført i oppgaven, kopiér arbeidet og lim det inn i et tomt dokument.
  2. I Classroom-oppgaven går du til vedlegget og klikker på Fjern og deretterLag en kopi.
  3. Klikk på det nye vedlegget.
  4. Lim inn lagret arbeid i den nye filen.
  5. Klikk på Levér.

Jeg har ikke fått noe vedlegg fra læreren min

Hvis du ikke har mottatt et vedlegg som læreren har tildelt deg, må du gi læreren beskjed om det.

Se Levér inn oppgaver for å finne ut mer om vedlegg du får tildelt.

Jeg får ikke sendt inn oppgaven

Hvis du får en feilmelding om at filen ikke kunne legges ved, kan du prøve å sende inn oppgaven på en av følgende måter:

• Legg ved videoen i strømmen, og lim inn linken i oppgaven.
  • Åpne Kursarbeid-mappen, last opp filen i Disk-mappen for kurset, og del filen med kursgruppen.
  • Last opp den samme filen på nytt som en separat kopi, og legg ved filen i kurset.

Hvordan bytter jeg språk i Classroom?

Du må bytte foretrukket språk for Google-kontoen din. Se Bytt språk for å finne ut hvordan du kan bytte språk på datamaskinen og mobilenhetene dine.

Beslektede emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.