Vianetsintä oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Voit ratkaista Classroomissa mahdollisesti esiintyviä ongelmia seuraavilla tavoilla.

Minulla on Google Workspace for Education ‑tili, mutta kirjauduin oppilaana, vaikka olen opettaja.

Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä muuttamaan tilisi opettajatiliksi. Kuka on järjestelmänvalvojani?

Classroomiin kirjautuminen ei onnistu

Saatat yrittää kirjautua Classroomiin väärällä tilillä. Tarkista, että käytät Classroomiin yhdistettyä sähköpostitiliä. Classroomiin kirjaudutaan jollakin seuraavista tileistä:
  • Oppilaitoksen tili eli Google Workspace for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili. Sen muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on itse määrittämäsi tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa. Sen muoto on sinä@example.com.
  • Google Workspace ‑tili: Tämä on organisaatiosi järjestelmänvalvojan määrittämä tili. Sen muoto on sinä@yrityksesi.fi.
Huom. Kirjautumiseen tarvitaan aktiivinen internetyhteys.
Jos et voi kirjautua sisään oikealla sähköpostitilillä ja salasanalla, ongelma saattaa johtua siitä, että oppilaitoksesi järjestelmänvalvoja ei aktivoi Classroomia automaattisesti uusille oppilaille ja käyttäjille. Pyydä apua opettajalta.

Olen unohtanut salasanani

• Jos oppilaitoksessasi käytetään Google Workspace for Educationia: Pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaan salasanan nollaamista varten.
  • Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: Tutustu ohjeartikkeliin Salasanan vaihtaminen tai uuden salasanan pyytäminen.

Miten vaihdan käyttäjätililtä toiselle?

Jos sinun on kirjauduttava sisään toisella käyttäjätilillä, tutustu Tililtä toiseen vaihtaminen ‑osioon.

Miten kirjaudun ulos?

Kun kirjaudut ulos tililtäsi, kirjaudut ulos kaikista laitteesi Google Workspace ‑tuotteista.

1. Klikkaa Classroomin oikeasta yläkulmasta kuvaasi tai tilin kuvaa Account image.
  2. Klikkaa Kirjaudu ulos.

Ryhmän koodi ei toimi

• Jos oppilaitoksessasi käytetään Google Workspace for Educationia: Pyydä opettajaa lähettämään sinulle uusi ryhmän koodi. Jos uusi ryhmän koodi ei toimi, pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä oppilaitoksen järjestelmänvalvojaan.
  • Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, jota et muuten käytä oppilaitoksessasi: Pyydä opettajaa lähettämään sinulle uusi ryhmän koodi.

Ryhmän koodissa on 6–7 aakkosnumeerista merkkiä, esimerkiksi hjhmgrk tai g5gdp1.

Huom. Ryhmän koodia käytetään vain ilmoittautumiseen. Et tarvitse sitä enää uudelleen.

Poistin tai unohdin ryhmän koodin

Jos poistit, hukkasit tai unohdit ryhmän koodin ennen kuin lisäsit itsesi ryhmään, pyydä opettajaa lähettämään koodi uudelleen tai asettamaan uusi koodi.

Huom. Sinun tarvitsee käyttää koodia vain kerran. Sen jälkeen olet ilmoittautunut kurssille eikä sinun tarvitse enää käyttää koodia.

Poistin ryhmäkutsun

Jos hävitit ryhmäkutsun ennen kuin lisäsit itsesi ryhmään, pyydä opettajaa lähettämään kutsu uudelleen.
Huom. Käytät ryhmäkutsua vain kerran ilmoittautumiseen, eli et tarvitse sitä enää uudelleen.

Peruin ryhmään ilmoittautumisen ja haluan ilmoittautua uudelleen

Jos peruit ryhmään ilmoittautumisen vahingossa, pyydä opettajaa lähettämään ryhmäkoodi tai ‑kutsu uudelleen.

Miten ryhmä luodaan?

• Jos oppilaitoksessasi käytetään Google Workspace for Educationia: Oppilaat eivät voi luoda ryhmiä.
  • Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: Tutustu ohjeartikkeliin Ryhmän luominen.

En voi julkaista kommenttia

Opettajasi on poistanut postaamisen käytöstä kyseisellä kurssilla. Kysy lisätietoja opettajalta.

Miten voin kumota postauksen poistamisen?

Et voi kumota viestin poistamista. Opettajasi voi kuitenkin nähdä poistetut postaukset.

En voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia

• Jos oppilaitoksessasi käytetään Google Workspace for Educationia: Oppilaitoksesi järjestelmänvalvoja on ehkä poistanut Gmailin oppilaiden käytöstä. Pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
  • Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, jota et muuten käytä oppilaitoksessasi: Tutustu Gmailin ohjeisiin.

Palauta-painike ei toimi

Jos näet virheilmoituksen klikatessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Jos et voi palauttaa sinulle annettua tehtävää, kokeile näitä ohjeita:

1. Tallenna liitteeseen tekemäsi tehtävä kopioimalla ja liittämällä se tyhjään dokumenttiin.
  2. Valitse Classroomin kotitehtävän liitteen kohdalta Poista ja sittenTee kopio.
  3. Klikkaa uutta liitettä.
  4. Liitä tallennettu työsi uuteen tiedostoon.
  5. Valitse Palauta.

En saanut liitettä opettajalta

Jos et ole saanut opettajasi antamaa liitettä, kerro siitä opettajallesi.

Lisätietoja sinulle määritetyistä liitteistä saat Kotitehtävän palauttaminen ‑artikkelista.

En voi lähettää kotitehtävää

Jos näet lähetyksen yhteydessä virheilmoituksen "Tiedoston liittäminen epäonnistui", kokeile seuraavaa:

• Liitä video striimiin ja liitä sitten linkki kotitehtävään.
  • Avaa Tehtävät-kansio, lataa tiedosto ryhmän Driveen ja jaa se sitten ryhmälle.
  • Lataa sama tiedosto uudelleen erillisenä kopiona ja liitä se sitten ryhmään.

Miten vaihdan Classroomin kielen?

Vaihda Google-tilisi ensisijainen kieli haluamaasi kieleen. Jos haluat lisätietoja tietokoneen ja mobiililaitteiden kielen vaihtamisesta, tutustu ohjeartikkeliin Kielen vaihtaminen.

Muuta aiheeseen liittyvää

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.