Fejlfinding for elever

Denne artikel er for elever. Undervisere kan få flere oplysninger her.

Sådan løser du problemer i Classroom.

Jeg er logget ind som elev, men jeg er underviser med en Google Workspace for Education-account

Kontakt din administrator, og bed vedkommende om at ændre din konto til en underviserkonto. Hvem er min administrator?

Jeg kan ikke logge ind på Classroom

Du forsøger muligvis at logge ind på Classroom med en forkert konto. Tjek, at du bruger den mailadresse, der er knyttet til Classroom. Du logger ind på Classroom med en af disse konti:
  • Skolekonto: Denne type konto, der også kaldes en Google Workspace for Education-konto, konfigureres af en godkendt skole og har formatet dig@dinskole.edu.
  • Personlig Google-konto: Denne type konto konfigureres af dig eller din forælder eller værge. En personlig Google-konto bruges normalt uden for skolen, f.eks. i forbindelse med hjemmeundervisning, og har formatet dig@eksempel.dk.
  • Google Workspace-konto: Denne type konto konfigureres af administratoren for din organisation og har formatet dig@dinvirksomhed.dk.
Bemærk! Du skal have en fungerende internetforbindelse for at kunne logge ind.
Hvis du ikke kan logge ind med den korrekte mailkonto og den korrekte adgangskode, kan det skyldes, at din skoles administrator ikke automatisk aktiverer Classroom for nye elever og brugere. Spørg din underviser.

Jeg har glemt min adgangskode

• Hvis din skole bruger Google Workspace for Education: Bed din underviser om at kontakte administratoren med henblik på at nulstille din adgangskode.
  • Hvis du er elev og bruger en personlig Google-konto uden for en skole: Gå til Skift eller nulstil din adgangskode.

Hvordan skifter jeg mellem brugerkonti?

Gå til Skift mellem konti, hvis du har brug for at logge ind med en anden brugerkonto.

Hvordan logger jeg ud?

Når du logger ud af din konto, logger du ud af alle Google Workspace-produkter på din enhed.

1. Klik på dit billede eller kontobilledet Account image øverst til højre i Classroom.
  2. Klik på Log ud.

Min holdkode virker ikke

• Hvis din skole bruger Google Workspace for Education: Bed din underviser om at sende dig en ny holdkode. Hvis den nye holdkode ikke virker, kan du bede din underviser om at kontakte skolens administrator.
  • Hvis du er elev og bruger en personlig Google-konto uden for skolen: Bed din underviser om at sende dig en ny holdkode.

En holdkode består af 6 eller 7 alfanumeriske tegn, f.eks. hjhmgrk eller g5gdp1.

Bemærk! Holdkoden bruges kun én gang i forbindelse med tilmelding. Du skal ikke bruge holdkoden igen.

Jeg har slettet eller glemt min holdkode

Hvis du sletter eller glemmer holdkoden, inden du tilmelder dig et hold, kan du bede din underviser om at sende koden igen eller sende en ny.

Bemærk! Du bruger kun holdkoden én gang til at tilmelde dig holdet. Når du er tilmeldt holdet, skal du ikke bruge koden igen.

Jeg har slettet min holdinvitation

Hvis du mister din holdinvitation og endnu ikke har føjet dig selv til et hold, kan du bede din underviser om at sende holdinvitationen igen.
Bemærk! Holdinvitationen bruges kun én gang i forbindelse med tilmelding. Du skal ikke bruge holdinvitationen igen.

Jeg har afmeldt mig et hold og vil tilmelde mig igen

Hvis du har frameldt dig et hold ved et uheld, kan du bede din underviser om at sende en holdkode eller holdinvitation til dig igen.

Hvordan opretter jeg et hold?

• Hvis din skole bruger Google Workspace for Education: Elever kan ikke oprette hold.
  • Hvis du er elev og bruger en personlig Google-konto uden for skolen: Se Opret et hold.

Jeg kan ikke oprette en kommentar

Underviseren har deaktiveret kommentarer for det pågældende hold. Bed underviseren om flere oplysninger.

Hvordan fortryder jeg sletning af et opslag?

Det er ikke muligt at fortryde sletning af et indlæg. Din underviser kan dog se alle dine slettede opslag.

Jeg kan ikke sende eller modtage mails

• Hvis din skole bruger Google Workspace for Education: Din skoles administrator har muligvis deaktiveret Gmail for elever. Bed din underviser om at kontakte administratoren.
  • Hvis du er elev og bruger en personlig Google-konto uden for skolen: Se Hjælp til Gmail.

Knappen Aflever virker ikke

Giv din underviser besked, hvis du får en fejlmeddelelse, når du klikker på Aflever.

Hvis du ikke kan aflevere en vedhæftet fil, som er tildelt dig, kan du prøve følgende:

1. Gem det, du har lavet i den vedhæftede fil, ved at kopiere og indsætte det i et tomt dokument.
  2. På den vedhæftede fil i Classroom-opgaven skal du klikke på Fjern og derefterLav en kopi.
  3. Klik på den nye vedhæftede fil.
  4. Indsæt eventuelt gemt arbejde i den nye fil.
  5. Klik på Aflever.

Jeg har ikke modtaget en vedhæftet fil fra min underviser

Giv din underviser besked, hvis du ikke har modtaget en vedhæftet fil, som vedkommende har tildelt.

Læs Aflever en opgave for at få oplysninger om tildelte vedhæftede filer.

Jeg kan ikke indsende en opgave

Hvis du får fejlmeddelelsen "Filen kunne ikke vedhæftes", når du indsender en opgave, kan du i stedet prøve disse forskellige metoder:

• Vedhæft videoen i strømmen, og indsæt derefter linket i opgaven.
  • Åbn mappen Ressourcer, upload din fil til holdets Drev, og del derefter din fil med holdgruppen.
  • Upload den samme fil igen som en separat kopi, og vedhæft derefter filen til holdet.

Hvordan ændrer jeg sproget i Classroom?

Du kan ændre det foretrukne sprog for din Google-konto. Få flere oplysninger ved at gå til Skift sprog, hvor du kan se, hvordan du ændrer sproget på computere og mobilenheder.

Relaterede emner

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.