Vianetsintä oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Kirjautumisongelmat

Minulla on G Suite for Education ‑tili, mutta kirjauduin oppilaana, vaikka olen opettaja

Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä muuttamaan tilisi opettajatiliksi. Kuka on järjestelmänvalvojani?

Classroomiin kirjautuminen ei onnistu

Saatat yrittää kirjautua Classroomiin väärällä tilillä. Tarkista, että käytät Classroomiin yhdistettyä sähköpostitiliä. Classroomiin kirjaudutaan jollakin seuraavista tileistä:
  • Oppilaitoksen tili eli G Suite for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili. Sen muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on itse määrittämäsi tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa. Henkilökohtaisen tilin muoto on sinä@example.com.
  • G Suite ‑tili: Tämä on organisaatiosi järjestelmänvalvojan määrittämä tili. Sen muoto on sinä@yrityksesi.fi.
Huom. Kirjautumiseen tarvitaan aktiivinen internetyhteys.
Jos et voi kirjautua sisään oikealla sähköpostitilillä ja salasanalla, ongelma saattaa johtua siitä, että oppilaitoksesi järjestelmänvalvoja ei aktivoi Classroomia automaattisesti uusille oppilaille ja käyttäjille. Pyydä apua opettajalta.

Olen unohtanut salasanani

Jos oppilaitoksessasi käytetään G Suite for Educationia: Pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaan, joka voi vaihtaa salasanasi.
Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: Tutustu ohjeartikkeliin Salasanan vaihtaminen tai uuden salasanan pyytäminen.

Miten vaihdan käyttäjätililtä toiselle?

Jos sinun on kirjauduttava sisään toisella käyttäjätilillä, katso tilin vaihtamisen ohjeet.

Ongelmia uloskirjautumisessa

Miten kirjaudun ulos?

Kun kirjaudut ulos tililtäsi, kirjaudut ulos kaikista laitteesi G Suite ‑tuotteista.

1. Klikkaa Classroomin oikeasta yläkulmasta kuvaasi.
    • Jos et näe omaa kuvaasi, näet ehkä tilikuvan Account image.
  2. Klikkaa Kirjaudu ulos.
    Klikkaa Kirjaudu ulos

Ryhmiin pääsemiseen liittyvät ongelmat

Ryhmän koodi ei toimi

Jos oppilaitoksessasi käytetään G Suite for Educationia: Pyydä opettajaa lähettämään sinulle uusi kurssikoodi. Jos uusi kurssikoodi ei toimi, pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä oppilaitoksen järjestelmänvalvojaan.

Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, jota et muuten käytä oppilaitoksessasi: Pyydä opettajaa lähettämään sinulle uusi kurssikoodi.

Kurssikoodissa on 6–7 kirjainta tai numeroa, esimerkiksi hjhmgrk tai g5gdp1.

Huom. Ryhmän koodia käytetään vain ilmoittautumiskerralla. Et tarvitse sitä enää uudelleen.

Poistin tai unohdin ryhmän koodin

Jos poistit, hukkasit tai unohdit kurssikoodin ennen kuin lisäsit itsesi kurssille, pyydä opettajaa lähettämään kurssikoodi uudelleen tai asettamaan uusi koodi.

Huom. Sinun tarvitsee käyttää koodia vain kerran. Sen jälkeen olet ilmoittautunut kurssille eikä sinun tarvitse enää käyttää koodia.

Poistin kurssikutsun

Jos hävitit kurssikutsun ennen kuin lisäsit itsesi kurssille, pyydä opettajaa lähettämään kurssikutsu uudelleen.
Huom. Käytät kurssikutsua vain kerran ilmoittautumiseen, eli et tarvitse sitä enää uudelleen.

Peruutin kurssille ilmoittautumisen ja haluan ilmoittautua uudelleen

Jos peruutit kurssille ilmoittautumisen vahingossa, pyydä opettajaa lähettämään kurssikoodi tai ‑kutsu uudelleen.

Miten kurssi luodaan?

Jos oppilaitoksessasi käytetään G Suite for Educationia: Oppilaat eivät voi luoda ryhmiä.
Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: Tutustu ohjeartikkeliin Ryhmän luominen.

Kommentointiongelmat

En voi julkaista kommenttia

Opettajasi on poistanut postaamisen käytöstä kyseisellä kurssilla. Kysy lisätietoja opettajalta.

Miten voin kumota viestin poistamisen?

Et voi kumota viestin poistamista. Opettajasi voi kuitenkin nähdä poistetut viestit.

Sähköpostiin ja viesteihin liittyvät ongelmat

En voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia

Jos oppilaitoksessasi käytetään G Suite for Educationia: Oppilaitoksesi järjestelmänvalvoja on ehkä poistanut Gmailin oppilaiden käytöstä. Pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: Tutustu Gmailin ohjeisiin.

Kotitehtävän palauttamiseen liittyvät ongelmat

Palauta-painike ei toimi

Jos näet virheilmoituksen klikatessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Jos et voi palauttaa sinulle annettua tehtävää, kokeile näitä ohjeita:

1. Kopioi ja liitä liitteeseen tekemäsi työ tyhjään dokumenttiin ja tallenna se.
  2. Valitse Classroomin kotitehtävästä Poista ""ja sittenklikkaa Tee kopio.
  3. Klikkaa uutta liitettä.
  4. Liitä tallennettu työsi uuteen tiedostoon.
  5. Valitse Palauta.

En saanut liitettä opettajalta

Jos et saanut opettajasi antamaa liitettä, kerro siitä opettajallesi.

Tehtävän palauttaminen ‑artikkelissa kerrotaan sinulle osoitetuista liitteistä.

Classroom näkyy väärällä kielellä

Miten vaihdan Classroomin kielen?

Vaihda Google-tilisi ensisijainen kieli haluamaasi kieleen. Jos haluat lisätietoja tietokoneen ja mobiililaitteiden kielen vaihtamisesta, tutustu ohjeartikkeliin Kielen vaihtaminen.