Määräpäivien ja tapahtumien näyttäminen kalenterissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Siirry tänne, jos olet opettaja.

Näet kussakin ryhmässä Classroomin kalenterin ja Google Kalenterin, joita käytät opettajan ja ryhmän muiden oppilaiden kanssa. Kalentereissa näkyvät vain kohteet, joilla on määräpäivä. Jos et voi käyttää Google Kalenteria, Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja on ehkä laittanut sen pois päältä tililläsi.

Mitä eri kalentereilla voi tehdä

Google Kalenteri (millä tahansa laitteella) Classroomin kalenteri (vain tietokoneella)
  • Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Ryhmän tapahtumien tarkistaminen
  • Henkilökohtaisten muistutusten lisääminen
  • Tapahtumien lisääminen (esim. opintopiirit)

Vinkki: Lisäämäsi tiedot eivät näy Classroom-kalenterissa.

• Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Kohteen avaaminen Classroomissa
    klikkaamalla

Vinkki: Et voi lisätä tietoja Classroom-kalenteriin.

Kalenterien kohteiden katsominen

Näet Classroom-kalenterissa ja Google-kalenterissasi kohteita niiden määräpäivinä.

Määräpäivien tarkistaminen Classroom-kalenterista

Näet viikon kaikkien tehtävien määräpäivät Classroom-kalenterista. Et voi lisätä siihen kohteita. Sähköpostiyhteenvetoja saavat huoltajat eivät näe Classroom-kalenteriasi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Klikkaa Kalenteri .
  4. Valitse seuraavista:

• Jos haluat nähdä menneet tai tulevat työt, klikkaa päivämäärän vierestä Edellinen tai Seuraava .
    • Jos haluat nähdä yksittäisen ryhmän kotitehtävät, klikkaa Kaikki ryhmät ja sitten valitse ryhmä.
  5. Valinnainen: Voit avata tehtävän klikkaamalla kotitehtävää tai kysymystä.

Vinkki: Jos haluat pienentää valikon tiivistettyyn versioon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Määräpäivien ja tapahtumien tarkistaminen Google Kalenterista

Näet kaikkien ryhmiesi kalenterit Google Kalenterissasi. Huoltajat eivät näe Google Kalenterissa mitään, ellet jaa kalenteria heille.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Google Kalenteri .
  4. Näet tiedot klikkaamalla kohdetta.
  5. Valinnainen: Voit näyttää tai piilottaa muiden ryhmien kalenterit valitsemalla haluamasi ryhmän valintaruudun Muut kalenterit ‑kohdasta vasemmalta.

Kohteiden lisääminen Google Kalenteriin

Oman muistutuksen lisääminen

Voit lisätä omia muistutuksia, jotta muistat esimerkiksi ottaa laskimen mukaasi aamulla.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Google Kalenteri .
  4. Lisäohjeita löydät Muistutusten lisääminen Google Kalenteriin ‑artikkelista.

Tapahtuman lisääminen

Voit lisätä opiskeluryhmiä ja muita tapahtumia sekä kutsua niihin muita oppilaita. Mitään Google Kalenteriin lisäämiäsi asioita ei näytetä Classroom-kalenterissa.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa Google Kalenteri .
  4. Katso lisäohjeet kohdasta Tapahtuman luominen.