Een webpagina delen met je lesgroep

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Als jij en je leerlingen de Chrome-browser gebruiken op computers, dan kun je met de Chrome-extensie Delen met Classroom een webpagina op jouw computer delen met de computers van je leerlingen. Met deze extensie kunnen je leerlingen ook webpagina's met jou delen.

Share to Classroom Chrome extension

Je kunt een webpagina op twee manieren delen:

• Deel de webpagina met alle leerlingen in een lesgroep, zodat de webpagina direct wordt weergegeven in de browser van alle actieve leerlingen en mededocenten.
  • Voeg de webpagina als bijlage toe aan een ​​opdracht, vraag of mededeling.

Meer informatie over het installeren van de Chrome-extensie Delen met Classroom.

Een webpagina delen met je lesgroep

Je leerlingen en mededocenten moeten de extensie Delen met Classroom hebben ingeschakeld om de webpagina's te kunnen ontvangen.

1. Ga in Chrome naar de webpagina die je wilt delen. Klik naast de adresbalk op Delen met Classroom Knop Delen met Classroom.

Klik op Delen met Classroom

2. Log in met je G Suite for Education-account.
  3. Klik op de naam van de lesgroep.

Click your class

Opmerking: Als je geen lesgroepen hebt gemaakt, krijg je een foutbericht. Klik op Classroom openen om een lesgroep te maken. Zie Een lesgroep toevoegen voor meer informatie.
  4. Kies in het dropdown-menu wat je wilt doen:
    • Als je de webpagina wilt delen met je lesgroep, selecteer je Verzenden naar leerlingen en klik je op Verzenden.
      De website wordt direct weergegeven in de browser van alle actieve leerlingen en mededocenten.
    • De webpagina als bijlage toevoegen aan een bericht:
      • Als je een opdracht wilt maken, selecteer je Opdracht maken, voer je de opdracht in en klik je op Opdracht plaatsen
      • Als je een vraag wilt stellen, selecteer je Vraag stellen, voer je de vraag in en klik je op Vragen
      • Als je een mededeling wilt maken, selecteer je Mededeling maken, voer je de mededeling in en klik je op Plaatsen
  5. (Optioneel) Klik op Bekijken om de opdracht, vraag of mededeling te bekijken in de lesgroepupdates.
Recentelijk gedeelde webpagina's bekijken
  1. Klik in Chrome naast de adresbalk op Delen met Classroom Knop Delen met Classroom.

Klik op Delen met Classroom

2. Klik op het dropdown-menu en verifieer dat Verzenden naar leerlingen is geselecteerd.
  3. Selecteer de webpagina's die je wilt zien:
    • Verzonden naar leerlingen: vermeldt de webpagina's die je in de afgelopen achttien uur naar je leerlingen hebt verzonden.
    • Ontvangen van leerlingen: vermeldt webpagina's die je leerlingen in de afgelopen achttien uur naar jou hebben verzonden.
Meldingen dempen van webpagina's die door leerlingen worden gedeeld

Als docent ontvang je een melding wanneer leerlingen een webpagina met je delen.

1. Klik in Chrome naast de adresbalk op Delen met Classroom Knop Delen met Classroom.

Klik op Delen met Classroom

2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Schakel onder Meldingen de optie Browsermeldingen weergeven als leerlingen webpagina's naar mij verzenden uit.

Terwijl meldingen zijn gedempt, kun je nog steeds zien welke pagina's door leerlingen worden gedeeld door op Ontvangen van leerlingen te klikken.