Verkkosivun jakaminen ryhmälle

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Jos sinä ja oppilaasi käytätte Chrome-selainta tietokoneilla, voit jakaa verkkosivun omalta tietokoneeltasi oppilaidesi tietokoneille Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennuksen avulla. Laajennuksen avulla oppilaat voivat myös jakaa verkkosivuja sinulle.

Share to Classroom Chrome extension

Jaat verkkosivun jommallakummalla tavalla:

• Jaa kaikille ryhmän oppilaille, jolloin verkkosivu näkyy välittömästi kaikkien ryhmän aktiivisten oppilaiden ja opettajien selaimissa.
  • Liitä verkkosivu tehtävään, kysymykseen tai ilmoitukseen.

Lue lisää Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennuksen asentamisesta.

Verkkosivun jakaminen ryhmälle

Oppilailla ja apuopettajilla on oltava laajennus käytössä, jotta he voivat vastaanottaa verkkosivuja.

1. Siirry Chromessa verkkosivulle, jonka haluat jakaa. Klikkaa osoitepalkin vieressä Jaa Classroomiin Classroomin jakamispainike.

Klikkaa Jaa Classroomiin

2. Kirjaudu sisään G Suite for Education ‑tililläsi.
  3. Klikkaa ryhmän nimeä.

Click your class

Huom. Jos et ole luonut ryhmää, saat virheilmoituksen. Luo ryhmää klikkaamalla Avaa Classroom. Lisätietoja on kohdassa Ryhmän lisääminen.
  4. Valitse pudotusvalikosta, mitä haluat tehdä:
    • Jos haluat jakaa verkkosivun ryhmälle, valitse Jaa oppilaille ja klikkaa sitten Jaa.
      Verkkosivu näkyy välittömästi kaikkien ryhmän aktiivisten oppilaiden ja opettajien selaimissa.
    • Verkkosivun liittäminen viestiin:
      • Jos haluat luoda tehtävän, valitse Luo tehtävä, kirjoita tehtävänanto ja klikkaa Määritä
      • Jos haluat esittää kysymyksen, valitse Esitä kysymys, kirjoita kysymys ja klikkaa Kysy
      • Jos haluat luoda ilmoituksen, valitse Luo ilmoitus, kirjoita ilmoitus ja klikkaa Lähetä
  5. (Valinnainen) Klikkaamalla Näytä näet tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen ryhmän streamissa.
Äskettäin jaettujen verkkosivujen katselu
  1. Klikkaa Chromessa osoitepalkin vieressä Jaa Classroomiin Classroomin jakamispainike.

Klikkaa Jaa Classroomiin

2. Klikkaa pudotusvalikkoa ja varmista, että Jaa oppilaille on valittu.
  3. Valitse verkkosivut, jotka haluat nähdä:
    • Jaettu oppilaille – Luettelo verkkosivuista, jotka olet jakanut oppilaillesi kuluneen 18 tunnin aikana.
    • Oppilaiden jakamat – Luettelo verkkosivuista, jotka oppilaat ovat jakaneet sinulle kuluneen 18 tunnin aikana.
Oppilaiden jakamien verkkosivujen ilmoitusten ohittaminen

Opettajat saavat aina ilmoituksen oppilaiden jaettua heille verkkosivuja.

1. Klikkaa Chromessa osoitepalkin vieressä Jaa Classroomiin Classroomin jakamispainike.

Klikkaa Jaa Classroomiin

2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Siirry kohtaan Ilmoitukset ja poista käytöstä Näytä selaimen ilmoitus, kun oppilas lähettää minulle verkkosivun

Kun ilmoitukset on poistettu käytöstä, näet oppilaiden jakamat sivut klikkaamalla Oppilaiden jakamat.