Installer Chrome-udvidelsen Del med Classroom

Bemærk! Chrome-udvidelsen Del med Classroom udfases. Hvis du har installeret udvidelsen, afinstalleres den automatisk i august 2020.

Undervisere og elever, der bruger Chrome-browsere, kan dele websider med udvidelsen Del med Classroom. Undervisere kan også bruge udvidelsen til at oprette opgaver og meddelelser.

Bemærk! Gå til Hent Classroom-appen, hvis du skal installere Google Classroom-appen på dine mobilenheder.

Hvem kan installere udvidelsen?
  • Administratorer af G Suite-konti – Administratorer kan forudinstallere udvidelsen for medlemmer af deres organisation. Dette sparer tid, reducerer antallet af fejlfindingsanmodninger og sikrer, at alle undervisere og elever kan komme i gang med at bruge udvidelsen med det samme.
  • Undervisere – Du kan installere udvidelsen Del med Classroom.
  • Elever – Hvis undervisere laver et opslag med installationsvejledning til elever, kan eleverne også installere udvidelsen.
Installationsvejledning – administratorer

Det er kun G Suite for Education-administratorer, der kan forudinstallere udvidelsen for medlemmer af deres organisation.

1. Sign in to your Google Administrationskonsol.

Sign in using an account with super administrator privileges (does not end in @gmail.com).

2. Klik på Administration af enheder i kontrolpanelet.Hvor er det?
  3. Klik på Chrome-administration og derefter Brugerindstillinger.
  4. Vælg den organisationsenhed, du vil konfigurere indstillinger for.

Hvis du vil konfigurere indstillinger for alle i organisationsenheden, skal du vælge enheden på det øverste niveau. Du kan også vælge en af de underordnede organisationsenheder.

5. Når du er ved Apps og udvidelser, skal du ud for Apps og udvidelser med tvungen installation klikke på Administrer apps med tvungen installation.
  6. Klik på Chrome Webshop og derefter søg efter navnet Del med Classroom eller efter koden adokjfanaflbkibffcbhihgihpgijcei.
  7. Ud for udvidelsen skal du klikke på Tilføj og derefter Gem.
Installationsvejledning til undervisere
  1. Gå til g.co/sharetoclassroom.
  2. Klik på Føj til Chrome.
  3. Klik på Tilføj udvidelse.

Ikonet for Del med Classroom vises nu til højre for adressefeltet i Chrome.

Klik på Del i Classroom

4. Klik på ikonet for Del med Classroom for at åbne udvidelsen.

Bemærk! Du skal være logget ind på Chrome for at bruge udvidelsen.

Se Del en webside med dit hold, hvis du vil bruge udvidelsen Del med Classroom.

Lav et opslag med installationsvejledning til elever

Som underviser kan du dele installationsvejledningen med elever.

1. Klik på dette link:

Undervisere: Opret et opslag med installationsvejledningen i Classroom.

2. Klik på Vælg hold og derefter vælg et hold.
  3. Vælg en opslagstypen ved at klikke på Vælg handling.
  4. Klik på en valgmulighed:
    • Opret en opgave
    • Stil et spørgsmål
    • Opret en meddelelse
  5. Klik på Start.

Opslaget åbnes med vejledningen vedhæftet.

6. Vælg en mulighed for at lave et opslag med vejledningen:
    • Hvis du vil oprette en opgave, skal du klikke på Tildel.
    • Hvis du vil stille et spørgsmål, skal du klikke på Spørg.
    • Hvis du vil lave en meddelelse, skal du klikke på Opret.
  7. Klik på Se for at se opslag i holdstrømmen.
Installationsvejledning til elever

Som elev kan du installere udvidelsen Del med Classroom, hvis underviseren har oprettet vejledningen i holdstrømmen.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Gå til opslaget, og klik på Del med Classroom – Chrome Webshop.
  4. Klik på Føj til Chrome.
  5. Klik på Tilføj udvidelse.

Ikonet for Del med Classroom vises nu til højre for adressefeltet i Chrome.

Klik på Del i Classroom

6. Klik på ikonet for Del med Classroom for at åbne udvidelsen.

Bemærk! Du skal være logget ind på Chrome for at bruge udvidelsen

Se Del en webside med din underviser, hvis du vil bruge udvidelsen Del med Classroom.

Fejlfinding

Kan ikke få adgang til Chrome Webshop

Hvis undervisere eller elever ikke kan få adgang til Chrome Webshop, kan G Suite for Education-administratoren aktivere det.

Aktivér Chrome Webshop

1. Log indGoogle Administrationskonsol.
  2. Klik på Apps.
  3. Klik på Yderligere Google-tjenester.
  4. Klik på Chrome Webshop.
  5. Ud for Chrome Webshop skal du klikke på Mere og vælge Slået til for alle eller Aktiveret for nogle organisationer.
  6. Følg ovenstående trin for at aktivere Chrome Webshop for din organisation.
Føj udvidelsen Del med Classroom til tilladte apps

G Suite-administratorer, som blokerer alle apps, bortset fra dem, de specifikt tillader, skal føje Chrome-udvidelsen Del med Classroom til tilladte apps for at tillade, at undervisere og elever installerer den.

Hvis undervisere eller elever ikke kan installere udvidelsen, skal du bede din Classroom-administrator om at føje udvidelsen Del med Classroom til tilladte apps.

Fejlmeddelelse for "Føjet til Chrome"

På profilsiden for udvidelsen Del med Classroom i Chrome Webshop kan du se meddelelsen Føjet til Chrome, men du kan ikke se ikonet ud for adresselinjen. Sådan gør du ikonet for udvidelsen synligt:

1. Klik på menuen Menu på browserens værktøjslinje.
  2. Vælg Flere værktøjer og derefter Udvidelser.
  3. Find Del med Classroom, og markér afkrydsningsfeltet Aktiveret.
  4. Hvis du kan se Vis knap under Del med Classroom, skal du klikke på Vis knap.
  5. Hvis du stadig ikke kan se udvidelsen med afkrydsningsfeltet Aktiveret markeret, skal du klikke på højre side af adresselinjen og trække den til venstre for at se flere udvidelser.
Fejlmeddelelserne "Ikke logget ind" eller "Kan ikke oprette forbindelse"

Hvis du modtager en fejlmeddelelse om, at du ikke er logget ind på Chrome eller ikke kan oprette forbindelse til Del med Classroom, skal du klikke på Feedback  Feedback for at rapportere problemet. Log ind igen:

1. Sørg for, at din computer har forbindelse til internettet.
  2. Angiv chrome://chrome-signin i din adresselinje, og log ind på din konto igen.
  3. Luk og genstart Google Chrome.
  4. Genstart computeren.