Kysymyksen vastauksen arvostelu ja palautus oppilaalle

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit tarkistaa ja arvostella kysymykseen annettuja vastauksia avaamalla kysymyksen postausseinällä tai tehtävälistalla.

Jos et tiedä, onko ryhmällä Tehtävät-sivua, tutustu Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu? ‑ohjeartikkeliin.

Kurssillani on Tehtävät-sivu

Jos ryhmällä ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Vastauksien katsominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse näytön yläreunasta TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Klikkaa kysymystä.
  5. Oppilaiden vastaukset ‑sivulla näet seuraavat tiedot:

Huom. Jos oppilas kumoaa tehtävän palautuksen, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

• Palautettu – Tehtävän palauttaneiden oppilaiden nimet ja lukumäärä.
    • Annettu tehtäväksi – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, jotka eivät ole palauttaneet tehtävää.
    • Arvosteltu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, joiden tehtävät olet palauttanut.
    • (Valinnainen) Näet kuhunkin luokkaan kuuluvat oppilaat klikkaamalla Palautettu, Annettu tehtäväksi tai Arvosteltu.
  6. Klikkaamalla monivalintakysymyksen vastausvaihtoehtoa näet kyseisen vaihtoehdon valinneiden oppilaiden lukumäärän.
  7. Näet oppilaan vastauksen klikkaamalla hänen nimeään vasemmasta reunasta.
    • Voit katsella oppilaan arvosanojen kehitystä ja palautettuja tehtäviä klikkaamalla Näytä historia.
    • Jos haluat lisätä yksityisen kommentin, klikkaa alareunasta Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
    • Voit vastata oppilaan lyhyeen vastaukseen klikkaamalla Vastaa Vastaa. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
      Huom. Kaikki oppilaat näkevät kommenttisi.
    • Palaa yhteenvetoon klikkaamalla Sulje Sulje.

Vinkki: Voit lajitella tiedot oppilaan mukaan klikkaamalla oppilasluettelon yläpuolella olevaa alanuolta Alanuoli

Vastauksen arvosteleminen ja palauttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten haluamasi kysymys.
  3. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistearvoa. Kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvostella ja sitten Päivitä.
  4. Klikkaa vasemmalta puolelta oppilaan nimen vierestä Lisää arvosana ja anna arvosana.
  5. Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.
    Voit palauttaa arvosanat oppilaille heti tai myöhemmin. Oppilaat saavat kuitenkin tietää uudet arvosanansa vasta, kun palautat arvosanat heille.

6. Valitse valintaruutu kaikkien niiden oppilaiden nimien vierestä, joiden arvosanan haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta.
  7. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Arvosanan muuttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten haluamasi kysymys.
  3. Klikkaa muutettavaa arvosanaa.
  4. Kirjoita uusi arvosana. Arvosana tallennetaan automaattisesti, mutta sitä ei palauteta oppilaalle.
  5. (Valinnainen) Palauta uusi arvosana seuraavasti:
    1. Valitse oppilaan nimen vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa Palauta.
    2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.
Arvosanojen vieminen

Kun olet palauttanut arvosanat oppilaille, voit viedä ne Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon.

Arvosanojen vieminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan ryhmän Drive-kansioon.

Arvosanojen vieminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Lataa vain valitun tehtävän arvosanat valitsemalla Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki kurssin tehtävien ja kysymysten arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona

Tiedosto tallennetaan Lataukset-kansioon.

Arvosanattomien kysymysten kommentointi

Voit antaa oppilaille sanallista palautetta, kun he vastaavat kysymykseen, jota ei arvostella. Voit kirjoittaa kommentteja yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

Lyhyen vastauksen kysymykset

Näet oppilaiden vastaukset klikkaamalla kysymystä Striimi-sivulta. Voit vastata yksittäisille oppilaille Oppilaiden vastaukset ‑sivulla.

1. Klikkaa oppilaan nimeä.
  2. Klikkaa Vastaa Vastaa.
    Valitse Vastaa
  3. Lisää kommentti.
  4. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Monivalintakysymykset

Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta. Pääset Oppilaiden vastaukset ‑sivulle.

1. Näet oppilaan vastauksen klikkaamalla hänen nimeään.
  2. Klikkaa sivun alareunasta Lisää yksityinen kommentti.
    Lisää yksityinen kommentti
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise.

Ryhmälläni ei ole Tehtävät-sivua

Vastauksien katsominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Oppilaiden vastaukset ‑sivulla näet seuraavat tiedot:
    • Palautettu – Vastanneiden oppilaiden nimet ja lukumäärä.
    • Annettu tehtäväksi – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, jotka eivät ole vastanneet.
    • Arvosteltu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, joiden tehtävän olet palauttanut (jos olet palauttanut tehtävän oppilaille).
    • (Valinnainen) Kun klikkaat Palautettu, Annettu tehtäväksi tai Arvosteltu, näet kyseiseen luokkaan kuuluvat oppilaat.

Huom. Jos oppilas kumoaa tehtävän palautuksen, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

4. Klikkaamalla monivalintakysymyksen vastausvaihtoehtoa näet, ketkä oppilaista valitsivat kyseisen vaihtoehdon. Vastausvaihtoehdon vieressä näkyy sen valinneiden henkilöiden lukumäärä.
  5. Saat oppilaan vastauksen näkyviin klikkaamalla hänen nimeään. Palaa yhteenvetoon klikkaamalla Sulje Sulje.
  6. (Valinnainen) Voit katsella oppilaan arvosanojen kehitystä ja palautuksia klikkaamalla oppilaan nimeä ja sitten Näytä historia.
  7. Voit vastata oppilaan lyhyeen vastaukseen klikkaamalla Vastaa Vastaa. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Huom. Kaikki oppilaat näkevät kommenttisi.

8. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin, klikkaa vasemmasta reunasta oppilaan nimeä. Klikkaa alareunasta Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Vinkki: Voit lajitella tiedot oppilaan tai vastauksen mukaan klikkaamalla oppilasluettelon yläpuolella olevaa alanuolta Alanuoli

Vastauksen arvosteleminen ja palauttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistearvoa. Kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvostella ja sitten Päivitä.
  4. Klikkaa oppilaan nimen vierestä Lisää arvosana ja anna arvosana.
  5. Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.

6. (Valinnainen) Anna arvosanat muille oppilaille.
  7. Valitse valintaruutu kaikkien niiden oppilaiden nimien vierestä, joiden arvosanan haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta.
  8. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Huom. Jos haluat ilmoittaa oppilaille heidän uudet arvosanansa, sinun on palautettava kysymys heille. Voit halutessasi palauttaa kysymykset myöhemmin.

Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa myös sen jälkeen, kun se on palautettu oppilaalle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten vastausta.
  3. Klikkaa muutettavaa arvosanaa.
  4. Kirjoita uusi arvosana. Arvosana tallennetaan automaattisesti, mutta sitä ei palauteta oppilaalle.
  5. Palauta uusi arvosana valitsemalla oppilaan nimen vieressä oleva ruutu ja klikkaamalla Palauta.
  6. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.
Arvosanojen vieminen

Voit viedä arvosanoja Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon. Et kuitenkaan voi viedä arvosanoja, ennen kuin olet palauttanut arvosanat oppilaille.

Arvosanojen vieminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan Classroomin Drive-kansioon.

Arvosanojen vieminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki tehtävien ja kysymysten arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona.

Tiedosto tallennetaan Lataukset-kansioon.

Arvosanattomien kysymysten kommentointi

Voit antaa oppilaille sanallista palautetta, kun he vastaavat kysymykseen, jota ei arvostella. Voit kirjoittaa kommentteja yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

Lyhyen vastauksen kysymykset

Näet oppilaiden vastaukset klikkaamalla kysymystä Striimi-sivulta. Voit vastata yksittäisille oppilaille Oppilaiden vastaukset ‑sivulla.

1. Klikkaa oppilaan nimeä.
  2. Klikkaa Vastaa Vastaa.
    Valitse Vastaa
  3. Lisää kommentti.
  4. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Monivalintakysymykset

Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta. Pääset Oppilaiden vastaukset ‑sivulle.

1. Näet oppilaan vastauksen klikkaamalla hänen nimeään.
  2. Klikkaa sivun alareunasta Lisää yksityinen kommentti.
    Lisää yksityinen kommentti
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise.