Kysymyksen vastauksen arvostelu ja palautus oppilaalle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Huom. Classroomin edellinen versio (jossa ei ole Tehtävät-sivua) poistettiin käytöstä 4.9.2019. Lisätietoja on Classroom-ryhmät, joilla ei ole Tehtävät-sivua ‑artikkelissa.

Näet oppilaille annettujen tehtävien nykytilan Oppilaiden työt ‑sivulta.

Vastausten katsominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Klikkaa näytön yläreunasta Tehtävät.
  4. Klikkaa kysymystä.
  5. Näet Oppilaiden vastaukset ‑sivulla seuraavat tiedot:

Huom. Jos oppilas kumoaa tehtävän palautuksen, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

• Palautettu – Tehtävän palauttaneiden oppilaiden nimet ja lukumäärä.
    • Annettu tehtäväksi – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, jotka eivät ole palauttaneet tehtävää.
    • Arvosteltu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, joiden tehtävät olet palauttanut.
    • (Valinnainen) Näet kuhunkin luokkaan kuuluvat oppilaat klikkaamalla Palautettu, Annettu tehtäväksi tai Arvosteltu.
  6. Klikkaamalla monivalintakysymyksen vastausvaihtoehtoa näet kyseisen vaihtoehdon valinneiden oppilaiden lukumäärän.
  7. Näet oppilaan vastauksen klikkaamalla hänen nimeään vasemmasta reunasta.
    • Voit katsella oppilaan arvosanojen kehitystä ja palautettuja tehtäviä klikkaamalla Näytä historia.
    • Jos haluat lisätä yksityisen kommentin, klikkaa alareunasta Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
    • Voit vastata oppilaan lyhyeen vastaukseen klikkaamalla Vastaa Vastaa. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
      Huom. Kaikki oppilaat näkevät kommenttisi.
    • Palaa yhteenvetoon klikkaamalla Sulje Sulje.

Vinkki: Voit lajitella tiedot oppilaan mukaan klikkaamalla oppilasluettelon yläpuolella olevaa alanuolta Alanuoli

Vastauksen arvosteleminen ja palauttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
  3. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistearvoa. Kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvostella ja sitten Päivitä.
  4. Klikkaa vasemmalta puolelta oppilaan nimen vierestä Lisää arvosana ja anna arvosana.
  5. Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.
    Voit palauttaa arvosanat oppilaille heti tai myöhemmin. Oppilaat saavat kuitenkin tietää uudet arvosanansa vasta, kun palautat arvosanat heille.

6. Valitse valintaruutu kaikkien niiden oppilaiden nimien vierestä, joiden arvosanan haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta.
  7. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Arvosanan muuttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
  3. Klikkaa muutettavaa arvosanaa.
  4. Kirjoita uusi arvosana. Arvosana tallennetaan automaattisesti, mutta sitä ei palauteta oppilaalle.
  5. (Valinnainen) Palauta uusi arvosana seuraavasti:
    1. Valitse oppilaan nimen vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa Palauta.
    2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.
Arvosanojen vieminen

Kun olet palauttanut arvosanat oppilaille, voit viedä ne Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon.

Arvosanojen vieminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan kurssin Drive-kansioon.

Arvosanojen vieminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja klikkaa sitten kysymystä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Lataa vain valitun tehtävän arvosanat valitsemalla Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki kurssin tehtävien ja kysymysten arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona

Tiedosto tallennetaan Lataukset-kansioon.

Arvosanattomien kysymysten kommentointi

Voit antaa oppilaille sanallista palautetta, kun he vastaavat kysymykseen, jota ei arvostella. Voit kirjoittaa kommentteja yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

Lyhyen vastauksen kysymykset

Näet oppilaiden vastaukset klikkaamalla kysymystä Striimi-sivulta. Voit vastata yksittäisille oppilaille Oppilaiden vastaukset ‑sivulla.

1. Klikkaa oppilaan nimeä.
  2. Klikkaa Vastaa Vastaa.
    Valitse Vastaa
  3. Lisää kommentti.
  4. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Monivalintakysymykset

Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta. Pääset Oppilaiden vastaukset ‑sivulle.

1. Näet oppilaan vastauksen klikkaamalla hänen nimeään.
  2. Klikkaa sivun alareunasta Lisää yksityinen kommentti.
    Lisää yksityinen kommentti
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin sivun yläreunasta seuraavasti:

1. Klikkaa Kysymys.
  2. Klikkaa Lisää kommentti.
    Lisää kommentti kurssille
  3. Kun olet valmis, valitse Julkaise.