Bedøm og returner svar på spørgsmål

Denne artikel er for undervisere. Hvis du vil arbejde med test i Google Analyse, skal du i stedet gå til Opret en testopgave.

Før du begynder at bedømme spørgsmål, kan du se status for elevopgaverne.

Du kan returnere karakterer til en eller flere elever ad gangen. Hvis der er tale om ikke-bedømte spørgsmål, kan du give tilpasset feedback.

Du kan downloade karakterer for et enkelt spørgsmål eller for alle opgaver på et hold.

Se opgavestatus og svar fra eleverne
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. På siden Svar fra elever kan du se antallet af elever og navne på eleverne grupperet efter opgavestatus:
    • Tildelt – Opgaver, som eleverne skal aflevere, bl.a. manglende eller ikke-indsendte opgaver
    • Afleveret – Opgaver, som eleverne har afleveret
    • Bedømt – Bedømte opgaver, du har returneret
    • Returneret – Opgaver uden bedømmelse, du har returneret
  5. Du kan se en elevs svar ved at klikke på en elevs navn til venstre.
  6. (Valgfrit) Hvis du vil sortere elever, skal du vælge en mulighed:
    • Hvis du vil se elever med samme opgavestatus, skal du klikke på Tildelt, AfleveretBedømt eller Returneret i midten.
    • Du kan sortere listen over elever til venstre over listen ved at klikke på den nedadvendte pil og vælge en mulighed.
    • Hvis der er tale om spørgsmål med flere valgmuligheder, skal du klikke på valgmuligheden for at se de elever, der har valgt en svarmulighed.
  7. (Valgfrit) Klik på Se historik i midten for at se elevens karakter og afleveringshistorik.
  8. (Valgfrit) Du kan sende eleven en privat kommentar ved at klikke forneden på Tilføj en privat kommentarog derefter skrive din kommentarog derefterklikke på Opret .
  9. (Valgfrit) Hvis der er tale om spørgsmål med kort svar, kan du svare eleven ved at klikke på Svar og derefterskrive dit svarog derefterklikke på Opret .
    Bemærk! Alle elever kan se dit svar.
  10. (Valgfrit) Hvis du vil vende tilbage til oversigtsvisningen for alle elever, skal du klikke på Luk  til højre.
Angiv og returner en karakter

Når du angiver en karakter, gemmes den som kladde. Du kan returnere én karakter ad gangen eller alle karakterer samlet under en anden session. Når du returnerer karakterer, får eleverne en notifikation og kan se deres karakter.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil ændre spørgsmålets pointværdi, skal du øverst på siden klikke på den nedadvendte pil og derefterangive en ny værdi eller vælge Uden karakterog derefterklikke på Opdater.
  5. Klik på Tilføj karakterog derefter til venstre ud for en elevs navn, og angiv en karakter.
    Karakteren gemmes som kladde.

Bemærk! Ved angivelse af karakterer med decimaltal kan du bruge op til to decimaler i Classroom. Hvis du angiver mere end to cifre, afrundes karakteren til nærmeste tocifrede decimaltal. Hvis du f.eks. indtaster 88,725, afrundes det til 88,73.

6. (Valgfrit) Du kan returnere karakterer ved at markere afkrydsningsfeltet ud for elevens navnog derefterklikke på Returner og bekræfte.
    Bemærk! Du kan markere flere afkrydsningsfelter eller feltet for Alle elever

Ret en karakter

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. Klik på den karakter, du vil ændre og derefter angiv den nye karakter.
    Karakteren gemmes som kladde.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil returnere den nye karakter, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for elevens navn og derefter klikke på Returner og bekræfte.

Kommenter spørgsmål uden karakterer

Du kan give elever feedback, når de har svaret på et spørgsmål uden karakter. Du kan skrive kommentarer til enkelte elever eller hele holdet. På baggrund af spørgsmålstypen og dine indstillinger i spørgsmålet kan eleverne svare på forskellige måder.

Spørgsmål med kort svar

Hvis der er tale om spørgsmål med korte svar, kan du tilføje holdkommentarer, private kommentarer eller individuelle svar, som alle elever kan se og reagere på.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. På siden Svar fra elever skal du til venstre klikke på elevens navn.
  5. Vælg en mulighed:
    • Hvis du vil besvare elevens svar, så hele holdet kan se det og reagere, skal du klikke på Svar .

Bemærk! Du kan kun give svar til de elever, der har angivet svar. Hvis du ikke kan se Svar under en elevs svar, skal du redigere spørgsmålet og vælge Elever kan svare hinanden.
    • Hvis du vil skrive en privat kommentar til eleven, skal du klikke på Tilføj en privat kommentar nederst.
    • Hvis du vil skrive en kommentar til holdet, skal du øverst på siden klikke på Spørgsmålog derefterTilføj en kommentar til holdet.
  6. Angiv dit svar eller din kommentar og derefter klik på Send

Spørgsmål med flere svarmuligheder

Hvis du har spørgsmål med flere svarmuligheder, kan du tilføje holdkommentarer eller private kommentarer.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. På siden Svar fra elever skal du til venstre klikke på elevens navn.
  5. Vælg en mulighed:
    • Hvis du vil tilføje en privat kommentar, skal du klikke på Tilføj en privat kommentar.
    • Hvis du vil tilføje en holdkommentar, skal du øverst på siden klikke på Spørgsmålog derefterTilføj en kommentar til holdet.
  6. Skriv din kommentarog derefterklik på Opret .
Download karakterer

Du kan downloade karakterer fra Classroom til Google Sheets eller til en fil med kommaseparerede værdier (CSV). Kun returnerede karakterer vises i din downloadede fil.

Download karakterer til Sheets

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefterKopiér alle karakterer til Google Sheets.

Regnearket oprettes i holdets Drev-mappe.

Download karakterer til en CSV-fil

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på spørgsmålet og derefterSe spørgsmål.
  4. Klik på Indstillinger og derefterøverst til højre, og vælg en mulighed:
    • Hvis du kun vil downloade karakterer for dette spørgsmål, skal du vælge Download karaktererne som CSV.
    • Hvis du vil downloade alle karakterer for holdet, skal du vælge Download alle karakterer som CSV

Filen gemmes automatisk i mappen Downloads på din computer.

Relaterede emner