Kysymyksen vastauksen arvostelu ja palautus oppilaalle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos haluat työstää kyselytehtäviä Google Formsissa, siirry Kyselytehtävän luominen ‑artikkeliin.

Ennen kysymysten arvioinnin aloittamista näet oppilaiden tehtävien tilan.

Voit palauttaa arvosanat yhdelle tai useammalle oppilaalle kerrallaan. Voit lisätä yksilöllistä palautetta kysymyksiin, joita ei ole arvosteltu.

Voit ladata yksittäisen kysymyksen tai ryhmän kaikkien tehtävien arvosanat.

Huom. Näkymä saattaa olla hieman erilainen tableteissa ja puhelimissa.
Töiden tilan ja oppilaiden vastausten katsominen
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
    Näet töiden tilan mukaan ryhmitellyt oppilaat Oppilaiden vastaukset ‑sivulla:
    • Annettu tehtäväksi: Oppilaille annetut työt, mukaan lukien puuttuvat tai lähettämättömät työt
    • Palautettu opettajalle: Oppilaiden palauttamat työt
    • Arvosteltu: Arvostellut työt, jotka olet palauttanut oppilaille
    • Palautettu oppilaalle: Arvostelemattomat työt, jotka olet palauttanut oppilaille
  3. Näet oppilaan vastauksen napauttamalla hänen nimeään.
  4. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin, napauta Lisää yksityinen kommentti ja sitten kirjoita kommentti ja sitten
    napauta Julkaise .
  5. Palaa Oppilaiden vastaukset ‑sivulle napauttamalla Takaisin .
Arvosanan antaminen ja palauttaminen

Kun annat arvosanan, se tallennetaan luonnoksena. Voit palauttaa yhden arvosanan kerrallaan tai kaikki arvosanat yhtä aikaa myöhemmin. Kun palautat arvosanoja, oppilaat saavat ilmoituksen ja voivat katsoa arvosanansa.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
  3. (Valinnainen) Jos haluat muuttaa kysymyksen pistemäärää, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta  ja sitten kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvosteltu ja sitten napauta Tallenna.
  4. Napauta oppilaan nimeä.
  5. Napauta Arvosana ja sitten kirjoita arvosana. Arvosana tallennetaan luonnoksena.

Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.

6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin, napauta alareunasta Lisää yksityinen kommentti ja sitten kirjoita kommentti ja sitten napauta Julkaise .

7. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat palauttaa oppilaan arvosanan, napauta Palauta ja vahvista.
    • Jos haluat palata Oppilaiden vastaukset ‑sivulle, napauta Takaisin .
  8. (Valinnainen) Jos haluat palauttaa arvosanoja useille oppilaille kerralla, merkitse Oppilaiden vastaukset ‑sivulta niiden oppilaiden vieressä olevat ruudut valituiksi, joiden arvosanat haluat palauttaa ja sitten napauta Palauta.
Arvosanan muuttaminen
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
  3. Napauta sen oppilaan nimeä, jonka arvosanaa haluat muuttaa.
  4. Napauta arvosanaa ja kirjoita uusi.
    Arvosana tallennetaan luonnoksena. Voit palauttaa arvosanan nyt tai myöhemmin.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat palauttaa oppilaan uuden arvosanan, napauta Palauta ja vahvista.
    • Jos haluat palata Oppilaiden vastaukset ‑sivulle, napauta Takaisin .
Arvosanojen lataaminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Muuta aiheeseen liittyvää