De beperkte modus voor YouTube instellen

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders.

Als Google Workspace-beheerder kun je de toegang tot YouTube-video's beperken voor je organisatie.

Je kunt het volgende doen in de Google Beheerdersconsole:

• YouTube-toegang beperken tot veilige video's via VIP, HTTP-kopteksten, Chrome-apparaatbeleid of voor ingelogde Google Workspace for Education-gebruikers.
  • De toegang tot alle YouTube-video's beperken voor je netwerk.
  • Rechten voor de school voor YouTube beheren.
  • Videocontent per domein op een toelatingslijst zetten.

De instellingen gelden voor gebruikers in hun Google Workspace for Education-account, op het schoolnetwerk en op ingelogde apparaten. Als je de beperkingen ook wilt toepassen op niet ingelogde gebruikers, volg je de instructies in Bepalen welke YouTube-content beschikbaar is voor gebruikers om je netwerkconfiguratie te updaten.

Alles openen | Alles sluiten

Contentopties en rechten instellen

Stap 1: Stel contentopties in voor ingelogde gebruikers
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2.  Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Contentinstellingenand thenInstellen.
  4. Vink het vakje aan voor Ingelogde gebruikers in uw organisatie kunnen alleen beperkte en goedgekeurde video's bekijken.
  5. (Optioneel) Klik op Stel uw netwerk in voor meer informatie over hoe je je netwerk kunt instellen om de toegang tot YouTube-video's te beperken.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Speciale mensen die mogen goedkeurenand thenvink het vakje aan voor Geverifieerde Google Classroom-docenten mogen video's goedkeuren.
  8. Klik op Opslaan.

Tip: Zie URL-blokkering voor informatie over hoe je de toegang tot video's beperkt op beheerde apparaten.

Stap 2: Gebruikersrechten instellen

Nadat je contentinstellingen hebt geconfigureerd, kun je iedereen dezelfde toegang geven. Je kunt ook verschillende regels instellen voor groepen of afdelingen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2.  Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Rechten.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Kies een optie:
    • Streng beperkte YouTube-toegang
    • Matig beperkte YouTube-toegang
    • Onbeperkte toegang tot YouTube
    • Mag video's goedkeuren
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Goedgekeurde video's en kanalen beheren

Een video of kanaal goedkeuren
  1. Ga naar YouTube en log in met je Google Workspace-account.
  2. Voer bovenaan een zoekopdracht in en klik op Zoeken .
  3. Klik in de lijst op de video of het kanaaland thenGoedkeuren.
De lijst met goedgekeurde video's bekijken
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2.  Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Contentinstellingen and then Goedgekeurde video's weergeven.
  4. (Optioneel) Als je naar een video of kanaal wilt gaan, klik je op de link.
  5. (Optioneel) Als je een goedkeurder wilt e-mailen, klik je op de naam van de goedkeurder.
  6. (Optioneel) Als je een video wilt verwijderen uit de lijst, klik je op Verwijderen and thenVerwijderen om te bevestigen.

Ingesloten YouTube-video's toestaan in Google Workspace for Education-services

Als je organisatie YouTube-video's toestaat of blokkeert in Google Workspace for Education-services, moet je www.youtubeeducation.com toevoegen aan de toelatings- of blokkeerlijst. Zo behoudt je de manier waarop je organisatie YouTube-video's gebruikt in Google Classroom en andere Google Workspace for Education-services. Meer informatie over het beheer van YouTube-content.