YouTuben rajoitetun tilan määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit rajoittaa pääsyä YouTube-videoihin organisaatiossasi.

Google-hallintakonsolissa voit

• rajoittaa pääsyn vain turvallisiin YouTube-videoihin VIP:n, HTTP-otsikoiden, Chrome-laitekäytännön tai sisäänkirjautuneiden Google Workspace for Education ‑käyttäjien perusteella
  • rajoittaa pääsyä kaikkiin YouTube-videoihin verkossasi
  • hallinnoida oppilaitoksesi YouTube-käyttöoikeuksia
  • sallia videosisältöä verkkotunnuksen perusteella.

Asetukset koskevat Google Workspace for Education ‑tilien käyttäjiä ja ovat voimassa oppilaitoksen verkoissa sekä sisäänkirjautuneilla laitteilla. Jos haluat käyttää rajoituksia myös uloskirjautuneilla käyttäjillä, lue lisää YouTube-sisällön rajoittamisesta organisaation verkossa ja päivitä verkon asetukset ohjeiden mukaan.

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Sisältöasetusten ja lupien määrittäminen

Vaihe 1: Määritä sisältöasetukset sisäänkirjautuneille käyttäjille
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2.  In the Admin console, go to Menu ja sitten Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Valitse Sisältöasetuksetja sittenMääritys.
  4. Valitse Organisaatiosi kirjautuneet käyttäjät voivat katsella vain rajoitettuja ja hyväksyttyjä videoita ‑ruutu.
  5. (Valinnainen) Jos haluat rajoittaa YouTube-videoiden käyttöoikeuksia verkon asetusten avulla, valitse Verkon määritys.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Valitse Erityishyväksyjätja sittenvalitse Vahvistetut Google Classroomin opettajat voivat hyväksyä opettajia ‑ruutu.
  8. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos haluat rajoittaa pääsyä videoihin hallinnoiduilla laitteilla, lue lisää URL-osoitteiden estämisestä.

Vaihe 2: Määritä käyttäjien käyttöoikeudet

Kun olet tehnyt sisältöasetukset, voit määrittää samat käyttöoikeudet kaikille. Voit myös määrittää eri säännöt eri ryhmille tai osastoille.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2.  In the Admin console, go to Menu ja sitten Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Klikkaa Luvat.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tiukasti rajoitettu pääsy YouTubeen
    • Kohtalaisesti rajoitettu pääsy YouTubeen
    • Rajoittamaton pääsy YouTubeen
    • Voi hyväksyä videoita
  6. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt organisaatioyksikön tai ryhmän, saatat pystyä määrittämään organisaatioyksikön perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön tai saatat voida purkaa ryhmän määrityksen.

Hyväksyttyjen videoiden ja kanavien ylläpitäminen

Videon tai kanavan hyväksyminen
  1. Siirry YouTubeen ja kirjaudu sisään Google Workspace ‑tililläsi.
  2. Lisää hakutermit yläreunan hakukenttään ja klikkaa Haku .
  3. Valitse luettelosta video tai kanava ja sittenHyväksy.
Hyväksyttyjen videoiden luettelon katsominen
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2.  In the Admin console, go to Menu ja sitten Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Valitse Sisältöasetuksetja sittenNäytä hyväksytyt videot.
  4. (Valinnainen) Voit siirtyä videoon tai kanavalle klikkaamalla linkkiä.
  5. (Valinnainen) Voit lähettää sähköpostia hyväksyjälle klikkaamalla hyväksyjän nimeä.
  6. (Valinnainen) Voit poistaa videon listasta klikkaamalla Poista ja sitten vahvista klikkaamalla Poista.

Upotettujen YouTube-videoiden salliminen Google Workspace for Education ‐palveluissa

Jos YouTube-videot on sallittu tai estetty organisaatiosi Google Workspace for Education ‐palveluissa, www.youtubeeducation.com on lisättävä sallittuihin tai estettyihin. Lisäyksellä varmistat, että organisaatiosi Google Classroomille ja muille Google Workspace for Education ‑palveluille valitut YouTube-videoiden pääsyasetukset säilyvät. Lue lisää YouTube-sisällön hallinnasta.