YouTuben rajoitetun tilan määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit rajoittaa YouTube-videoiden käyttöoikeuksia organisaatiossasi.
Google-hallintakonsolissa voit

• rajoittaa YouTuben käyttöoikeudet turvallisiin videoihin VIP:n, HTTP-otsikoiden, Chrome-laitekäytännön tai sisäänkirjautuneiden Google Workspace for Education ‑käyttäjien perusteella
  • rajoittaa kaikkien YouTube-videoiden käyttöoikeuksia verkossasi
  • hallinnoida oppilaitoksesi YouTube-käyttöoikeuksia
  • sallia videosisältöä verkkotunnuksen perusteella.

Asetukset koskevat Google Workspace for Education ‑tilien käyttäjiä ja ovat voimassa oppilaitoksen verkoissa sekä sisäänkirjautuneilla laitteilla. Jos haluat käyttää rajoituksia myös uloskirjautuneilla käyttäjillä, lue lisää YouTube-sisällön rajoittamisesta organisaation verkossa ja päivitä verkon asetukset ohjeiden mukaan.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Sisältöasetusten ja käyttöoikeuksien määrittäminen

Vaihe 1: Määritä sisältöasetukset sisäänkirjautuneille käyttäjille
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Valitse Sisältöasetuksetja sittenMääritys.
  4. Valitse Organisaatiosi kirjautuneet käyttäjät voivat katsella vain rajoitettuja ja hyväksyttyjä videoita ‑ruutu.
  5. (Valinnainen) Jos haluat rajoittaa YouTube-videoiden käyttöoikeuksia verkon asetusten avulla, valitse Verkon määritys.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Valitse Erityishyväksyjätja sittenvalitse Vahvistetut Google Classroomin opettajat voivat hyväksyä opettajia ‑ruutu.
  8. Valitse Tallenna.
Vinkki: Jos haluat rajoittaa videoiden käyttöoikeuksia hallinnoiduilla laitteilla, lue lisää URL-osoitteiden estämisestä.
Vaihe 2: Määritä käyttäjien käyttöoikeudet

Kun olet tehnyt sisältöasetukset, voit määrittää samat käyttöoikeudet kaikille. Voit myös määrittää eri säännöt eri ryhmille tai osastoille.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Klikkaa Käyttöoikeudet.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit or a configuration group.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tiukasti rajoitetut YouTuben käyttöoikeudet
    • Kohtalaisesti rajoitetut YouTuben käyttöoikeudet
    • Rajoittamattomat YouTuben käyttöoikeudet
    • Voi hyväksyä videoita
  6. Click Save. If you configured an organizational unit or group, you might be able to Inherit or Override a parent organizational unit, or Unset a group.

Hyväksyttyjen videoiden ja kanavien hallinnointi

Videon tai kanavan hyväksyminen
  1. Siirry YouTubeen ja kirjaudu sisään Google Workspace ‑tililläsi.
  2. Lisää hakutermit yläreunan hakukenttään ja klikkaa Haku "".
  3. Valitse luettelosta video tai kanava ja sittenHyväksy.
Hyväksyttyjen videoiden luettelon katsominen
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenAdditional Google Servicesja sittenYouTube.
  3. Valitse Sisältöasetuksetja sittenNäytä hyväksytyt videot.
  4. (Valinnainen) Voit siirtyä videoon tai kanavalle klikkaamalla linkkiä.
  5. (Valinnainen) Voit lähettää sähköpostia hyväksyjälle klikkaamalla hyväksyjän nimeä.
  6. (Valinnainen) Voit poistaa videon luettelosta klikkaamalla Poista ""ja sittenvahvista klikkaamalla Poista.