Översikt över Classroom API

Med hjälp av Classroom API kan skolor och teknikföretag bygga verktyg som interagerar med Classroom och G Suite for Education och på så sätt anpassa Classroom efter sina behov. Classroom API är ett av Googles utvecklar-API:er. Det innebär att tjänster utanför Google kan dra nytta av fördelarna med Googles verktyg och infrastruktur.

Utvecklare som vill använda Classroom API måste godkänna användarvillkoren för Classroom API. Uppgifter från Classroom får inte användas av andra appar i marknadsföringssyfte.

Vem får använda Classroom API?

Classroom API får bara användas av tredjepartsutvecklare och administratörer. Lärare och elever får auktorisera appar från tredje part.

Vad går att göra med Classroom API?

Med hjälp av Classroom API kan du programmatiskt göra mycket av det lärare och elever gör via användargränssnittet för Classroom. Du kan till exempel synkronisera system med elevinformation, visa alla klasser som undervisas på domänen och hantera undervisning.

Tjänster som inte kommer från Google kan integrera funktioner med Classroom med hjälp av Classroom API. En app kan till exempel göra det möjligt för lärare att återanvända klasser i Classroom i stället för att skapa klassen på nytt och lägga till alla elever igen. Appar kan dessutom programmatiskt visa, skapa och ändra arbeten i Classroom, lägga till material i uppgifter, skicka in elevarbeten och skicka betyg tillbaka till Classroom.

Hur får en app tillgång till uppgifter i Classroom?

En app eller tjänst måste begära tillstånd från Classroom-användaren för att få tillgång till uppgifter i Classroom. Appen begär åtkomst till de uppgifter som behövs (exempelvis användarnamn, e-postadress eller profilbild) och användaren kan godkänna eller avvisa tjänstens begäran. I Classroom API beviljas tillstånd med en vanlig internetstandard som heter OAuth.

För administratörer av G Suite for Education

Administratörer för G Suite for Education styr hur data delas på en domän. På Googles administratörskonsol anger du huruvida lärare och elever inom domänen får ge tjänster åtkomst till data i Classroom. Du kan konfigurera åtkomsten efter organisationsenhet. Läs mer om hur du ställer in åtkomst till data i Classroom.

På administratörskonsolen kan du också se de tjänster som har beviljats tillgång till en användares konto på din domän och du kan återkalla tillstånd vid behov.

Vad kan en användare göra med Classroom API?

Vad användarna kan göra med Classroom API beror på vilken roll de har i klassen. Precis som i användargränssnittet för Classroom kan en användare vara elev, lärare eller administratör. Lärare och elever kan godkänna appar från tredje part och anmäla otillåten användning.

Användarroll: Användning av API:et
Elev
  • Visa uppgifter om klassen och vilka som undvisar den.
Lärare
  • Skapa, visa eller radera klasser de undervisar.
  • Visa, lägga till eller ta bort elever och andra lärare från klasser de undervisar.
  • Visa och lämna tillbaka uppgifter, skapa hemuppgifter och ämnen samt sätta betyg
    för sina klasser.
Administratör
  • Skapa, visa eller ta bort klasser på G Suite for Education-domänen.
  • Lägga till elever i eller ta bort elever från alla klasser inom domänen.
  • Visa uppgifter och ämnen för alla klasser inom domänen.

Mer information om Classroom API finns på developers.google.com/classroom.