Oversikt over Classroom API

Skoler og teknologibedrifter kan bruke Classroom API til å utvikle verktøy som fungerer sammen med Classroom og Google Workspace for Education, og til å sørge for at Classroom dekker behovene deres best mulig. Classroom API er et Google Developers API. Det betyr at leverandører som ikke er tilknyttet Google, kan utvikle tjenester der de utnytter mulighetene i Googles verktøy og infrastrukturer.

For å kunne bruke Classroom API må utviklerne godta vilkårene for bruk av Classroom API. Andre apper kan ikke bruke Classroom-data til reklameformål.

Hvem kan bruke Classroom API?

Tredjepartsutviklere og administratorer kan bruke Classroom API. Lærere og elever kan godkjenne apper fra tredjeparter.

Hva kan du gjøre med Classroom API?

Med Classroom API kan du utføre programmatisk mye av det samme som lærere og elever kan gjøre via Classroom-grensesnittet. Du kan for eksempel synkronisere data med elevinformasjonssystemer, se alle kursene det blir undervist i på domenet, samt administrere kursinnhold.

Leverandører som ikke er tilknyttet Google, kan bruke Classroom API til å integrere Classroom-funksjonalitet i tjenestene sine. En app kan for eksempel gjøre det mulig for lærere å kopiere og gjenbruke Classroom-kurs, i stedet for å opprette dem på nytt og legge til hver enkelt elev på nytt. Det er også mulig å utvikle apper som programmatisk viser, oppretter og endrer Classroom-arbeid, legger til materiell i oppgaver, leverer inn oppgaver for elever og sender karakterer tilbake til Classroom.

Hvordan får en app tilgang til Classroom-data?

Før en app eller tjeneste kan få tilgang til Classroom-data, må den sende en forespørsel om godkjenning til den relevante Classroom-brukeren. Appen ber om akkurat de tillatelsene den trenger, (for eksempel brukernavn, e-postadresse eller profilbilde), og brukeren kan godta eller avvise forespørselen. Classroom API bruker en vanlig internettstandard, OAuth, til å gi tillatelsen.

For Google Workspace for Education-administratorer

Som Google Workspace for Education-administrator bestemmer du hvordan dataene på et domenet kan deles. I Google Administrasjonskonsoll kan du angi om lærerne og elevene på domenet ditt skal kunne gi tjenester tilgang til Classroom-dataene deres. Du kan konfigurere tilgangen etter organisasjonsenhet. Finn ut hvordan du konfigurerer tilgangen til Classroom-data.

I administrasjonskonsollen kan du også se tjenestene som har fått tilgang til en brukers konto på domenet ditt, og du kan trekke tilbake godkjenninger om nødvendig.

Hva gjør Classroom API for brukerne?

Hvilke spesifikke oppgaver Classroom API kan utføre, avhenger av hvilken rolle den enkelte brukeren har i et kurs. På samme måte som i Classroom-grensesnittet kan en bruker være elev, lærer eller administrator. Lærere og elever kan godkjenne apper fra tredjeparter samt rapportere misbruk.

Brukeren er   API-et kan
elev
  • se kursdetaljene og lærerne for det aktuelle kurset
lærer
  • opprette, se eller slette lærerens kurs
  • se, legge til eller fjerne elever og medlærere fra lærerens kurs
  • se og returnere arbeid, opprette oppgaver og emner samt angi karakterer
    i lærerens kurs
administrator
  • opprette, se eller slette kurs i Google Workspace for Education-domenet til administratoren
  • legge til eller fjerne elever og lærere i alle kursene på administratorens domene
  • se arbeid og emner i alle kurs på administratorens domene

Hvis du vil ha mer informasjon om Classroom API, kan du gå til developers.google.com/classroom.