Classroom-sovellusliittymän yleiskatsaus

Oppilaitokset ja teknologiayritykset voivat sovittaa Classroomin vastaamaan tarpeitaan kehittämällä Classroomin ja Google Workspace for Educationin kanssa toimivia työkaluja Classroom-sovellusliittymässä. Classroom-sovellusliittymä on Google Developers ‑sovellusliittymä. Se auttaa muita kuin Googlen palveluita hyödyntämään Googlen työkalujen ja infrastruktuurin ominaisuuksia.

Jotta kehittäjät voivat käyttää Classroom-sovellusliittymää, heidän on hyväksyttävä Classroom-sovellusliittymän käyttöehdot. Muut sovellukset eivät voi käyttää Classroomin tietoja mainostustarkoituksiin.

Kuka voi käyttää Classroom-sovellusliittymää?

Kolmansien osapuolten kehittäjät ja järjestelmänvalvojat voivat käyttää Classroom-sovellusliittymää. Opettajat ja oppilaat voivat valtuuttaa kolmansien osapuolten sovelluksia.

Mitä Classroom-sovellusliittymällä voi tehdä?

Classroom-sovellusliittymällä voit tehdä ohjelmallisesti monia samoja asioita, joita opettajat ja oppilaat voivat tehdä Classroom-käyttöliittymän kautta. Voit esimerkiksi synkronoida tiedot oppilastietojärjestelmien kanssa, tarkastella kaikkia verkkotunnuksessa opetettuja kursseja ja hallinnoida kurssitehtäviä.

Muut kuin Googlen palvelut voivat integroida ominaisuuksia Classroomin kanssa sovellusliittymän avulla. Sovellus voi esimerkiksi antaa opettajan kopioida ja käyttää Classroom-ryhmää uudelleen sen sijaan, että hänen täytyisi luoda samanlainen ryhmä ja lisätä jokainen oppilas uudelleen. Lisäksi sovellukset voivat ohjelmallisesti tarkastella, luoda ja muokata Classroom-töitä, lisätä materiaalia töihin, palauttaa töitä oppilaiden puolesta ja lähettää arvosanoja Classroomiin.

Miten sovellus käyttää Classroomin dataa?

Ennen kuin sovellus tai palvelu voi käyttää Classroomin dataa, sovelluksen on pyydettävä valtuutusta Classroomin käyttäjältä. Sovellus pyytää tarvitsemiaan erityiskäyttöoikeuksia, kuten käyttäjänimeä, sähköpostiosoitetta tai profiilikuvaa, ja käyttäjä voi hyväksyä tai hylätä palvelun pyynnön. Käyttöoikeuksien valtuuttamiseksi Classroom-sovellusliittymä käyttää OAuth-nimistä yleistä internetstandardia.

Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojat

Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojana päätät, miten verkkotunnuksen dataa jaetaan. Google-hallintakonsolissa voit määrittää, voivatko verkkotunnuksesi opettajat ja oppilaat antaa palveluille valtuudet käyttää heidän Classroom-dataansa. Käyttöoikeudet voi määrittää organisaatioyksiköittäin. Lue lisää Classroom-datan käyttöoikeuksien määrittämisestä.

Hallintakonsolissa voit myös katsoa palvelut, joille on myönnetty käyttöoikeus verkkotunnuksesi käyttäjän tiliin, ja voit peruuttaa valtuutuksen tarvittaessa.

Mitä hyötyä Classroom-sovellusliittymästä on käyttäjille?

Käyttäjän rooli ryhmässä vaikuttaa siihen, mitä tehtäviä Classroom-sovellusliittymä voi suorittaa. Kuten Classroom-käyttöliittymässäkin, käyttäjä voi olla oppilas, opettaja tai järjestelmänvalvoja. Opettajat ja oppilaat voivat hyväksyä kolmansien osapuolten sovelluksia ja ilmoittaa väärinkäytöstä.

Jos käyttäjä on...   Sovellusliittymä voi…
Oppilas
  • tarkastella kurssin tietoja ja opettajia.
Opettaja
  • luoda, tarkastella ja poistaa kursseja
  • nähdä ryhmien oppilaat ja muut opettajat ja lisätä tai poistaa heitä
  • katsoa ja palauttaa töitä, luoda kotitehtäviä ja aiheita sekä antaa arvosanoja
    ryhmässä
Järjestelmänvalvoja
  • luoda, katso tai poistaa mitä tahansa Google Workspace for Education ‑verkkotunnuksen ryhmiä
  • lisätä tai poistaa oppilaita ja opettajia kaikissa verkkotunnuksen ryhmissä
  • nähdä kaikkien verkkotunnuksen ryhmien työt ja aiheet

Lue lisää Classroom-sovellusliittymästä osoitteesta developers.google.com/classroom.