Ställ in dataåtkomst för Classroom

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer Administratörer

Som Google Workspace-administratör kan du välja om användarna på domänen kan ge andra appar åtkomst till Classroom-data via OAuth. Om du vill ha mer information läser du Classroom API-översikten eller visar alla tekniska detaljer för Classroom API på developers.google.com/classroom.

Så här ställer du in policyn för dataåtkomst i Classroom:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Välj ett alternativ:
    • Om du använder Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avClassroom.
    • Om du använder Workspace Basic, Workspace Business eller Google Workspace for Education Plus klickar du på Apparföljt avYtterligare tjänster från Googleföljt avClassroom.
  3. Klicka på Dataåtkomst och markera eller avmarkera rutan bredvid Classroom API så att användarna kan ge åtkomst till sin Classroom-data.

Obs! Du kan konfigurera åtkomst per domän och organisationsenhet.