Gegevenstoegang instellen voor Classroom

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders

Als G Suite-beheerder kun je bepalen of gebruikers in je domein andere apps toegang kunnen geven tot hun Classroom-gegevens via OAuth. Bekijk voor meer informatie het Overzicht van de Classroom API of bekijk de technische details van de Classroom API via developers.google.com/classroom.

Ga als volgt te werk om de gegevenstoegang voor Classroom in te stellen:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Maak een keuze:
    • Als je G Suite for Education of G Suite for Nonprofits gebruikt, klik je op Apps en vervolgens G Suite en vervolgens Classroom.
    • Als je G Suite Basic, Business of Enterprise gebruikt, klik je op Apps en vervolgens Aanvullende Google-services en vervolgens Classroom.
  3. Klik op Gegevenstoegang. Vink het vakje aan naast 'Classroom API' om gebruikers toe te staan andere apps toegang te geven tot hun Classroom-gegevens, of haal het vinkje weg om dit niet toe te staan.

Opmerking: U kunt de toegang per domein en per organisatie-eenheid configureren.