Gegevenstoegang instellen voor Classroom

Dit artikel is voor Google Workspace- beheerders

Als Google Workspace-beheerder kun je bepalen of gebruikers in je domein andere apps toegang kunnen geven tot hun Classroom-gegevens via OAuth. Bekijk voor meer informatie het Overzicht van de Classroom API of bekijk de technische gegevens van de Classroom API via developers.google.com/classroom.

Ga als volgt te werk om de gegevenstoegang voor Classroom in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
  2. Kies een van deze opties:
    • Als je Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits gebruikt, klik je op Appsand thenGoogle Workspaceand thenClassroom.
    • Als je Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus gebruikt, klik je op Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  3. Klik op Gegevenstoegang. Vink het vakje aan naast Classroom API om gebruikers toe te staan andere apps toegang te geven tot hun Classroom-gegevens, of haal het vinkje weg om dit niet toe te staan.

Opmerking Je kunt de toegang instellen per domein en per organisatie-eenheid.