Konfigurer tilgang til Classroom-data

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer.

Som Google Workspace-administrator kan du velge om brukerne på domenet ditt skal kunne gi andre apper tilgang til Classroom-dataene sine via OAuth. Du finner mer informasjon i Classroom API-oversikten, og du kan se alle de tekniske opplysningene om Classroom API på developers.google.com/classroom.

Slik konfigurerer du innstillingene for tilgang til Classroom-data:

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.
  2. Utfør en av disse handlingene:
    • Hvis du bruker Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterClassroom.
    • HVis du bruker Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Apperog deretterTilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom.
  3. Klikk på Datatilgang, gå til Classroom API, og merk av eller fjern avmerkingen i ruten for å angi om brukerne kan gi andre personer tilgang til Classroom-dataene sine.

Merk: Du kan konfigurere tilgang etter domene eller organisasjonsenhet.