Webpagina's delen in opdrachten en posts

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Opmerking: De Chrome-extensie Delen met Classroom wordt beëindigd. Als je de extensie had geïnstalleerd, is deze in augustus 2020 automatisch verwijderd.

Als website-eigenaren Delen met Classroom "" toevoegen aan een webpagina, kun je de webpagina toevoegen aan nieuwe opdrachten, vragen, mededelingen of nieuw materiaal zonder de pagina die je wilt delen te hoeven verlaten.

Een webpagina delen in Classroom

1. Tik op de webpagina, link, video of afbeelding op Meer ""and thenDelenand then Classroom"".
  2. (Optioneel) Als je tussen Classroom-accounts wilt schakelen, tik je onderaan op Volgende "" en selecteer je het accountand thentik op OK.
  3. Standaard wordt de lesgroep geselecteerd waarin je als laatste actief was. Als je de lesgroep wilt wijzigen, tik je op Volgende "" en selecteer je een andere lesgroep.
  4. Kies een optie:
    • Mededeling maken
    • Opdracht maken
    • Een vraag stellen
    • Materiaal maken
  5. (Optioneel) Als je de post wilt opgeven voor meerdere lesgroepen, tik je bovenaan op de lesgroepnaamand thenselecteer de lesgroepenand thentik op Gereed.
  6. (Optioneel) Als je de post wilt opgeven voor individuele leerlingen, tik je bovenaan op Alle leerlingenand thenselecteer de leerlingenand thentik op Gereed.

Opmerking: Als je post in meerdere lesgroepen, kun je de post niet opgeven voor individuele leerlingen.

7. Maak de opdracht, de vraag, de mededeling of het materiaal af en tik op Posten "". Of tik op Meer "" en plan in dat de post later wordt geplaatst of wordt opgeslagen als concept.

Ik zie het Delen met Classroom-icoon niet

Als je het icoon niet ziet, heeft de website-eigenaar het niet toegevoegd aan de site. Je kunt de webpagina nog steeds delen. Voeg de URL toe aan een opdracht, vraag, mededeling of materiaal.

Delen in Classroom toevoegen aan een website

Zie Add a Classroom Share Button (Een Classroom-deelknop toevoegen) voor meer informatie over hoe je Delen met Classroom "" kunt toevoegen aan je webpagina's.