Webpagina's delen in opdrachten en posts

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Opmerking: De Chrome-extensie Delen met Classroom wordt beëindigd. Als je de extensie had geïnstalleerd, is deze in augustus 2020 automatisch verwijderd.

Als website-eigenaren Delen met Classroom "" toevoegen aan een webpagina, kun je de webpagina toevoegen aan nieuwe opdrachten, vragen, mededelingen of nieuw materiaal zonder de pagina die je wilt delen te hoeven verlaten.

Een webpagina delen in Classroom

1. Klik op de webpagina op Delen met Classroom "".
    Het Delen met Classroom-icoon staat tussen de andere social media-iconen.
  2. Zorg dat je bent ingelogd met je Classroom-account.
    Als je account niet wordt weergegeven, klik je op Account toevoegen en log je in met je Classroom-account.
  3. Klik op Lesgroep kiezen en selecteer de lesgroep waarmee je de webpagina wilt delen.
    Als je geen lesgroepen hebt, moet je er eerst een maken.
  4. Klik op Actie kiezen en kies een optie:
    • Opdracht maken
    • Een vraag stellen
    • Een mededeling maken
    • Materiaal maken
  5. Klik op Ga.
  6. Klik op Delen met je lesgroep en voer tekst voor de post in.
  7. (Optioneel) Als je een bericht wilt posten in meerdere lesgroepen of voor individuele leerlingen, klik je op de menu's aan de rechterkant.

Opmerking: Als je post in meerdere lesgroepen, kun je de post niet opgeven voor individuele leerlingen.

8. Klik op Opdracht plaatsen, Vragen of Posten. Of klik op de pijl-omlaag "" en plan in dat de post later wordt geplaatst of wordt opgeslagen als concept.
  9. (Optioneel) Klik op Weergeven als je de mededeling of opdracht wilt bekijken in Classroom.

Ik zie het Delen met Classroom-icoon niet

Als je het icoon niet ziet, heeft de website-eigenaar het niet toegevoegd aan de site. Je kunt de webpagina nog steeds delen. Voeg de URL toe aan een opdracht, vraag, mededeling of materiaal.

Delen in Classroom toevoegen aan een website

Zie Add a Classroom Share Button (Een Classroom-deelknop toevoegen) voor meer informatie over hoe je Delen met Classroom "" kunt toevoegen aan je webpagina's.