De knop Delen met Classroom gebruiken op een website

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt webpagina's toevoegen aan nieuwe opdrachten, vragen of mededelingen in een lesgroep zonder de pagina die je wilt delen te hoeven verlaten.

Website-eigenaren voegen Delen met Classroom toe aan hun websites. Je ziet Delen met Classroom Knop Delen met Classroom dan bij de andere social media-pictogrammen. Als je Delen met Classroom Knop Delen met Classroom ziet staan op een webpagina, kun je een nieuwe opdracht, vraag of mededeling maken zonder eerst naar Classroom te hoeven gaan.

Een website delen met Classroom

1. Klik op de website die je wilt delen op Delen met Classroom Knop Delen met Classroom.
    Als je deze knop niet ziet, kijk je hieronder voor meer opties.
  2. Log in met je G Suite for Education-account.

Indien je account niet wordt weergegeven, klik je op Account toevoegen en log je in met je G Suite for Education-account.

3. Klik op Lesgroep kiezen en selecteer de lesgroep waarmee je de webpagina wilt delen. Als je nog geen lesgroepen hebt, moet je er eerst een maken
  4. Klik op Actie kiezen en selecteer een van de volgende opties:
    • Opdracht maken
    • Vraag stellen
    • Een mededeling maken
  5. Klik op Ga.
  6. Schrijf je post en klik op Posten.
  7. (Optioneel) Klik op Weergeven als je de mededeling of opdracht wilt bekijken in Classroom.

Ik zie het pictogram Delen met Classroom niet

Als je Delen met Classroom Knop Delen met Classroom niet ziet, kun je de webpagina nog steeds delen met de volgende opties:

Opmerking: Website-eigenaren voegen Delen met Classroom Knop Delen met Classroom toe, niet Classroom of Google. Als het pictogram niet op de website staat, betekent dit dat de eigenaar het niet heeft toegevoegd aan de site.

Doe het volgende als je wilt dat Delen met Classroom Knop Delen met Classroom wordt toegevoegd aan een website: