Classroomin jakamispainikkeen käyttäminen verkkosivustolla

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Huom. Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennus poistetaan käytöstä. Jos olet asentanut kyseisen laajennuksen, sen asennus poistetaan automaattisesti elokuussa 2020.

Voit lisätä verkkosivuja ryhmän uusiin kotitehtäviin, kysymyksiin tai ilmoituksiin poistumatta sivulta, jonka haluat jakaa.

Jos verkkosivuston omistaja on lisännyt Jaa Classroomiin ‑laajennuksen sivustolleen, näet Jaa Classroomiin Classroom ‑vaihtoehdon muiden sosiaalisen median kuvakkeiden yhteydessä. Jos näet verkkosivulla Jaa Classroomiin Classroom ‑vaihtoehdon, voit luoda uuden kotitehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen siirtymättä Classroomiin.

Verkkosivuston jakaminen Classroomiin

1. Valitse Jaa Classroomiin Classroom sillä verkkosivustolla, jonka haluat jakaa.
    Jos et näe kyseistä painiketta, tutustu muihin alla oleviin vaihtoehtoihin.
  2. Kirjaudu sisään G Suite for Education ‑tililläsi.

Jos tilisi ei tule näkyviin, klikkaa Lisää tili ja kirjaudu sisään G Suite for Education ‑tililläsi.

3. Klikkaa Valitse ryhmä ja valitse ryhmä, jolle sisältö jaetaan. Jos sinulla ei ole ryhmiä, sinun on ensin luotava sellainen.
  4. Klikkaa Valitse toiminto ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Luo tehtävä
    • Esitä kysymys
    • Tee ilmoitus
  5. Klikkaa Siirry.
  6. Kirjoita postaus ja valitse sitten Julkaise.
  7. (Valinnainen) Voit katsoa ilmoitusta tai tehtävää Classroomissa klikkaamalla Näytä.

Jaa Classroomiin ‑kuvaketta ei näy

Jos Jaa Classroomiin Classroom ‑vaihtoehtoa ei näy, voit silti jakaa verkkosivun seuraavilla tavoilla:

Huom. Verkkosivuston omistajat lisäävät Jaa Classroomiin Classroom ‑laajennuksen, eivät Classroomia tai Googlea. Jos et näe jakamisvaihtoehtoa, sivuston omistaja ei ole lisännyt laajennusta sivustolleen.

Jaa Classroomiin Classroom ‑laajennuksen lisääminen sivustolle: