Verkkosivujen jakaminen kotitehtävissä ja postauksissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Huom. Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennus poistetaan käytöstä. Jos olet asentanut kyseisen laajennuksen, sen asennus poistetaan automaattisesti elokuussa 2020.

Jos verkkosivuston omistaja on lisännyt Jaa Classroomiin "" ‑laajennuksen verkkosivulleen, voit lisätä verkkosivun uusiin kotitehtäviin, kysymyksiin, ilmoituksiin tai materiaaleihin poistumatta sivulta, jonka haluat jakaa.

Verkkosivun jakaminen Classroomiin

1. Klikkaa verkkosivulta Jaa Classroomiin "".
    Jaa Classroomiin ‑kuvake on samassa paikassa muiden sosiaalisen median kuvakkeiden kanssa.
  2. Varmista, että olet kirjautunut Classroom-tilillesi.
    Jos tiliäsi ei näy, klikkaa Lisää tili ja kirjaudu sisään Classroom-tililläsi.
  3. Klikkaa Valitse ryhmä ja valitse ryhmä, jolle sisältö jaetaan.
    Jos sinulla ei ole ryhmiä, sinun on ensin luotava sellainen
  4. Klikkaa Valitse toiminto ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Luo tehtävä
    • Esitä kysymys
    • Tee ilmoitus
    • Luo materiaali
  5. Klikkaa Siirry.
  6. Klikkaa Jaa ryhmälle ja lisää haluamasi postaus.
  7. (Valinnainen) Jos haluat julkaista postauksen muillekin ryhmille tai yksittäisille oppilaille, klikkaa oikealla olevia valikkoja.

Huom. Jos julkaiset postauksen useammalle ryhmälle, et voi osoittaa sitä yksittäisille oppilaille.

8. Klikkaa Määritä, Kysy tai Julkaise. Voit myös klikata alanuolta "" ja ajoittaa julkaisun myöhemmäksi tai tallentaa luonnoksen.
  9. (Valinnainen) Voit katsoa ilmoitusta tai kotitehtävää Classroomissa klikkaamalla Näytä.

Jaa Classroomiin ‑kuvaketta ei näy

Jos kuvaketta ei näy, verkkosivuston omistaja ei ole lisännyt sitä sivustolleen. Voit silti jakaa verkkosivun. Lisää sen URL-osoite kotitehtävään, kysymykseen, ilmoitukseen tai materiaaliin.

Jaa Classroomiin ‑laajennuksen lisääminen sivustolle

Ohjeet Jaa Classroomiin "" ‑laajennuksen lisäämiseen verkkosivuille löydät Add a Classroom Share Button ‑artikkelista.