Felsöka domänfel

Den här artikeln gäller G Suite-administratörer.

Det kan uppstå fel i Classroom när lärare och elever är på olika domäner.

Öppna alla  |  Stäng alla

Gå med i klasser

Lärare kan inte skicka en inbjudan till vissa elever
Lärare kan inte bjuda in elever från domäner som inte är betrodda att gå med i en klass. Mer information finns i Använda en godkännandelista för betrodda domäner.
Vissa elever kunde inte gå med i klassen med klasskoden
Om eleverna kommer från en domän som inte finns på godkännandelistan kan de inte gå med i en klass på domänen med en kod. Mer information finns i Använda en godkännandelista för betrodda domäner.

Fildelning

Lärare kan inte dela en fil med klassen
Om en domän finns på din lista behöver du fortfarande ge användarna behörighet att dela utanför domänen. Mer information finns i Ge delningsåtkomst för tillåtna domäner på din godkännandelista.
Elever kan inte lämna in filer för en uppgift
Om eleverna inte kan lämna in sina uppgifter:
Elever kan inte ångra inlämningen av filer för en hemuppgift
Om elever inte kan ångra inlämningen av en hemuppgift kan du behöva ge dem behörighet att dela utanför domänen. Mer information finns i Ge delningsåtkomst för tillåtna domäner på din godkännandelista.
Lärare kan inte skicka tillbaka filer till sina elever
Om en lärare på domänen inte kan skicka tillbaka elevens arbete för en hemuppgift kanske du måste ge användarna behörighet att dela utanför domänen. Mer information finns i Ge delningsåtkomst för tillåtna domäner på din godkännandelista.