Problemen met domeinfouten oplossen

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace for Education-beheerders.

Je kunt een foutmelding krijgen in Classroom als docenten en leerlingen bij verschillende domeinen horen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Deelnemen aan lesgroepen

Docenten kunnen geen uitnodiging sturen aan bepaalde leerlingen
Docenten kunnen leerlingen uit een niet-vertrouwd domein niet uitnodigen om deel te nemen aan een lesgroep. Zie Een toelatingslijst gebruiken voor vertrouwde domeinen voor meer informatie.
Sommige leerlingen kunnen niet deelnemen aan een lesgroep met de lesgroepcode
Als leerlingen bij een domein horen dat niet op de toelatingslijst staat, kunnen ze niet deelnemen aan een lesgroep in je domein met de lesgroepcode. Zie Een toelatingslijst gebruiken voor vertrouwde domeinen voor meer informatie.

Bestanden delen

Docenten kunnen geen bestanden delen met de lesgroep
Als een domein op je toelatingslijst staat, moet je gebruikers nog steeds toestemming geven om te delen buiten je domein. Zie Domeinen op de toelatingslijst toestemming geven om bestanden te delen voor meer informatie.
Leerlingen kunnen geen bestanden inleveren voor een opdracht
Ga als volgt te werk als leerlingen hun werk niet kunnen inleveren:
Leerlingen kunnen het inleveren van bestanden voor een opdracht niet ongedaan maken
Als een leerling het inleveren van werk voor een opdracht niet ongedaan kan maken, moet je de leerling wellicht toestemming geven om te delen buiten je domein. Zie Domeinen op de toelatingslijst toestemming geven om bestanden te delen voor meer informatie.
Docenten kunnen geen bestanden teruggeven aan hun leerlingen
Als een docent in je domein het werk van leerlingen voor een opdracht niet kan teruggeven, moet je gebruikers wellicht toestemming geven om te delen buiten je domein. Zie Domeinen op de toelatingslijst toestemming geven om bestanden te delen voor meer informatie.